Skocz do zawartości
Hesuss

Radeon 4870 Czy Wart Dopłaty 200zł W Stosunku Do 9800gtx+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wiem że takich tematów jest mnóstwo na forum ale czym więcej czytam testów, porównań i opinii tym większy mętlik mam w głowie. A więc mam do kupienia twintecha 9800gtx+ za 600zł, taniej jest nawet palit 9800gtx+ za 530zł z allegro na gwarancji, i mogę dostać też radka 4870 za 800zł. A moje pytanie jest takie, czy warto dołożyć to 200 - 250zł "dla mnie to sporo pieniedzy" i brać tego Radeona?, szczególnie moje pyt anie dotyczy tego czy wzrost wydajności w grach będzie proporcjonalny do ilości wydanych pieniędzy, czyli tych dwustu złotych?? czy wydajność będzie naprawde zauważalnie dużo dużo większa?, będe zazwyczaj grał w rozdziałkach 1680x1050. Doradźcie coś... :wink2:

Ps. Tylko prosze bez postów typu "czemu 9800gtx a nie 4850" :wink2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyrost wydajnosci nie bedzie wprostproporcjonalny do wzrostu ceny, bo to nigdy nie jest funkcja liniowa. Zaplacisz o 40-50% wiecej a zyskach 25-30% wydajnosci. Sam musisz sie zastanowic i odpowiedziec sobie czy warto. Pamietaj, ze im wydajniejszy sprzet, tym wiecej przyjdzie Ci zaplacic za kazdy dodatkowy %wydajnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietaj, ze im wydajniejszy sprzet, tym wiecej przyjdzie Ci zaplacic za kazdy dodatkowy %wydajnosci.

I właśnie o to mi chodzi, czy warto od razu rzucać się na te karty z najwyższej półki....w końcu za 2 lata i tak obie będa g**** warte :wink2: a przewaga 4870 nad 9800gtx nie jest chyba aż taka super miażdżąca. Wezme chyba tego 9800, najwyżej później będe żałował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4870 ma wydajność na poziomie GTX260. 800 zł to nie jest dużo w porównaniu do ofert w innych sklepach, gdzie stoi po około 1000 zł.

W innych sklepach od 880 do 1020 masz 1GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi