Zielak69 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Mam problem z moim Seagatem 250GB. Parę dni temu zaczął się przycinać na kilka sekund: najpierw winamp przestawał grać i mogłem tylko poruszać kursorem, potem całkiem się zacinał. Po kilku takich zwieszkach dysk zaczął wydawać dziwne dźwięki ocierania metal o metal. Szybko włączyłem menedżera zadań by sprawdzić co się dzieje - kaspersky zużywa procesor jak szalony. Wyłączyłem komputer i włączyłem ponownie. System zaczął skanować moją największą partycję (D:\ błąd systemu plików), trochę to zajęło, potem ładowanie windowsa i pojawił się niebieski ekran: Próbowałem podpinać dysk ATA z systemem z drugiego kompa, niestety przed ładowaniem systemu - restart i od nowa (tak, sprawdziłem kolejność czytania dysków w biosie, tylko bios nie widzi SATA w ogóle, płyta MSI PM8M2-V, 4-ro letnia) Czy jakiś program może 'naprawić' tą usterkę czy to uszkodzenie mechaniczne i muszę latać po serwisach? Czy wymagane jest tu zflashowanie biosa? Mam już gotowe pliki, problemu nie będzie ale wole nie próbować bez odpowiedzi bardziej doświadczonych w tym temacie... Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Przeinstaluj system bo jedyna usterka jaką masz to uszkodzony rejestr systemowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...