Miguel707 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Tak więc znajomy poprosił mnie o doradzenie telewizora LCD 42" za ok. 3000 zł - oczywiście w FullHD. Zauważył on Philipsa 42" FullHD za 2888 zł w Avansie. Co o tym sądzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gemciu Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Np ten LG http://otido.pl/product_info.php?cPath=707...oducts_id=68281 PS mógłbyś podać model tego Philipsa?, i napisać skąd będzie brany sygnał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Co do modelu Philipsa, to podam, jak zajadę do Avans (bo tam jest właśnie w promocji za 2888 zł). Sygnał będzie z kablówki, choć TV HD nie jest w przyszłości wykluczona (dlatego LCD, a nie plazma). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) Sygnał będzie z kablówki, choć TV HD nie jest w przyszłości wykluczona (dlatego LCD, a nie plazma).Ja tam wolę co prawda LCD ale w tym przypadku (cena i 42") skłaniał bym się do Panasonic TH-42PY8 (kosztuje ~3200, FullHD 1920x1080, 100 Hz, 4096 odcieni gradiacji, kontrast statyczny 20 000:1). Jeśli musi być LCD to 100 Hz, 10 bit zapis barw ... a to oznacza raczej ponad 4K. Edytowane 6 Października 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) Co do modelu Philipsa, to podam, jak zajadę do Avans (bo tam jest właśnie w promocji za 2888 zł). Sygnał będzie z kablówki, choć TV HD nie jest w przyszłości wykluczona (dlatego LCD, a nie plazma). Mozesz rozwinac ta mysl? Pod wzgledem jakosci obrazu plazmy na razie jeszcze bija LCD, nie wspominam juz o obrazie z kablowki (sygnal SD). Ojciec ma 46" FullHD Sharp a kumpel plazme Panasonica 37" PV80. Ja na swieta bede kupowac telewizor i majac mozliwosc obejrzenia w akcji tych dwoch TV wybieram plazme mimo, ze od "zawsze" bylem za LCD. Po prostu obraz z plazmy mnie zauroczyl, naturalnosc i duzo lepsze radzenie sobie z kiepskim jakościowo sygnalem. FullHD to tylko magia liczb, ktora wszyscy lykaja, bo zeby docenic faktycznie zalety 1920x1080 (i zobaczyc roznice miedzy 720p a 1080p) to trzeba miec naprawde albo duzy ekran (projektor) albo siedziec bardzo blisko. W 95% przypadkow warunki do 1080p sa niespelnione co oznacza, ze spokojnie mozna kupic tanszy (720p), ale z dodatkowymi funkcjami (np. 100Hz), ktore dadza w sumie duzo wiecej. LCD dla mnie maja sens jesli ktos bedzie czesto podlaczal komputer do TV, w kazdym innym przypadku (dvd, kablowka) lepszym wyborem jest plazma. Pomijam juz kwestie cen, bo tutaj zdecydowanie lepiej wypadaja ekrany PDP. Edytowane 6 Października 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 A jak z wpływem na oczy - plazma, czy LCD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 A jak z wpływem na oczy - plazma, czy LCD ?Jak 50 Hz pazma to omijać z daleka (są ludzie co mówią że nie widzą jak pulsuje albo udaja że nie widzą). Co do plazm vs. LCD ... z plazmami nie jest tak różowo ... banding, dithering ... aż się dziwie że o tym się nie mówi. Jeśli plazma to najlepiej 1920x1080 aby piksele były jak najmniejsze (mniej widoczny dither) http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=30717 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Znalazłem model tego Philipsa ze sklepu Avans za 2888 zł : http://www.ceneo.pl/1412652 Philips 42PFL5603 Tutaj od 2745 zł, tam w sklepie za 2888 zł. Co o tym sądzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...