Skocz do zawartości
Narril

Zestaw (buda + Monitor)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zbliża się koniec roku, rodzice mogą wpuścić jeszcze coś w koszta, więc będę składał sobie kompa, a swojego starego oddam siostrze.

Topik będzie tu jakieś 2 tygodnie.

Mój zestaw :

Proc: e6600

Chłodzenie: Scythe Mugen SCINF-1000

Mobo: Abit ab9 quadgt

Gpu: Asus 8800 gts 320

Ram: OCZ Special Ops 2x1 gb

Zasilacz: 450w amacrox

Z tego zestawu siostrze złoże ‘główne’ bebechy (gpu, cpu, mobo, ram), czyli zasilacz*, dyski i obudowa będą moje.

Mój ‘nowy’ zestaw, (z którego zasilacz*, dysk, obudowę i głośniki będą dla siostry)

Cpu: Xeon e3110

Chlodzenie: ?

Mobo: Asus p5q pro

Gpu: Power Color 4870 512mb/1gb

Ram: OCZ/A-data 2x2gb ?

Dysk: Segate/Samsung/WD 1tb ?

Obudowa: Antec Three Hundred ?

Zasilacz: 450w bequite/chieftec

Nagrywara: Samsung/Asus

Glosniki: 2.1 Creative/Logitech ?

Monitor: Lg 22" w2252v-pf

W moim starym zestawie nie będę zmieniał nic, może z czasem dorzucę troche ramu i wymienie grafę na jakąś z pasywnym.

*Jeśli moj stary zasilacz okażę się za słaby, oddam go siostrze, a kupie nowy, mocniejszy.

Raczej nie wezmę nehalema, bo nie starczy mi pieniędzy, sam proc kosztuje 1k+, do tego mobo za 1k+ i ramy za ~800. Chociaz będę zainteresowany ewentualnymi propozycjami. Kupowac sprzęt bede dopiero po ich premierze i wszystko będę zamawiał w jednym sklepie.

Zestawu nie będę zmieniał przez najbliższe dwa lata.

Moje pytania:

Opłaca sie doplacić do tego Xeona i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Quada?

Czy ta płyta wystarczy do oc proca / inne propozycje?

512mb czy 1gb na karcie?

Jakie ramy/dysk?

Komentarz, co do obudowy?

Jakie głośniki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3. Przeczytaj sobie test: http://pcarena.pl/page/85149/0/Radeon-4870...szy-do-1000-zl/

Jak Ci sie nie chce czytac to konkluzja jest taka: Dla kogo Radeon HD 4870 z 1 GB? Głównie dla tych, którzy posiadają monitor umożliwiający granie w 1920x1200. Dopiero w takiej rozdzielczości objawia się przewaga większej ilości RAM’u

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi