Gość drapi13 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Koledzy chcę jak najszybciej złożyć kompa bo ceny strasznie idą w górę i na pewno jeszcze podskoczą więc strasznie was proszę o pomoc, komp nie może więcej kosztować niż 3700 zł razem z vista home premium 64bit i obudową, bardzo bym chciał żeby na pokładzie znajdował się gtx 280 bo do rozdziałki 1680-1050 będzie to najlepsza grafa proszę was bardzo o pomoc i czy jak zamówię kompa na necie w częściach czy dam radę sam go poskładać już kiedyś kompa składałem ale to było 5 lat temu !!!Proszę o wyrozumiałość i pomoc!!! :unsure: :unsure: :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 E8400 P5Q-E 4870X2 lub GTX280 2x2GB A-Data EE 800 Corsair 650W F1 640GB CM Elite 33x/Antec Three Hundred VHP 64-bit OEM PL Pioneer DVR-216BK Gdyby zestaw kosztował więcej niż 3700, weź wariant z GTX280. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 też miałem proponować taki zestaw jak zzizzy ;] Z tym że tu właśnie masz do wyboru albo HD4870 X2 albo GTX280...szczerze mówiąc przy wysokich rozdzielczościach lepiej spisałby się Radeon więc dobrze się zastanów :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 W sumie 1680x1050 aż taką wysoką rozdzielczością nie jest - Radeon pokazuje pazury powyżej 1920x1200. Dodatkowo, GTX jest nieco oszczędniejszy. Ale obie karty są na bardzo zbliżonym poziomie wydajnościowym. I są bardzo dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 A fakt bo to 1680x1050 a nie 1920x1200 przywidziało mi się :wink: Wtedy GTX280 będzie OK a mniej zje prądu niż Radeon...zależy jak wielkie masz wymagania bo i podkręcony HD4870 były OK tutaj jak najbardziej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) W jakim sklepi kupie sprzęt za tą cenę ? Koledzy śledzę codziennie" pure pc" i ceny dużo podskoczyły nie kupię za 3700zł E8400 P5Q-E GTX280 2x2GB A-Data EE 800 Corsair 650W F1 640GB CM Elite 33x/Antec Three Hundred VHP 64-bit OEM PL Pioneer DVR-216BK A jeśli tak to gdzie ? Edytowane 25 Października 2008 przez drapi13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 www.esc.pl - niskie ceny, szybka wysyłka, nieco drożej jednak niż w Apollo www.apollo.pl - długi czas oczekiwania na przesyłkę, ale niskie ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Pierwsze pytanko czy dam radę to sam poskładać ? Drugie pytanko o to czy możecie mi dokładnie opisać co to "CM Elite 33x/Antec Three Hundred"bo jakoś w google nie mogę tego znaleźć? Trzecie pytanie czy na pewno patrzyliście na ceny sprzętu, bo bodajże wczoraj znowu poszło do góry? Bardzo przepraszam za takie głupie pytanie typu "co to jest CM Elite 33x/Antec ThreeHundred "bo naprawdę dawno nie grzebałem z kompem, a czasy się zmieniły i nie mam pojęcia nic o nowym sprzęcie ! Edytowane 25 Października 2008 przez drapi13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxio1234 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Ja proponuje ci wstrzymac sie z kupnem do nowego roku.. Ja wlasnie tak postanowilem bo ceny tak poszly w gore ze nie wyobrazam sobie wydawania kwoty grubo ponad 1000zl wiekszej niz mialo by to miejsce miesiac temu .. Dla przykladu gtx280 przed miesiacem 1300, teraz prawie 2000.. To wszysKo jest gUpie i beS sensu. Edytowane 25 Października 2008 przez maxio1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Maxio 1234 masz rację ale nie do końca, bo ceny poszły do góry ale nie we wszystkich sklepach, a dolar poszedł w górę i trudno powiedzieć kiedy spadnie a mnie kupno kompa na wiosnę nie interesuje bo wtedy wydatki inne...!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxio1234 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Fakt.. Ale popatrz na to obiektywnie... Podaj mi chociaz 1 sklep w ktorym zachowaly sie stare ceny.. Bo ja takiego nie znalazlem.. Gdybym tylko zobaczyl, ze np. hd4870x2 kosztuje 1500 zl, core 2 quad q9550 np. 870zl to nawet bym sie nie zastanawial.. Tylko ze o takich cenach narazie mozemy zapomniec.. Nie zabardzo mi to na reke, ale ja niestety sie powstrzymam (narazie) z kupnem PC.. chyba ze tak jak mowie, zobacze gdzies stare ceny.. (co jest raczej malo prawdopodobne) PS. Ale skoro teraz chcesz/musisz kupic PC, to musisz sie pospieszyc.. Doslownie dzien w dzien ceny rosna.. Jesli chcesz cos tanszego niz wyzej to proponuje wziac plyte gl. P5Q PRO (Nie E tylko PRO) i do tego karte hd 4870.. W tej cenie to wg mnie najlepsze rozwiazanie.. (szczegolnie jesli chodzi o karte, na plycie tyle nie zaoszczedzisz).. A gdy juz ceny sie ustabilizuja mozesz dokupic droga hd4870 pod crossfire (P5Q bardziej podchodzi pod ATI) Edytowane 25 Października 2008 przez maxio1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Bardzo przepraszam za takie głupie pytanie typu "co to jest CM Elite 33x/Antec ThreeHundred "bo naprawdę dawno nie grzebałem z kompem, a czasy się zmieniły i nie mam pojęcia nic o nowym sprzęcie ! Chodzi o obudowy czyli CoolerMaster Elite i tu masz do wyboru wersje z panelem przednim 330/331/332/333 a kolejna proponowana to Antec ThreeHundred, kupisz np Tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Koledzy super, ale obudowa za bardzo nie jest tak ważna jak sklep w którym to kupię za 3700 zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 No, w esc dostaniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) A-daty dobre były 3miesiące temu teraz latają pod 1000 cenowo są ok Edytowane 25 Października 2008 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 zzizzy mi wyszło 4136 zł w esc co ty na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Nieco duzo... Sęk w tym, że nie ma zbytnio co przyciąć. Weź Radeona 4870 (nie X2, a pojedynczego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 No poszukałem po sklepach i kupił bym sprzęcik za tę kwotę ale kompa bym poskładał z kilku sklepów i czy to dobry pomysł ? Mam jeszcze parę pytań czy do tego zestawu coś jeszcze by było trzeba jakieś taśmy do podłączenia nagrywarki czy dysku ? 1 : Podobno gtx 280 potrzebuje zasilania 6 pin i 8 pin wtyczkę czy trzeba mi jakąś przejściówkę do zasilaczy czy ona jest od razu ? 2 : Jaka jest dokładnie różnica między asus p5q-e a p5q bo jest prawię 100 zł różnicy jest gorsza wydajność czy co??? 3 : Jaka różnica jest w pamięciach 800 mhz a 1066mhz bo różnica w cenie duża ?? To jest sprzęt który uzbierałem co wy na to ? PROCESOR : http://www.pixmania.com/pl/pl/728359/art/i...p;CodePromo=oui GRAFIKA : http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...0,cpsrc,nokaut/ PŁYTA : http://www.pixmania.com/pl/pl/1284091/art/...p;CodePromo=oui RAM : http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=5785 HDD : http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=14699 ZASILACZ : Corsair 650W http://www.pixmania.com/pl/pl/674941/art/c...p;CodePromo=oui lub Pentagram 620W Silent Force CAV-620-A12S nie wiem który lepszy proszę o poradę cena zbliżona! VISTA : http://www.hoopsa.pl/program-microsoft-win...ium-p-2785.html OBUDOWA : http://www.komputronik.pl/Obudowy/Antec_Ga...81,cpsrc,ceneo/ lub http://www.everon.pl/index.php?p714,aeroco...emengine-3t-bba bardzo mi się podoba ta druga obudowa ale nie wiem czy zmieści się tam wszystko tzn, gtx 280 no i czy będzie dobrze wychładzać podzespoły ? Napęd : http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=14255 Mam jeszcze jedno pytanko czy do kompa kupuje się jeszcze napęd dyskietek 3,5 cala ?? czy jest już niepotrzebny??? To mój zestaw bardzo bym prosił o odpowiedź na moje pytania bo chciał bym to od razu zamówić za odpowiedzi z góry dziękuję!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 A-daty trochę drogie jak chcesz zjechać z ceny to bierz kingstona lub goodrama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Koledzy bardzo was proszę o odpowiedz na moje pytania bo chcę kupić a niejestem pewien czy dobry wybór!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxio1234 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Powiem tak.. Nie licz na tego gtx'a 280 w takiej cenie.. Po prostu nie maja go na magazynie i dlatego cena nie jest zaktualizowana.. Po za tym wszystko jest OK.. Tak jak juz wspomnialem wczoraj - plyta glowna p5q-e jest bardziej pod ati (nvidia tez podejdzie) poniewaz obsluguje crossfire, czyli "polaczenie/wspolprace" dwoch kart ATI, czyli przy tej plycie 2 kart nvidia nie zalaczysz.. Karte proponuje ta: http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,59745/ I radze ci, zamawiaj jak najszybciej bo cena hd4870 zbliza sie duzymi krokami do tej, ktora nie dawno miala hd4870x2!!!! PS. Dysk poecam ten: http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=12004 Edytowane 26 Października 2008 przez maxio1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duperele Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 a ja bym sie wstrzymal z 2 tygodnie do premiery nehalemow (ceny starszych podzespolow poleca w dol) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 duperel tak mówisz ale jak dolar znowu podskoczy to nie widzę tego wolę nie ryzykować!!! maxio 1234 masz rację biorę tego radeona ale jeszcze 2 pytanka czy ta buda będzie dobra http://www.everon.pl/index.php?p714,aeroco...emengine-3t-bba i czy jeszcze oprócz tego jakieś przejściówki trzeba kupować do zasilania karty lub do podłączenia napędów bo chcę od razu zamówić!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Po co Ci aż taka buda ? CM Elite 33x starczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxio1234 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 A ja polecam jakiegos cooler masterka.. Nie sa bardzo drogie a naprawde dobre.. Ale ta twoja tez nie jest zla ;P Obudowa to ruz raczej kwestia gustu, nie ma czegos takiego "bo ta obudowa jest lepsza".. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watur Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Ja za to polecam Antec Gamer Three Hundred. Ładnie wygląda, kosztuje tylko 200zł (jak za taką obudowę, to mało!) i na dodatek te 5 wiatraków :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 @up: Stare dane masz. Teraz kosztuje 240 zł. Jednak jak na swoją cenę wygląda ładnie, nie ma luzów, plastikowy front jest solidny. To nie jest tak, że obudowa to kwestia gustu - jedna może ważyć 3 kg, inna 6-7, a mogą być w podobnej cenie. Ogólnie im cięższa obudowa, tym lepiej, chociaż nie chciałbym przenosić 12 kg Szefa + bebechy w nim, ważące kolejne 5 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Kupiłem ale mam prośbę żebyście mi jeszcze odpowiedzieli na te pytanka na procesorze piszę box czyli z zamontowanym chłodzeniem więc jak założę na niego inny cooler? A drugie pytanko czy jakieś kable taśmy są mi jeszcze potrzebne by to poskładać i czy do zasilania karty trzeba mi jeszcze jakieś przejściówki czy to wszystko będzie w zestawie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 On nie jest zamonotowany odrazu na procesor, inaczej procesora byś nie włożył do płyty głównej. Poprostu oddzielny cooler. Tak jak normalnie bys inny zamawiał ale jest w pudełku z procesorem Jak chcesz to mozesz coś tam pospinać żeby Ci się to nie walało (tak jak ja). Tak wszystko będzie w zestawie ale ja np. musiałem dokupowac przejściówke bo brakowało mi podpinki pod zasilanie do HDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Koledzy wszystko mi prawie przyszło oprócz procesora i płyty głównej ale pytałem was czy jak wszystko przyjdzie to nic więcej nie będzie trzeba kupować bo raczej taśmy do podłączenia dysku twardego i napędu z płytą główną nie dostanę a śrubki do przykręcenia płyty głównej i napędów też nie dostałem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...