siwy_bos Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Witam. Parę dni temu popsułem moją płytę główną MSI K7N2 i zastanawiam się co teraz zrobić. Procesor : AMD Athlon XP 1500@2000 MHz Cooled by : ARCTIC COOLING COPPER SILENT 2 Chłodzenie : Cooler AeroCool Deep Impact DP-103, - (z pozdrowienami dla pana A. :) Karta Graficzna : NVIDIA GeForce 4 MX/MX 440 Karta Graficzna : NVIDIA GeForce 7600GS Gigabyta Pamięci: 1GB 400mhz Bufflo Dyski Twarde : Seagate Barracuda 7200.9 160 GB (ATA) Odtwarzacze CD : DVD-RW LG Zasilacz : Fortron 550W - (z fanswapem) Komputer dla mnie to głównie internet muzyka filmy no i czasami granie. ( z tym graniem jest tak że aktualnie grywam w BF 2 w sieci który nie wymaga jakiś strasznych nakładów finansowych na kartę graficzną). Komputer nie musi być super "upgrejdowalny" ponieważ nie mam zamiaru wydawać w najbliszych latach na niego kasy. Gotówki mam gdzieś z 450zł - 500zł oprócz tego co będzie z tych części. Tak tylko dodam że jestem fanem sprawdzonych chipsetów. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Standardowo,polecę zestaw na AMD. Płytka: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=12300 250 płytka z dobrą integrą i dobrym oc,ogólnie dobrze wyposażona Proc: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=12208 185 Pamięć: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=11384 90 525zł za stare graty kupisz grafe lub co tam chcesz. Niech ktoś poleci intela... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_ Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Sopel, dlaczego polecasz AMD? Czy to nie jest tak, że teraz po prostu w relacji cena / jakość lepiej wypada Intel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 To zostaw ten zestaw co masz i dokup jakąś płytkę na Amd i agp x 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Możecie mi polecić jakąś płytę na szybko z alledrogo. Cieszyłbym się jakby to było coś na nforcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Sopel, dlaczego polecasz AMD? Czy to nie jest tak, że teraz po prostu w relacji cena / jakość lepiej wypada Intel? Do "biura"(neta,filmów,muzyki) lepiej wypada AMD.Sorry że dopiero teraz odp. siwy@ tylko coś za tanio... tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...