Skocz do zawartości
rapciuch

[1300 Zł] Zestaw Do Wszystkiego.

Rekomendowane odpowiedzi

Złożyłem na agito.pl taki zestaw:

Płyta główna: Gigabyte GA-EP31-DS3L - 197 zł

Procesor: Intel Core Duo E5200 2.50 GHz BOX - 283 zł

Pamięci: A-Data DDR2 2x1024MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 BOX - 102 zł

Grafika: MSI GeForce 9600 GT OC 512MB DDR3 v801 PCI-E BOX - 336 zł

Dysk: WD Caviar SE WD1600AAJS (160GB, 8MB, SATA/300) - 126 zł

Napęd: Samsung DVD+/-RW SH-S223F/BEBN czarny OEM - 82 zł

Zasilacz: Modecom MC-350 350W - 104 zł

Obudowa: Cooler Master Elite 331 czarno-srebrna 129 zł

Razem: 1359

Ma on służyć do wszelkich zastosowań (omijając obróbkę wideo itp.). Gry nie są priorytetem, ale dobrze by było, żeby przyjemnie się grało w gry typu COD 4 :]

Jakieś uwagi? Płyta główna spokojnie obsłuży ten procesor? Da się na czymś obciąć cenę? Proszę o propozycje z agito.pl .

Edytowane przez rapciuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem właśnie w trakcie składania koledze praktycznie identycznego komputera, w tej samej kategorii cenowej.

Zmień ram na 2GB w jednej kostce, inaczej potem będą spore problemy z rozbudową.

No i nie wiem, czy nie lepiej za tą kwotę wziąć 9600gso 768mb. (ale tej chyba nie ma aktualnie w agito, sam nad tym ubolewam ;<)

Poza tym, chyba okej.

Edytowane przez novy154

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o pamięci to nie da się chyba wziąć tych A-Data, które podałem w jednej kości 2048 bo są pakowane po 2 sztuki :/ Myślę, że jeżeli kiedykolwiek ten komputer będzie rozbudowywany to zmieni się płytę główną. :wink:

Kartę bym wziął ale ten Palit na agito.pl jest niedostępny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź lepszy zasilacz ten jest syfny. Weź jakiś lepszy zasilacz jak nie chcesz mieć problemu z kompem.

MC350:

+3.3V: 22 A

+5V: 21 A

+12V1: 18 A

+12V2: 16 A

Razem na liniach +12V1, +12V2 maksymalnie: 25 A

+3.3V, +5V: 130 W

+12V: 300 W

Czytałeś to? Użytkownik innego forum Grzegorz81 dokładnie mi to przedstawił. Nadal sądzisz, że ten zasilacz się nie nadaje? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałeś to? Użytkownik innego forum Grzegorz81 dokładnie mi to przedstawił. Nadal sądzisz, że ten zasilacz się nie nadaje? :blink:

Dobra zmieniam zdanie ;-) Na elektrodzie jest opisany przypadek tagana który był kupiony jako nowy i miał spuchnięte kądzioły i burdel w obudowie. Różne opinie też słyszę o chiftekach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ModeComy MC 350 zawsze były uznawane za dobre i potrafią naprawde sporo. każdemu producentowi zdarzy się jakaś kiepska sztuka ale to nie powód żeby stawiać do góry nogami całe forum i od razu mówić że tagan czy ModeCom czy Chieftec to syf :wink: Co do zestawu to wszystko fajnie tylko aż się prosi tam dać Palita 9600GSO 768mb ale wiem że w agito nie idzie go dostać. No cóż wtedy niech zostanie ten 9600Gt albo dokupisz oddzielnie kartę gdzie indziej i wtedy weźmiesz 9600GSo 768mb. I szczerze to do takiego procka i jego OC spokojnie wystarcza Goodramy zwykłe. I wtedy weź 2Gb w jednej kości tych goodramów. Za zaoszczędzoną kase można wziąć całkiem fajnego Pentagrama PSF 460W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Btw, my z kumplem bierzemy zestaw w esc.pl, jest tam gso 768 mb, a caly zestaw wyszedl drozej tylko o 30 zł, nie jest źle.

Intel Pentium Dual Core E5200 /2.5GHz, 2MB, 800MHz, BOX/ 279,-

Gigabyte EP31-DS3L /intel P31/ 215,-

GoodRam 2GB PC800 CL5 80,-

Palit GeForce 9600GSO 768MB DDRIII /192bit/ HDTV 2xDVI 349,-

Western Digital 320GB 7200rpm 16MB cache SATAII [3200AAKS] 175,-

ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC 99,-

1197zł razem, ale to bez napędów i budy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa się trochę skomplikowała. Niedostępna jest ta karta MSI 9600 GT a najpóźniej jutro muszę zamówić zestaw.

Którą kartę z agito.pl mi proponujecie? Żeby była dostępna i nie może przekroczyć ceny tej MSI:

MSI GeForce 9600 GT OC 512MB DDR3 v801 PCI-E BOX - 336 zł

EDIT:

Przejrzałem te karty i na agito.pl dostępne są tylko:

1. Palit XpertVision GeForce 9600 GSO Sonic 384MB DDR3 PCI-E BOX

2. Asus GeForce 9600 GSO Magic 512MB DDR3 PCI-E BOX

3. Gigabyte GeForce 9600 GSO 384MB DDR3 PCI-E BOX

Brać którąś z nich?

Edytowane przez rapciuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi