margrabol Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 (edytowane) Witam!!:) Mam problem z drukarką Canon Pixma ip2500. Mianowicie w komputerze gdy włączam drukowanie występuje komunikat, że kardridż jest źłe włożony a na drukarce mryga 8 razy pomarańczowa dioda poczym mrygnie raz zielona i znów leci seria 7 pomarańczowych diód. Bardzo prosze o pomoc!! Nadmienię też że nawet gdy wyjmę tonery z drukarki nic sie nie zmienia.... Czytałem również, że trzeba w tym przypadku wymienić głowice ale czy to oznacza że powieniem wymienić poprostu toner(tusz) w drukarce?? Edytowane 9 Listopada 2008 przez margrabol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 8+1 to niestety WADA głowicy nie pojemnika z tuszem. wyjmij Głowice w wsadź ponownie może zaskoczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margrabol Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 ale mi mruga siedem razy pomarańczowa dioda poczym mryga zielona wiec jest 7 +1 I czym jest głowica??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margrabol Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Barddzo proszę o pomoc, jestem kompletnie zielony z budowy drukarki, myslem żę glowica jest pojemnikiem z tuszem ale jesli nie to?? Czy 7 diód pomarańczowych to jest własnie wada glowicy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 tusze to tusze - te co w sklepie kupujesz głowica to jest to do czego te tusze wkładasz - to także się wyjmuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Zajrzyj do instrukcji obsługi, tam będzie wszystko opisane, zapewne razem z obrazkami, powinno też być info o błędach! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margrabol Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Dzieki wielkie:) Sprawdziałem w instrukcji info o błędach i tam niestety wspomniane jest jedynie o 8 pomarańczowych diodach a nic o 7....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 A to nie jest przypadkiem informacja o zapełnionym zbiorniku na zużyty tusz (tzw. pampers)? Sprawdź w instrukcji i jeśli tak to polecam przejrzenie forum elektroda.pl tam wiele razy był ten problem wałkowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 kod papersa to 8+1, 7+1 to kod kłopotów z elektroniką głowicy, moze tu pomóc reset eepromu, drukarki i/lub samej głowicy. sposób to podobnie jak pampers tyle że mniej "guzikowania" po wejściu w service mode. udało mi się kilka razy zreanimować kod 7+1 ale jak ja to deptałem sam nie wiem. nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margrabol Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Heh:) W każdym razie jakbyś sobie przypomniał to byłbym baaaaaaaaaaardzo wdzięczny:) Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...