-=YoGi=- Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 No coz, ukladem sie nacieszylem cale 1,5 tygodnia... :( dzisiaj jak zawsze odpalilem sobie kompa, wszystko oprocz dziwnego przymruzenia diody w reserwuarze bylo jak zawsze, no a po chwili zaczelo smierdziec jak cholera... musialem rozmontowac caly uklad, przy okazji rozlalem troche plynu :Pi dalej cholera nie wiem od ktorej strony sie do niego zabierac z rozkladaniem, zeby tyle nie rozlac :D no ale wracajmy do tematu. rozlozylem uklad i sie okazalo ze to nie weze tak smierdzialy, tylko pompka - stopiony plastik na spodzie na wysokosci wejscia kabli, ok. 3x6mm no i to by bylo narazie na tyle z mojej zabawy. czekam na odzew z coolinga i wysylam na reklamacje. mieliscie juz taki przypadek lub podobne? bo cos to troche dla mnie dziwne, zeby po tak krotkiej pracy, tak po prostu padla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 tego jeszcze u mnie nie grali dotychczasowo oba laingi sprawują się wzorowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Wadliwa sztuka albo byl jakis lekki przeciek i zwarcie jakies. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Wadliwa sztuka albo byl jakis lekki przeciek i zwarcie jakies.przeciek to chyba nie. jak rozebralem, to wszystko bylo suchutkie... w srodku wszystkie styki byly normalnie czarne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 troszke moze odbiegne od tematu to normalna dla laingow ze sie tak grzeja od spodu ? ~60 stoppni moze wiecej na dotyk bardzo bardzo cieple ale nie parzy :> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Masz cienkie węże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Masz cienkie węże?ja mam 10/13 i tez sie grzala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 troszke moze odbiegne od tematu to normalna dla laingow ze sie tak grzeja od spodu ? ~60 stoppni moze wiecej na dotyk bardzo bardzo cieple ale nie parzy :> ? Przy 60* już by parzyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Masz cienkie węże?Chodzi ci opór ? U mnie podobna pompka (switchech) pcha wode przez węże 8/10, dwie chłodnice i dwa bloki z prawie 3800obr/min i jakoś daje rade już kilka miechów, ale z ciekawości sprawdzę tą temperaturą spodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Mój Laing pompuje wodę z reza Swiftecha przez węże tygona 14/18 do GTX, MCW30, MCW60 i BWA120.3 i tez ma ciepły spod :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 będzie ciepły jest na to sposób: przerabiamy pompkę na + (MOD) i puszczamy ją na 7Vol. , ciśnienie zadowalające i praktycznie zimny spod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 będzie ciepły jest na to sposób: przerabiamy pompkę na + (MOD) i puszczamy ją na 7Vol. , ciśnienie zadowalające i praktycznie zimny spod jak dla mnie szkoda gwarancji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 jak dla mnie szkoda gwarancji... Da sie to zrobic bez utraty gwarancji. Na shacku (chyba) byl art krotki na temat jak to zrobic. Nie jest to jakos mega trudne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Da sie to zrobic bez utraty gwarancji. Na shacku (chyba) byl art krotki na temat jak to zrobic. Nie jest to jakos mega trudne. wiem, krotki kabelek, lutownica w dlon i wszystko gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 wiem, krotki kabelek, lutownica w dlon i wszystko gotowe.chyba nie czytales dokladnie, albo nie ten tamat... >>mod bez utraty gwarancji<< - zadnej lutownicy tam nie widze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 albo lakier grafitowy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Niektórzy nie odróżniają glueguna od lutownicy ale cóż.. ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Wracajac do padnietego lainga ja bym sie pozastanawial czy czasem topu nie dokreciles za mocno i wirnik nie stanol... Raz mogl lepiej zalapywac raz stawal, stanol na dluzej i po ptokach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) chyba nie czytales dokladnie, albo nie ten tamat... 3137697[/snapback] Niektórzy nie odróżniają glueguna od lutownicy ale cóż.. ;D odrozniaja :P Wracajac do padnietego lainga ja bym sie pozastanawial czy czasem topu nie dokreciles za mocno i wirnik nie stanol... Raz mogl lepiej zalapywac raz stawal, stanol na dluzej i po ptokach...nie zatrzymal sie nigdy, top nie byl przykrecany do oporu. zaznaczony punkt, i troche w dol od niego jest u mnie po prostu czarne... Edytowane 4 Listopada 2008 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...