Ziku Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Chciałbym sobie sprawić fullcover na 4870. Wchodzę na stronę jednego ze sklepów a tam do wyboru bloki aż 4 producentów :blink: : EK, Aquacomputer, XSPC i Koolance. Cenowo podobne, na wygląd też (jedynie Koolance się wyróżnia). Tak więc podpowiedzcie czy jest wśród nich jeden który ewidentnie góruje na pozostałymi wydajnością i jakością wykonania, czy też może jest pośród tej czwórki wyjątkowy babol, którego należy omijać z daleka? Widzę że na naszym forum dość popularny jest EK, ale to może z tego względu że był swego czasu jedynym dostępnym. Trochę wypadłem z obiegu ostatnio więc miło będzie przeczytać jakieś mądre slowo w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Bierz EK, konstrukcje Eddy'ego to zawsze udane bloczki. Mam EK na G92 i jest super wykonany i wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Ostatnio pokazany przez Samhaina FC wyglada nieźle. Wydajność powinna być bardzo dobra - spód i top z miedzi, kanały w obu, więc opory też znikome. No i wyglada bardzo przyjemnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) Bierz EK, konstrukcje Eddy'ego to zawsze udane bloczki. Mam EK na G92 i jest super wykonany i wydajny. Cóż ja znowuż jako użytkownik wlasnie przez Ciebie wymienionego bloczka EK spróbował bym innej konstrukcji. Takiej której podstawa zaslania w pełni kartę (wraz z sekcją zasilania). Moim zdaniem ta dokręcana część - do sekcji zasilania w bloczku EK jest najzwyczajniej w świeci zbyt mało wydajna. FurMark rozgrzewa ja do 98" bezproblemowo, co do rdzenia karty to jest miodnie ~40 stopni. Rozważył bym zatem inne konstrukcje. Tylko trzeba wspomniec że jak np bloczek Koolanca to i niestety do tego potrzebne są też złączki Koolanca ze względu na specyficzną budowę bloczka a zatem cena zestawu Fullcover wzrasta. Zostaje zatem XSPC (bardzo interesująca konstrukcja jak i cena), AquagraFX czy DD. Ten ostatni raczej mało atrakcyjny ;P. Ale wybór należy od upodobania. Edytowane 13 Października 2008 przez mato22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 ja mam EK i jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 ja mam EK i jestem zadowolony. Jakie masz temp - pokaż jakiegoś screena z furmarkiem i gpuz w tle. Oczywiscie temp jaka mnie interesuje to sekcja zasilania. A i taktowanie rdzenia ustaw na 815 by było jakieś porównanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 No właśnie, wydajność bloku fc rozbija się moim zdaniem o chlodzenie sekcji zasilania. Ostatnimi czasy temperatury tego elementu karty zrobily się masakrycznie wysokie, przez co jednocześnie bloki chlodzące tylko gpu idą w odstawkę. Ja mam właśnie taką sytuację - MCW60 daję radę doskonale, ale 140*C na zasilaniu (radiatorki) przy niekręconej karcie to lekka przesada... to juz chyba lepiej na boxowym coolerze to wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) bloki to jedno a dostępność akcesoriów w pl to drugie ... na przykładzie gtx2x0 Edytowane 13 Października 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Kurcze bardzo ciekawe rozwiazanie. Ja mam MCW60 na 8800GTS-ie i temp w stresie 40*C. Dodatkowo na sekcje zasilajaca wieje wiatrak 80mm i nie ma wiekszego problemu. Aczkolwiek temp sekcji zasilania jest podnoszona czesto przez temperature na rdzeniu GPU przy referencyjnych chłodzeniach. Sorrki za OT ale co plecilibyscie na GTX280? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 (edytowane) Sorrki za OT ale co plecilibyscie na GTX280?EK jeszcze jest cos takiego ale na gtx'y 8) Edytowane 16 Października 2008 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...