Skocz do zawartości
Tonic

Zakup pompki w Warszawie

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro mam zamiar pojechać do jakiegoś sklepu akwarystycznego ( sęk w tym,że nie wiem jaki) i zakupić dobrą markową pompkę o wydajności 200 l/h do 600 l/h za cene do max. 150 zł. Byłoby miło gdyby ktoś podał adres sklepu akw. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro mam zamiar pojechać do jakiegoś sklepu akwarystycznego ( sęk w tym,że nie wiem jaki) i zakupić dobrą markową pompkę o wydajności 200 l/h do 600 l/h za cene do max. 150 zł. Byłoby miło gdyby ktoś podał adres sklepu akw. :)

ten WD (co masz w podpisie) to nie jest second edition tylko special edition

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no,nie myslcie ze nie bylem w zadnym sklepie akwarystycznym. Bruce, bylem w Galerii Mokotow,jednak pompki mi nie odpowiadaly. andriu, juz zaraz poprawie podpis,thx. Po prostu nie chce zwyklego,przecietnego sklepu,dlatego was pytam (inaczej juz bym dawno kupil)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech,jesli myslicie, ze im wyzsza predkosc przewodzenia wody,tym lepsze chlodzenie,to sie mylicie. Jakbyscie kupili pompke o np. 3000 l/h to nawet blok by nie zdazyl przekazac wodzie cieplo. I wlasnie dlatego nie chce pompki o przewodnosci powyzej 600 l/h. Co do firm,to chcialbym Hailea lub Eheim (modele 200l/h-300 l/h)[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze nie ma sensu kupowac za slabej pompki , bo pozniej nie ma sie mozliwosci rozowju jak chce sie dolozyc kolejny bloczek lub nagrzewniczke, trzeba wtedy pompke zmieniac na lepsza , po co placic dwa razy ?:) W Galeri Mokotow PH 802 kosztuje 115zl a waz eheima 12/16 kosztuje 6,70 czy cos kolo tego :) tanszego PH 802 w Wawie nie widzlalem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popxis,turbuletnosc wedlug ma male znaczenie. Dla mnie najwazniejsze jest to,zeby plyn chlodzacy normalnie obiegal uklad chlodzacy,bez duzych oporow. A ile pompka powinna miec l/h jest zalezne od tego co masz w WC, np jak masz 1 blok,to pompka z 300-600 l/h bedzie odpowiednia, a jak 3 bloki,to owszem,powinna byc mocniejsza pompka. Naprawde pompka nie moze ani za szybko przewodzic wode (bo blok nie odda zbyt wiele ciepla). Zreszta mam nadzieje ze beda inni doswiadczoni w WC i powiedza cos na temat

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja byłem wczoraj w zoologicznym w Geancie i co zobaczyłem??? Powerhead 802 za... uwaga uwaga... 162,50

Super hardcore 8O 8O 8O

No niezle :)

Znalazlem taka jedna pompke co mi sie cholernie spodobala,jest to

Hailea HX-6510. 470 l/h i 10 W,ciekawe parametry. Moze wie ktos gdzie

takowa kupie lub zamowie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak czytam i juz sam sobie niedowierzam...

od kiedy to parametrem okreslajacym przeplyw wody (w l/h) jat PRZEWODNOSC panowie fachowcy?

chyba przeplywnosc o ile to takze jest poprawne lub imo wydajnosc...

w takim tempie za 3 miechy stworzycie tyle nowych wieloznacznych pojec ze sami nie bedziecie wiedziec co kolega mial na mysli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi