Krydor Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Witam, mam problem. Mianowicie mam monitor iiymamy. Mam 30 dniowa gwarancje na piksele( za 4 dni sie konczy) Jednak od poczatku wyskakuja mi ( nie nazwe tego pikselami) male pkt zielone i czerwone. Najdziwniejsze jest to ze znikaja, czasem sa, czasem ich nie ma. W grach tego nie widac. Wychodzi to praktycznie tylko kiedy testuje Nokia na czarnym tle. Wczoraj ekran byl "czysty" Dzisiaj wlaczam kompa z 8 tych pkt bylo. Po 2h wracam, robie test Nokia- ekran "czysty". Co to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 z pewnego momentu twojego opisu wygląda to na hot pixels(wyświetlają kolory RGB) ale one by nie znikały...może kabel nie tak ? albo matryca ogółem jakaś sieknięta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Witam, mam problem. Mianowicie mam monitor iiymamy. Mam 30 dniowa gwarancje na piksele( za 4 dni sie konczy) Jednak od poczatku wyskakuja mi ( nie nazwe tego pikselami) male pkt zielone i czerwone. Najdziwniejsze jest to ze znikaja, czasem sa, czasem ich nie ma. W grach tego nie widac. Wychodzi to praktycznie tylko kiedy testuje Nokia na czarnym tle. Wczoraj ekran byl "czysty" Dzisiaj wlaczam kompa z 8 tych pkt bylo. Po 2h wracam, robie test Nokia- ekran "czysty". Co to jest? A na innej karcie graficznej i kablu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Karta graficzna galaxy 7300 128MB Zalman a podlaczenie DVI. WLasnie jak pisze tego posta zrobilem test Nokia i jest czysciutko:) a za 2h pewnie cos sie pojawi i potem zniknie. Pytam sie co to moze byc poniewaz wezwanie serwisu do nieuszkodzodzonego sprzetu bedzie mnie kosztowac 150 zl( nieuzasadnione). Dziwne jest to ze znika. Tak jak zaobserwowalem to wyglada jednak na piksele zielone czerwone i ostatnio jeden niebieski. Moge dodac od siebie ze z tego co pamietam na starym CRT Samsung Syncmaster 795DF tez pojawialy sie takie kropki. Z tym ze tak jak mowie to nie sa ogromne kropy tylko malutkie i wygladaja jak piksele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Karta graficzna galaxy 7300 128MB Zalman a podlaczenie DVI. WLasnie jak pisze tego posta zrobilem test Nokia i jest czysciutko:) a za 2h pewnie cos sie pojawi i potem zniknie. Pytam sie co to moze byc poniewaz wezwanie serwisu do nieuszkodzodzonego sprzetu bedzie mnie kosztowac 150 zl( nieuzasadnione). Dziwne jest to ze znika. Tak jak zaobserwowalem to wyglada jednak na piksele zielone czerwone i ostatnio jeden niebieski. Moge dodac od siebie ze z tego co pamietam na starym CRT Samsung Syncmaster 795DF tez pojawialy sie takie kropki. Z tym ze tak jak mowie to nie sa ogromne kropy tylko malutkie i wygladaja jak piksele. To nie monitor tylko problem z kartą grafiki. Nie wzywaj serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 ......... Z tym ze tak jak mowie to nie sa ogromne kropy tylko malutkie i wygladaja jak piksele. No przecież uszkodzone pixele mają rozmiar pojedynczego pixela właśnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Co moze byc z ta grafa skoro powoduje wyswietlanie tych"kropek"? Czy jezeli jest pixel to pojawia on sie bez wzgledu na rozdzielczosc jaka ma sie ustawiona? Pytam sie poniewaz dzisiaj znow te g.... wyskoczylo na rozdzielczosci 1680x1050 a przy zmianie na 1400x1050 juz nic nie bylo widac i ten "pixel" zniknal. Nie wiem tak napade co to moze byc. Beznadziejna sytuacja. Jak tego nie zglosze a okaze sie ze karta w porzadku zostane z "pixelami" na zawsze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 nie no, pixel jest najmniejszym elementem matrycy i to on może być uszkodzony a nie piexel wyświetlany przez kartę graficzną. niezależnie od rozdzielczości jeden pixel może niewłaściwie zmieniać barwę albo wogóle być zablokowany. Może to grafika sypie artefaktami skoro po przestawieniu rozdzielczości zniknęły? Musisz wykluczyć uszkodzoną kartę więc podłącz inny monitor do kompa albo ten monitor do innego, albo pożycz grafikę od kumpla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...