Skocz do zawartości
msip

Router Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem router TP-Link TP-WR543G

Gdy zmieniałem domyślny adres routera, nie mogłem zapisać ustawień i po reboocie routera już nie mogę się zalogować do panelu admina :(

Miał ktoś coś podobnego, albo wie ktoś jak zrobić update fw bez panelu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze, adres IP routera i karty sieciowej musi być rózny. 192.168.1.1 router. to komputer musi mieć 192.168.1.xxx

Po drugie jeśli zmieniasz adres routera z np 192.168.1.1 na 192.168.2.1 to router się tam resetuje, ustawia wskazany adres, a ty musisz wyłączyć i włączyć kartę sieciową, by odnowiło się IP z nowej puli. Samo włączenie i wyłączenie nic nie da, jeśli masz opcję ręcznej konfiguracji adresu IP karty sieciowej :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za podpowiedzi, ale to wszystko już było sprawdzane. To może być podobno spowodowane uszkodzeniem routera (pamięć lub fw)

Może wie ktoś, czy da się wgrać nowy fw bez panelu?

Edytowane przez msip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za podpowiedzi, ale to wszystko już było sprawdzane. To może być podobno spowodowane uszkodzeniem routera (pamięć lub fw)

Może wie ktoś, czy da się wgrać nowy fw bez panelu?

Nie spotkalem sie jeszcze z historia ze sie zepsul router bo ktos zmienil mu IP. A tak pozatym to to ze nie mozesz zalogowac sie do panelu admina znaczy ze pod IP routera nie ma nic czy ze Ci user/pw nie blanga?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma routera pod IP. Ale to nie chodzi że zepsuł przez daną operację. Router miałem 1-szy dzień i mógł mieć coś z pamięcią i ustawienia karty NA PEWNO BYŁY DOBRE!!!

Router w serwisie.

Temat do zamknięcia.

Edytowane przez msip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi