Skocz do zawartości
penguin

Jaka alternatywa NUtilities dla winXP?

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie wybrać programy diagnostyczne dla XP? Dla win 9x/me norton spisywał się całkiem przyzwoicie. Niestety jego wersje dla winXP, są zbyt okrojone.

Jeśli chodzi o Speed Diska, to jest kilka alternatywnych programów (np O&O), ale co np z WinDoctor`em?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka, ze nie chem widziec na oczy NSW....

Jedyny dobry produkt Symanteca to N Ghost....

NSW wiecej Ci kompa s<span style="color:red;">[ciach!]</span>li niz naprawi juz nie raz nim *naprawiałem system...

S<span style="color:red;">[ciach!]</span>lił się musiałem reinstalke walnąć... ,miesza strasznie w rejestrze, zwalnia kompa itp itd

Speed Disk tez qupa diskeeper 100 razy lepszy i szybszy

A antywirus tez qupowaty, ale korzystam z niego jednak...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o defragmentacje to z winxp przeciez dostajesz robiony przez Executive Software (ludzie od Diskeepera) porgram. IMO nic więcej nie jest potrzebne. A co do narzędzi do czyszczenia rejestru i takich tam to jest taki programik jak System Mechanic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie System mechanick jest ok ale do naprawy systemu nic raczej nie polecam jedyna sesowna rzecz to format c albo przywrócenie obrazu.....

Zgadza sie Executive Software robilo dla windowsa chyba tylko dla Xp o ile sie nie myle..

ale windows'owski defragmentator nie ejst najlepeszy lepiej sciagnac ze strony Executive Software diskeepera.... działa naprawde szybko i nie zawodnie.

a co do antywirusów:

sa lepsze np Polski AntyVirus, Kaspersky, albo zwykłe darmowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Speed Disk tez qupa...

...A antywirus tez qupowaty...

To, że Norton jest qupa to wiem. Przekonałem się na własnej skórze. Ale co w zamian!?!?!?!

Gadasz glupoty klego, jak wielu innych.

To jest tak samo jak niestabilnosc Winszita98SE.

Wszystko zalezy od uzytkownika, ja jakos uzywam od lat NU i nie narzekam, a wrecz go sobie chwale.

Zakupilem NU2001 i jade na nim do dzis.

Antywirus qpowaty ? wyjasnij dlaczego jakby ? 8O

Jakos jak na razie nie przepuscil mi ani jednego vira, za to wiele zlapal.

Takie gadanie o qpowatosci to LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reed, też używam NAV i chwale sobie, ale często jak się przeskanuje NAV a potem skanerem online MKS, to MKS jeszcze coś znajduje...przeważnie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły, ale jednak...

Ponadto symantec czasami długo reaguje na ukazanie się wirusów "regionalnych"; jakoś w zeszłym roku u mnie na uczelni była plaga jakiegoś małego ścierwa; większość kompów z MKS się obroniła rychło, a w NAV trzeba było czekać chyba 3 update, zanim symantec uwzględnił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reed nie chcem Cie straszyc ale NAV jest <font color="#FF0000">[ciach!]</font> z Polskimi wirami sobie nie radzi np....

ma wiele błędfów ale to jest główna przyczyna...

Mks jest swietny ale drogi...

Skanuje sobie tez Mks-em online, czasem znajdzie jakiegos syfka, ale takie tam tylko badziewia drobne.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi