Skocz do zawartości
508449060

Kontrola Rodzicielska Zablokowała Dostep Admina ;/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam poważny problem i nie wiem jak sobie nim poradzić. Ustawiłem kontrolę rodzicielską na jedno z kont w systemie Windows Vista, po czy konto zostało usunięte, a system założył te zabezieczenia na administratora. Teraz nie mogę korzystać z dysku C (pod ikoną zamiast nazwy widnieje napis "Access Denied"), a co za tym idzie nie mogę wyłączyć kontroli rodzicielskiej w panelu sterowania. Proszę o pomoc i instrukcję jak to obejść i móc znowu normalnie korzystać z komputera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy to cos da : a;e przywrocic tamto kono , zdjac kontrole skasowac konto

nie da się przywrócić konta bo do tego są potrzebne uprawnienia administratorskie do dysku C na którym jest panel sterowania. Wygląda jakby system sam sobie narzucił kontrolę rodzicielską na konto, które jednocześnie jest jedynym kontem na komputerze (administrator). Jest dostęp do programów zainstalowanych na dysku C ale nie da się otworzyć samego dysku (odczyt, zapis, przeglądanie zawartości).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj zrobic tak. Kliknij prawym guzikiem na dysku C: i wybierz właściwości. Przejdź do karty zabezbieczenia a nastęonie naciśnij przycisk Zaawansowane. Przejdź do karty Właściciel i kliknij Edytuj. Zmień właściciela na "Administrator. Następnie zaznacz pole Zastosuj do podkontenerow i obiektow. Wpisz hasło użytkownika o którego się komputer zapyta. Powinien wyskoczyc komunikat: "W przypadku zmiany własciciela...." Zamknij WSZYSTKIE okna i po zamknięciu wejdź spowrotem do wlasciwosci dysku C: i wybierz kartę zabezpieczenia a następnie nacisnij "Edytuj". Zaznacz z listy użytkownika "Administrator" i kiedy zaznaczysz na dole pojawi sie lista uprawnień. W KOLUMNIE ZEZWALAJ ZAZNACZ WSZYSTKO A W KOLUMNIE ODMÓW ODZNACZ WSZYSTKO. Zastosuj i to wszystko :) Powinieneś mieć pełny dostęp do dysku C: a i zarazem Panelu Sterowania. Jeśli odmowa dostępu wciąż będzie, naciśnij Ctrl+Alt+Delete i wybierz Menedżer Zadań. następnie przejdź do karty aplikacje i wybierz Nowe Zadanie... Następnie NIE NACISKAJĄC PRZYCISKU PRZEGLĄDAJ Wpisz: "C:\Windows\System32\Control.exe" i naciśnij ok. Powinien włączyć sie panel sterowania. JEŚLI OBA SPOSOBY NIE ZADZIAŁAJĄ TO JESTEM BEZRADNY :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi