McCubeo Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Witam Mam problem z odświeżaniem ekranu w monitorze BenQ G900W. Chodzi o to, ze np. po usunięciu jakiegoś pliku NIE WIDAĆ tego po ikonie kosza na pulpicie ! Ikona pokazująca zapełnienie kosza pokazuje się po ręcznym odświeżeniu prze zemnie. To jest wkurzające, mogą pojawić się inne problemy.. Co z tym zrobić ? Ekran nie reaguje jak powinien... Proc: Intel Core 2 Duo 8400 Pam: 2Gb Grafa: ATI Radeon HD 3600 (3650) Series, 512Mb Sys: Windows Vista Home Edition Ekran ma ustawienia domyślne: 1440x900, 75Hz a problem pojawił się po wgraniu najnowszych sterowników Ati [Wersja pakietu sterowników: 8.541-080923a-069995C-ATI Ati Catalyst version: 8.10 Wersja Catalyst® Control Center: 2008.0923.2139.36956] Niewiem, czy ekran źle interpretuje te sterowniki, czy one po prostu maja jakieś błędy. Moze muszę wgrać nowsze sterowniki do monitora, żeby to zaczęło współgrać ze sobą ? Problem w tym, że nie ma nowych sterowników do tego monitora :-/ Help !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Tylko co ma odswiezanie pulpitu do sprzętu? To nie ma zadnego związku ze sprzetem ani sterownikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McCubeo Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Tylko co ma odświeżanie pulpitu do sprzętu? To nie ma żadnego związku ze sprzętem ani sterownikami. To z czym ? Z nieba to nie spadło. Masz na to jakieś logiczne wyjaśnienie ? Coś się spier*** jak wgrałem te sterowniki.. Znalazłem podobny problem u innych.. Cytuje :"Często mam tak że po zapisaniu czegoś na pulpicie (katalog desktop), nie pojawia mi się to. Dopiero po wejściu w przeglądarkę plików i ręcznym odświeżeniu tego katalogu widać na pulpicie zmiany." Czyli to co ja :-/ shit Znalazłem rozwiązanie ale nie wiem dla jakiego to systemu... Wystarczy wpisać w rejestrze: [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\control\Update] "UpdateMode"=hex:00 Jest to: //automatyczne odświeżanie pulpitu i eksploratora //po dodaniu nowego elementu (skrótu, pliku) NIE DZIAŁA w Viście :-/ ! Ktoś wie jak to zrobić w Viście :-/ ? UWAGA - ZNALAZŁEM ROZWIĄZANIE (przypadkowo..) Zrobiłem analizę tego co zrobiłem po aktualizacji sterowników i .... W Viście wystarczy kliknąć ppm i Personalizuj --> Kompozycja --> a w ustawieniach kompozycji dać na Moja aktualna kompozycja lub Klasyczny Windows i wszystko z odświeżaniem wraca do normy.... Sorki, ze tak wszystko naraz napisałem, ale tak wyszło :-) Niech Mi ktoś teraz wyjaśni, o co w tym errorze chodziło ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...