Skocz do zawartości
Jordi23

sprostowanie : testy kingston HyperX PC - 333

Rekomendowane odpowiedzi

opisywalem te pamieci ostatnio i jak wiecie raczej nie udalo mi sie ich podkrecic , jednak dzisiaj poszedlem po rozum do glowy :lol: i zamontowalem radiator na mostku poludniowym i wiecie co ???? MOje kingstoniki HyperX PC - 333 poszly od razu na 200Mhz synchro z prockiem (napiecie 2.9v) ale musialem timingi zwolnic do 6/3/3/cl2.5 ale poszlo wszystko (zrobilem gold memory test i jest ok)

Jednak te timingi za wolne wiec bawilem sie i max co wycisnolem na bardzo dobrych timingach to 190Mhz synchro z prockiem timingi 5/2/2/cl2 wszystko pieknie biega skacze i fruwa wszystkie testy przeszly bez problemow nawet wyciskacz siodmych potow gold mem pod dosem :)

a wystarczylo zamontowac radiator na mostku (wczesniej cholernie sie grzal ) (plyta EPOX 8RDA) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieznam sie na oznaczeniach pamieci wiec podam ci wszystko co na nich jest

HYE25025680081-6

9905006-033.ADO  1105184-1445806

KVR333X64C25/256

sa super

A na ile max chodza Ci te pamiatki na najostrzejszych timingach i napieciu powiedzmy 2.9v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myslalem ze hyper x sa na CL2 na defaul to znaczy ze na kostkach tak pisze - bo ja mam takiego jednego kingstona ale nie hyperx ale na CL2 266

no jasne ze hyperX sa oryginalnie na cl2 to walasnie je rozni od value kingstonow + jeszce ladny niebieski radiator :) (no i hyper x sa az do 433 cl2 a value do 400 ale to juz cl3 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...