Gość xavi92 Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Witam mam bardzo trudny wybór przed sobą,czas wymienić mojego poczciwego seagata na coś nowego.Zależy mi przedewszystkim na niezawodności i braku uciążliwych chrobotań i pisków ze strony dysku.Bardzo prosze o wypowiadanie sie w temacie,mile widziane argumenty przemawiające za konkretnym dyskiem :) A tu linki do w.w dysków: WD Caviar SE16 WD3200AAKS (320GB, 16MB, SATA/300) Seagate Barracuda ST3320613AS (320GB, 16MB, SATA/300, NCQ) Samsung SpinPoint F1 HD322HJ (320GB, 7200RPM, 16MB, SATA/300, NCQ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 http://dyski.cdrinfo.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Miałem w rekach : Samsung F1 HD322HJ Wrazenia z odpalenia samego dysku juz nieciekawe, wysoki pisk przy starcie, pozniej jednak doszedł szum talezy i duze wibracje jak na 1 talezówke. Sama głowica byłą wrecz niesłyszalna. Predkosci ok ale wada wtedy jeszcze jedna sie dla mnie ujawniła : brak ograniczenia dla trybu SATA 150.. Oczywiscie bylo napisane ze na stronie samsunga znajde odpowiednie oprogramowanie do przełaczenia dysku w tryb 150... eche zapomnij... nic tego dysku nie chciało ruszyc... Został oddany do sklepu i wymieniony na : WD320AAKS. Tutaj kompletnie inna kultura pracy , start cichy , wibracje bardzo niewielkie ,szum niewielki, tryb SATA 150 do ustawienia, Predkosci jak na 1 tależówke sa podobne do predkosci samsunga. Jedyna róznica to czas dostepu WD 16ms samsung 13ms... Wielu ludzi robi z tego raban ze łojezu itd.... bo 3ms to duzo... moze i tak ale juz widac wysyp uszkodzonych F1 na BAD sektory lub bład w SMART dysku B8.. ( diabli wiedza od czego on jest )... 3ms to nie jest wiele a testy syntetyczne a realne uzywanie dysku to inna bajka... Seagate ... nie dzieki ... niestety mnie te dyski nie przekonuja miałem 160GB 7200.9 wibracje jak w snopowiązałce... tak samo ich predkosci.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 zadnego - dokladasz naprawde grosze i bierzesz 640 - miejsca nigdy za wiele a cenowo bezkonkurencyjnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...