Tonic Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Jutro mam zamiar pojechać do jakiegoś sklepu akwarystycznego ( sęk w tym,że nie wiem jaki) i zakupić dobrą markową pompkę o wydajności 200 l/h do 600 l/h za cene do max. 150 zł. Byłoby miło gdyby ktoś podał adres sklepu akw. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 nie, no następny, który chce banana dostać, po co dwa takie same wątki ?????????????????????????????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Jest sklep akwarytstyczny w Galerii Mokotow, za 93 masz tam Powerheada 402 i za okolo 20 zl wiecej 802. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Jutro mam zamiar pojechać do jakiegoś sklepu akwarystycznego ( sęk w tym,że nie wiem jaki) i zakupić dobrą markową pompkę o wydajności 200 l/h do 600 l/h za cene do max. 150 zł. Byłoby miło gdyby ktoś podał adres sklepu akw. :) ten WD (co masz w podpisie) to nie jest second edition tylko special edition Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 ku**** pojedz se do kakadu do carrefoura :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Nie no,nie myslcie ze nie bylem w zadnym sklepie akwarystycznym. Bruce, bylem w Galerii Mokotow,jednak pompki mi nie odpowiadaly. andriu, juz zaraz poprawie podpis,thx. Po prostu nie chce zwyklego,przecietnego sklepu,dlatego was pytam (inaczej juz bym dawno kupil) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 ten topic wydaje mi sie bez sensu, kup sobie powerhead'a albo mj i po krzyku, co to znaczy nieprzecietny sklep, przeciez oni pompek nie produkuja. mowiac wydajnosc chodzi ci o nominalna czy realna / realna z obciazeniem jakims? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 eheh nominalne 200 600 to mało... za tą kase mozesz sobie 2000 nawet kupić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 a jak dobrze trafisz to 3500 nominalnie i maly spadek przy oporach - CO :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 nio za taką kase to kupisz wypasioną pompkę ale nie ma sensu aż 2000 l/h ładować starczy ci 600 l/h więc tup pada na PH 302 -ok 560 l/h albo w razie rozbudowy PH402 -ok900l/h pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Ech,jesli myslicie, ze im wyzsza predkosc przewodzenia wody,tym lepsze chlodzenie,to sie mylicie. Jakbyscie kupili pompke o np. 3000 l/h to nawet blok by nie zdazyl przekazac wodzie cieplo. I wlasnie dlatego nie chce pompki o przewodnosci powyzej 600 l/h. Co do firm,to chcialbym Hailea lub Eheim (modele 200l/h-300 l/h)[/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xoom Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Mysle ze nie ma sensu kupowac za slabej pompki , bo pozniej nie ma sie mozliwosci rozowju jak chce sie dolozyc kolejny bloczek lub nagrzewniczke, trzeba wtedy pompke zmieniac na lepsza , po co placic dwa razy ?:) W Galeri Mokotow PH 802 kosztuje 115zl a waz eheima 12/16 kosztuje 6,70 czy cos kolo tego :) tanszego PH 802 w Wawie nie widzlalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 a wiesz ze im wiekszy przeplyw tym wieksza turbuletnosc? wydaje mi sie ze jak chcesz cos ochlodzic to nie sikasz z pistoletu na wode tylko walisz z weza, dosc pokretna analogia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Popxis,turbuletnosc wedlug ma male znaczenie. Dla mnie najwazniejsze jest to,zeby plyn chlodzacy normalnie obiegal uklad chlodzacy,bez duzych oporow. A ile pompka powinna miec l/h jest zalezne od tego co masz w WC, np jak masz 1 blok,to pompka z 300-600 l/h bedzie odpowiednia, a jak 3 bloki,to owszem,powinna byc mocniejsza pompka. Naprawde pompka nie moze ani za szybko przewodzic wode (bo blok nie odda zbyt wiele ciepla). Zreszta mam nadzieje ze beda inni doswiadczoni w WC i powiedza cos na temat Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 A ja byłem wczoraj w zoologicznym w Geancie i co zobaczyłem??? Powerhead 802 za... uwaga uwaga... 162,50 :!: :!: :!: Super hardcore 8O 8O 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 A ja byłem wczoraj w zoologicznym w Geancie i co zobaczyłem??? Powerhead 802 za... uwaga uwaga... 162,50 Super hardcore 8O 8O 8O No niezle :) Znalazlem taka jedna pompke co mi sie cholernie spodobala,jest to Hailea HX-6510. 470 l/h i 10 W,ciekawe parametry. Moze wie ktos gdzie takowa kupie lub zamowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 W koncu kupilem pompke,nazwa modelu : HX-6520,firma Hailea. Jak ktos by chcial,moge sprobowac napisac mala recke na tym forum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciak Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 tak czytam i juz sam sobie niedowierzam... od kiedy to parametrem okreslajacym przeplyw wody (w l/h) jat PRZEWODNOSC panowie fachowcy? chyba przeplywnosc o ile to takze jest poprawne lub imo wydajnosc... w takim tempie za 3 miechy stworzycie tyle nowych wieloznacznych pojec ze sami nie bedziecie wiedziec co kolega mial na mysli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...