Skocz do zawartości
smiglo83

Potrzebne Am2 Dobre Oc I Poziomo Ułozone Gniazdo Procesora.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuję płyty głównej, która ma poziomo ułożone gniazdo procesora. Tzn. żeby mocowanie do chłodzenia na Athlonie, którego chcę założyć przebiegało od lewej do prawej a nie jak w prawie wszystkich dzis spotykanych płytach pod AM2 z góry na dół. Za każdą propozycję serdecznie dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Sopel masz jekieś pojęcie jak na tym pierwszym Asusie kręcą się proce w 65 nm?? Bo mam na stanie AMD x2 4200+.

Powiedzcie mi co możecie powiedzieć o płycie FOXCONN A6VMX. Jest w dośc dobrej cenie i na chipsecie amd 690V.

Edytowane przez smiglo83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście nie miałem styczności z tą płytką,ale słyszałem że HTT w granicach ~350 to nie problem...

A ten Foxconn bieda...poza tym gniazdo procka jest w pionie...

Edytowane przez Sopel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzone, ja na swojej zrobiłem 349Mhz na defaultowych napięciach i nie najnowszym BIOSie. Myślę że minimalne podbicie volta i nowy BIOS pozwoliłby płytce na zamknięcie skali boo co tu dużo mówić ma potencjał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze się kręcą jak na płytkę tej klasy, ale HTT 300 to minimum.

Jeżeli już fox to model A690GM2MA-8KRS2H

Ale w tej cenie możesz znaleźć płytki na A770-świetne do OC.

np. ASROCK A770CrossFire-htt lub GA-MA770-DS3 robią w granicach htt400,dobry zakres napięć.

Na allegro można znaleźć modele z wyprzedaży po ~130zł ba,nawet za 99.

http://www.allegro.pl/item457599387_asus_m...socket_am2.html

Edytowane przez Sopel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mam pecha co do Asusów, ale... Miałem ją tylko tydzień i przez ten czas potrafiła dwa razy zgubić ustawienia po oc i raz udawać trupa (komp nie był włączany cały dzień). Do tego takie sobie wykonanie, dość okrojone zakresy napięć (maks. 2,2V na RAM, po włożeniu "zwykłego" Phenoma podobno nie można podnieść napięć powyżej domyślnego - akurat K10 na niej nie miałem), po włożeniu Athlona tylko 4 podstawowe timingi pamięci do regulacji... taka sobie nijaka płyta - już lepiej GB na AMD770.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M2N32-SLI Deluxe z wyprzedaży tanio chodzą na allegro, a co tu dużo mówić, płyta nieco starszy high-end ;) Nie ma prawa mieć problemów ^^. W tej chwili wyszło tyle nowych BIOSów, że można śmiało powiedzieć o niej - dopracowany mobasek :D

I nie żebym tutaj reklamę ogłaszał, ale staram się taką sprzedać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tą płytę i szczerze, hmm ma zarówno plusy jak i minusy. Bardzo się grzeje, to raz, nawet bez oc oba radiatory są gorące. Po drugie, mój egzemplarz za nic nie chce działać na HTT wyższej od 300 (nie że niestabilna czy co, po prostu jak chce dać np. 301 to się bios zawiesza :| ). Poza tym oprócz tego wszystkiego płyta bezproblemowa, stabilna, no i kupiłem ją za 111 zł z przesyłką :P kawałek czasu temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi ci o tą?

Chipset niby ok,tyle że płytka sporo okrojona-Dźwiękówka i 2x ddr2...oby Bios nie był tak przycięty. Chociaż cena śmieszna.

Ja posiadam i nie ma problemu z 3ghz,cena z pewnością nie przekroczy 80zł...tyle że to nie już am2+...

Jeżeli nie przeszkadza ci taka bieda na płycie to możesz brać,z 3ghz nie powinno być problemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Peedro pytanie do Ciebie. CZy miałes jakies jazdy z tąś MSI K9A2 CF-F?? Bo zakupiłem ją i nie chcie mi działać wcale. Najpierw jeden egzemplaż nie chciał się wogóle odpalić i do tego uwalił mi 3 z 4 GB ramu, który załozyłem. Wymieniłem na drugą i dalej to samo płyta martwa, tylko już teraz diody na radku sie nie świecą przez cały czas jak na tej pierwszej. Misiałes robić upgrade biosu, żeby ruszył ten Sempron czy wystartował bez żadnych problemów. Ogólnie jak ona Ci się sprawuje w czasie użytkowania??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Peedro pytanie do Ciebie. CZy miałes jakies jazdy z tąś MSI K9A2 CF-F?? Bo zakupiłem ją i nie chcie mi działać wcale. Najpierw jeden egzemplaż nie chciał się wogóle odpalić i do tego uwalił mi 3 z 4 GB ramu, który załozyłem. Wymieniłem na drugą i dalej to samo płyta martwa, tylko już teraz diody na radku sie nie świecą przez cały czas jak na tej pierwszej. Misiałes robić upgrade biosu, żeby ruszył ten Sempron czy wystartował bez żadnych problemów. Ogólnie jak ona Ci się sprawuje w czasie użytkowania??

Ogólnie nie narzekam. Semp działał od początku. Jazdy były jak zmieniłem bios na wersję 1.6, wariował, ale wersja 1.7 to naprawiła. Płyta jest w miarę, jedynym największym jej mankamentem są grzejące się mosfety i oba mostki, no i to co już wspominałem, czyli wieszanie się biosu przy próbie przestawienia klawiszem page up częstotliwości HTT z 300 na 301.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi