Skocz do zawartości
satanic

Siódme Poty Z Agp Na P4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Postanowiłem lekko zmodernizować mojego kompa. Niestety to architektura bez przyszłości bo P4, ale mam około 500 pln na rozbudowę więc przesiadka na nową platformę nie wchodzi w rachubę.

Co posiadam:

proc- P4 3GHz

Ram- 2 x 512 DDR PC3200 TwinMos - chcę wymienić na 2 x 1 Giga

dysk- jest

obudowa - jest

zasilacz- 450 Watt Chieftec

grafika- Galaxy GeForce 6600 GE 128 mega 128 bitt AGP - chcę na coś wymienić

No i teraz moje pytanie:

Mając 500 pln wymienię ram na 2x1Giga za jakieś 150-200 pln i pozostanie mi około 300 pln. Jaką kupić grafikę za te pieniądze by była jakaś znacząca różnica od obecnie posiadanego 6600GE, ale tak by procek jej nie ograniczał?? :damage_wall:

Edytowane przez satanic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie lepiej sprzedac co masz w przechodzic na 775. za 500zl kupisz plyte, ram i procka.

Ale jak sie uprzesz, to bierz 7600gs / gt z 256Ramu, koniecznie na ddr3. Nastepna w kolejce bylby x1950pro 256, ale to juz troche za duzo jak na p4.

mam na sprzedanie taką karte grafiki, Palit 7600GS Sonic na ddr3 oczywiscie jak jestes zainteresowany to daj znac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie opłaca się inwestować w AGP i DDR1. Właściwie 6600GE do P4 3.0 jest ok i mocniejszej karty w tym przypadku bym nie kupował. Najlepiej sprzedaj wszystko i dołóż tą forsę (prócz zasilacza, dysku i obudowy oczywiście).

A zasilacz od płyty pod P4 będzie ok dla 775?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc dokonałem wyboru. siłą rzeczy sprzęt kupuję w warszawie bo tu mieszkam i nie chcę bawić sie w przesyłki i ewentualnie serwis wysyłkowy.

Nazwa produktu Cena brutto

1. Intel Pentium Dual Core E5200 2.50 GHz BOX (LGA775, 64bit) 305.00

2. DDR2 2x2048MB PC-800 Goodram CL 5 [GR800D264L5/4GDC] 178.00

3. Gigabyte GA-EP31-DS3L (Intel P31) [DDR2, PCI-E] 232.00

4. Radeon HD3850 PCI-E MSI RX3850-T2D256E-OC/D3

256 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit) 254.00

Suma: 969.00 zł

mam nadzieję że to dobre wybory. Ma ktoś ewentualne sugestie? 500 pln mam resztę dostanę ze sprzedaży tego sprzętu co mam teraz. Więcej kasy na kompa nie mam. Aha - zasilacz mam Topower 420 czy 450 watt.

Tak sobie pomyślałem teraz że mam XP, a on nie uciągnie 4 giga ramu. Może tylko 3 giga zakupić i nie wydawać dodatkowo za kilka tygodni 400pln na viśtę 64?

Edytowane przez satanic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli uda ci sie uzbierac tyle ze sprzedazy starego to w sam raz na dobry start taki zestawik.

choc jesli chodzi o mobo dolozl bym te 50-60 zl i wzial pelnowartosciowego p35 np ep35-ds3l etc.

topower 420 czy to 450 w zuelnosci wystarczy , dobry markowy zasilacz.

Edytowane przez domans

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi