smiglo83 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Witam poszukuję płyty głównej, która ma poziomo ułożone gniazdo procesora. Tzn. żeby mocowanie do chłodzenia na Athlonie, którego chcę założyć przebiegało od lewej do prawej a nie jak w prawie wszystkich dzis spotykanych płytach pod AM2 z góry na dół. Za każdą propozycję serdecznie dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Ostatnia tego rodzaju płyte to widziałem DFI na 939 NF4 Ultra.. Ramy na górze płyty nie na boku.... oczywiscie gniazdo procesora tez przekrecone o 90 stopni w lewo.. Teraz to nie uswiadczysz takiej płyty.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) Na pewno niektóre nowe BIOSTARy mają tak zamontowaną ramkę... np: TF8200 A2+, TPower N750. Edytowane 19 Października 2008 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 ze starszych płyt ASUS M2N32-SLI Deluxe. Nie napisałeś do jakiego proca, jaki przedział cenowy i jakie zastosowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) Z tych starszych... Asus Asus2 Milans mnie uprzedził :wink: Edytowane 19 Października 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) Witam Sopel masz jekieś pojęcie jak na tym pierwszym Asusie kręcą się proce w 65 nm?? Bo mam na stanie AMD x2 4200+. Powiedzcie mi co możecie powiedzieć o płycie FOXCONN A6VMX. Jest w dośc dobrej cenie i na chipsecie amd 690V. Edytowane 19 Października 2008 przez smiglo83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) Osobiście nie miałem styczności z tą płytką,ale słyszałem że HTT w granicach ~350 to nie problem... A ten Foxconn bieda...poza tym gniazdo procka jest w pionie... Edytowane 19 Października 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Te HTT to potwierdzone?? Jeśli tak to założe kumplowi boxa i bede kręcił ile on wyrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Potwierdzone, ja na swojej zrobiłem 349Mhz na defaultowych napięciach i nie najnowszym BIOSie. Myślę że minimalne podbicie volta i nowy BIOS pozwoliłby płytce na zamknięcie skali boo co tu dużo mówić ma potencjał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Te HTT to potwierdzone?? Jeśli tak to założe kumplowi boxa i bede kręcił ile on wyrobi. stary test ponoć nowsze biosy dają więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Ja na codzień używam 312Mhz, więcej mi nie potrzeba, ani jednego zwisa nie miałem jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Dobra panowie i panie. Znalazłem w miarę tanio płytę FOXCONN A690VM2MA-RS2H. Dobre to?? Czytałem że Foxy na 690 dobrze sie kręcą. Czy to prawda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) Dobrze się kręcą jak na płytkę tej klasy, ale HTT 300 to minimum. Jeżeli już fox to model A690GM2MA-8KRS2H Ale w tej cenie możesz znaleźć płytki na A770-świetne do OC. np. ASROCK A770CrossFire-htt lub GA-MA770-DS3 robią w granicach htt400,dobry zakres napięć. Na allegro można znaleźć modele z wyprzedaży po ~130zł ba,nawet za 99. http://www.allegro.pl/item457599387_asus_m...socket_am2.html Edytowane 20 Października 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 M3A raczej się nie tykajcie, chyba, że przez ostanie 4 miechy poprawili BIOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 A co jej dolega? Mnie też jakoś nie przekonuje,ale podałem przykład bo jedyna z wyprzedaży na allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Może mam pecha co do Asusów, ale... Miałem ją tylko tydzień i przez ten czas potrafiła dwa razy zgubić ustawienia po oc i raz udawać trupa (komp nie był włączany cały dzień). Do tego takie sobie wykonanie, dość okrojone zakresy napięć (maks. 2,2V na RAM, po włożeniu "zwykłego" Phenoma podobno nie można podnieść napięć powyżej domyślnego - akurat K10 na niej nie miałem), po włożeniu Athlona tylko 4 podstawowe timingi pamięci do regulacji... taka sobie nijaka płyta - już lepiej GB na AMD770. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 M2N32-SLI Deluxe z wyprzedaży tanio chodzą na allegro, a co tu dużo mówić, płyta nieco starszy high-end ;) Nie ma prawa mieć problemów ^^. W tej chwili wyszło tyle nowych BIOSów, że można śmiało powiedzieć o niej - dopracowany mobasek :D I nie żebym tutaj reklamę ogłaszał, ale staram się taką sprzedać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Panowie i panie znalazłem cos takiego: http://www.allegro.pl/item464561065_okazja...m2_gw_wawa.html CZytałem opinie o tej płycie i jest chwalona za wysokie OC. Opłacalny zakup?? W tej cenie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peedro Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Mam tą płytę i szczerze, hmm ma zarówno plusy jak i minusy. Bardzo się grzeje, to raz, nawet bez oc oba radiatory są gorące. Po drugie, mój egzemplarz za nic nie chce działać na HTT wyższej od 300 (nie że niestabilna czy co, po prostu jak chce dać np. 301 to się bios zawiesza :| ). Poza tym oprócz tego wszystkiego płyta bezproblemowa, stabilna, no i kupiłem ją za 111 zł z przesyłką :P kawałek czasu temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Panowie znalazłem taką płytę:FOXCONN A78AX-K AMD770. Nada sie to do x2 5000+ 2x1 Gb G.Skill i HD 4850?? Chciałbym tego 5000+ puścić na 3 Ghz płyta nie bedzie mnie ograniczać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Chodzi ci o tą? Chipset niby ok,tyle że płytka sporo okrojona-Dźwiękówka i 2x ddr2...oby Bios nie był tak przycięty. Chociaż cena śmieszna. Ja posiadam tą i nie ma problemu z 3ghz,cena z pewnością nie przekroczy 80zł...tyle że to nie już am2+... Jeżeli nie przeszkadza ci taka bieda na płycie to możesz brać,z 3ghz nie powinno być problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Peedro pytanie do Ciebie. CZy miałes jakies jazdy z tąś MSI K9A2 CF-F?? Bo zakupiłem ją i nie chcie mi działać wcale. Najpierw jeden egzemplaż nie chciał się wogóle odpalić i do tego uwalił mi 3 z 4 GB ramu, który załozyłem. Wymieniłem na drugą i dalej to samo płyta martwa, tylko już teraz diody na radku sie nie świecą przez cały czas jak na tej pierwszej. Misiałes robić upgrade biosu, żeby ruszył ten Sempron czy wystartował bez żadnych problemów. Ogólnie jak ona Ci się sprawuje w czasie użytkowania?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peedro Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Peedro pytanie do Ciebie. CZy miałes jakies jazdy z tąś MSI K9A2 CF-F?? Bo zakupiłem ją i nie chcie mi działać wcale. Najpierw jeden egzemplaż nie chciał się wogóle odpalić i do tego uwalił mi 3 z 4 GB ramu, który załozyłem. Wymieniłem na drugą i dalej to samo płyta martwa, tylko już teraz diody na radku sie nie świecą przez cały czas jak na tej pierwszej. Misiałes robić upgrade biosu, żeby ruszył ten Sempron czy wystartował bez żadnych problemów. Ogólnie jak ona Ci się sprawuje w czasie użytkowania?? Ogólnie nie narzekam. Semp działał od początku. Jazdy były jak zmieniłem bios na wersję 1.6, wariował, ale wersja 1.7 to naprawiła. Płyta jest w miarę, jedynym największym jej mankamentem są grzejące się mosfety i oba mostki, no i to co już wspominałem, czyli wieszanie się biosu przy próbie przestawienia klawiszem page up częstotliwości HTT z 300 na 301. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...