Skocz do zawartości
ptaszek88

Wymiana Podzespolow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zwracam sie z prosba o pomoc. Musze wymienic pamiec i karte grafiki, ale ze mam wszystkie podzespoly slabe, domyslam sie ze bede musial sie zrzucic na zasilacz, plyte glowna i procesor. Moje maksymalne zasoby pieniezne na ten cel wynosza 500-600 zl. Podaje moje parametry i prosze o pomoc. Komputer nie musi byc sprecyzowany do jakies pracy, zeby tylko dzialaly najnowsze gry, nawet na braku detali...

Intel Celeron 4A 2400 MHz

Shuttle AV 49V(N) VIA VT8754

256MB DDR SDRAM

ATI Radeon 9100 SERIES 64 MB (wiem, porazka, ale lepsza karta sie popsula)

CD-R/RW, DVD-ROM

80GB

iBOX i325 300W (podobno zasilacz katastrofa)

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, zwracam sie z prosba o pomoc. Musze wymienic pamiec i karte grafiki, ale ze mam wszystkie podzespoly slabe, domyslam sie ze bede musial sie zrzucic na zasilacz, plyte glowna i procesor. Moje maksymalne zasoby pieniezne na ten cel wynosza 500-600 zl. Podaje moje parametry i prosze o pomoc. Komputer nie musi byc sprecyzowany do jakies pracy, zeby tylko dzialaly najnowsze gry, nawet na braku detali...

Intel Celeron 4A 2400 MHz

Shuttle AV 49V(N) VIA VT8754

256MB DDR SDRAM

ATI Radeon 9100 SERIES 64 MB (wiem, porazka, ale lepsza karta sie popsula)

CD-R/RW, DVD-ROM

80GB

iBOX i325 300W (podobno zasilacz katastrofa)

dzieki

Celeron to Williamette czyli z 128 KB L2, P4 1.8ghz go zjada...

Ram ddr pewnie 266mhz! WOLNE!

GRafika mowi sama za siebie, integry dzis sa juz wydajniejsze.

Jesli nie masz kasy to kup Le-1300, 2x1 GB i jakas mobo (z integra/bez) i ewentualnie jakiegos 8600gt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli nie masz kasy to kup Le-1300, 2x1 GB i jakas mobo (z integra/bez) i ewentualnie jakiegos 8600gt.

Lepiej kup Intela E5200(270), plyte z g31(150), 2gb ddr-800mhz(80) i zasilacz modecom mc-350(100). Za 600 masz niezla podstawe, integra zaden cud ale i tak kasuje twoja stara grafe kilka razy a z tym prockiem ma niezlego powera, wiec bedziesz mogl pograc. Opyl stare graty, to ci zamoartyzuje ten zakup, za jakis czas dokup grafike i bedzie mily komp.

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym czasie pomyslalem nad takim zestawieniem, ale procek i plyta jest trudno dostepna z tego co zauwazylem, moze jakies alterntatywy, czy rzeczywiscie lepiej juz wybrac tego intela, g31 itd jak powyzej?

Procesor AMD Athlon 64 X2 5000+ BOX

Płyta Foxconn A690GM2MA-RS2H

Karta Gigabyte GeForce 8600GT 256MB DDR3 128BIT (GV-NX86T256H)

GoodRam DDR2 2GB / 800 (2x1024MB)

Zasilacz ModeCom MC-350 PFC 350W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do grafy znalazlem Palit Radeon X2600 Pro 256MB DDR3 PCI-E AE260PS+HD21, typ chipsetu hd2600 pro, wiec powinno byc gites jak za 150zl, bo po tej cenie nie moge nic znalezc dobrego

EDIT

potrzeba pod procesor athlon 64 x2 5000+ plyty glownej, ale do 150-160zl (jak sklep w wawie to do 170zl), jakis pomysl ? (plyta w przykladowych zestawach nie do znalezienia za taka cene), moje propozycje:

Asus M2A-MX (690G)

FOXCONN A6VMX AMD 690V SOCKET AM2

MSI K9AGM3-FD (690G)

da rade? ujdzie?

Edytowane przez ptaszek88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi