msip Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Kupiłem router TP-Link TP-WR543G Gdy zmieniałem domyślny adres routera, nie mogłem zapisać ustawień i po reboocie routera już nie mogę się zalogować do panelu admina :( Miał ktoś coś podobnego, albo wie ktoś jak zrobić update fw bez panelu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 jesli masz nim ustanowione polaczenie lan, to wpisz w cmd ipconfig i sie dowiesz jaki adres ma router dalej jego adres w przegladarke i sie logujesz, reszte znasz a jesli nie mozesz sie z nim polaczyc to reset ustawien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msip Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 (edytowane) robiłem nawet hard-reset, próbowałem na ip, na który chciałem zmienić, ustawienia były na pewno dobre. Edytowane 11 Października 2008 przez msip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olorin Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Zobacz czy jak zmienisz sobie ip karty sieciowej na 192.168.1.2 to czy uda Ci się zalogować. Miałem taki przypadek i dopiero jak zmieniłem początek moje ip na takie jak początek ip routera udało mi się zalogować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Po pierwsze, adres IP routera i karty sieciowej musi być rózny. 192.168.1.1 router. to komputer musi mieć 192.168.1.xxx Po drugie jeśli zmieniasz adres routera z np 192.168.1.1 na 192.168.2.1 to router się tam resetuje, ustawia wskazany adres, a ty musisz wyłączyć i włączyć kartę sieciową, by odnowiło się IP z nowej puli. Samo włączenie i wyłączenie nic nie da, jeśli masz opcję ręcznej konfiguracji adresu IP karty sieciowej :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msip Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 (edytowane) Dzięki za podpowiedzi, ale to wszystko już było sprawdzane. To może być podobno spowodowane uszkodzeniem routera (pamięć lub fw) Może wie ktoś, czy da się wgrać nowy fw bez panelu? Edytowane 12 Października 2008 przez msip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Dzięki za podpowiedzi, ale to wszystko już było sprawdzane. To może być podobno spowodowane uszkodzeniem routera (pamięć lub fw) Może wie ktoś, czy da się wgrać nowy fw bez panelu? Nie spotkalem sie jeszcze z historia ze sie zepsul router bo ktos zmienil mu IP. A tak pozatym to to ze nie mozesz zalogowac sie do panelu admina znaczy ze pod IP routera nie ma nic czy ze Ci user/pw nie blanga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msip Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) Nie ma routera pod IP. Ale to nie chodzi że zepsuł przez daną operację. Router miałem 1-szy dzień i mógł mieć coś z pamięcią i ustawienia karty NA PEWNO BYŁY DOBRE!!! Router w serwisie. Temat do zamknięcia. Edytowane 17 Października 2008 przez msip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...