TheDriver Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 (edytowane) Nareszcie prace mogą ruszyć dalej :D Paczki dzisiaj w końcu do mnie dotarły :D Taki komplecik zagości w moim kompie. Jeszcze nie wiem jak dokładnie rozmieszczę wąż, ale wąż mam nowy ;) i na starym mogę się bawić i próbować... Backplate od Maniakalnego - dzięki wielkie. Jeszcze mam coś od niego ale to dopiero na skończonym układzie :D 2 bloki muszą iść jeszcze do niklowania. Nie wiem ile to potrwa i kiedy będą do odebrania. Dopiero wtedy mogę zacząć składać układ. Edytowane 19 Lutego 2009 przez Paker14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Snow* Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Nawet nie wiesz jak się ciesze że dotarła do Ciebie ta paczka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 sorry za OT ale co to za klawiatura? zaje... wyglada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 mac ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Apple Keyboard 2007 bodajże, mam identyczną. Nie tylko super wyglada ale jest milion razy wygodniejsza niz Logitech Utrax Flat. Btw. fajnie bedzie ukladzic wygladał z tyloma kątowymi zlaczkami :) czekamy na efekt końcowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Apple Keyboard 2007 bodajże, mam identyczną. Nie tylko super wyglada ale jest milion razy wygodniejsza niz Logitech Utrax Flat. Btw. fajnie bedzie ukladzic wygladał z tyloma kątowymi zlaczkami :) czekamy na efekt końcowy Czy fajnie to dopiero się dowiem jak poskładam. Jednak z takimi grubymi złączkami F1 i wężem 1/2 nie mam innego wyboru :( Mam nadzieję, że się uda. A jak nie to kto chce kupić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) All sprzedane. Nowe zamówienie powędrowało do cooling.pl Jak bloczki poniklowane dojdą na czas to w weekend może zabiorę się za składanie nowego układu ;) ps. dzisiaj dostałem moje poniklowane bloczki ;) Jeszcze paka z Cooling i mogę składać Edytowane 17 Marca 2009 przez Paker14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Dzisiaj paka ostatnie dwie paczki do mnie dotarły :D Jestem w trakcie składania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Snow* Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Niklowane bloczki + plexi topy wyglądają super ;] szkoda że mi to tak szybko nie idzie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Master Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) Mam traki sam blok na GPU tylko oryginalnie niklowany od EK ale karty nie mam :( Edytowane 20 Marca 2009 przez Lord_Master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Mała przerwa Właśnie skończyłem: -czyszczenie chłodnicy (sprężone powietrze i te sprawy) -czyszczenie wszystkich wentyli (56 łopatek :D ) -włożenie chłodnicy do budy -wykonanie nowej konstrukcji dla reza i przymocowanie -czyszczenie budy Długa noc mnie czeka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 A ja tam wkładam chłodnicę pod ciepłą wodę prosto z kranu i tyle :wink: suszymy suszarką do włosów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 I co z układzikiem? Jakieś fotki? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Może odsypia noc? :P Musze powiedzieć że na początku mi się Twoje wc bardziej podobało,nie miałeś tyle bloków co było w pewien sposób unikalne, no ale robisz dla siebie,nie pod publikę więc to Tobie ma się podobać najbardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Właśnie skończyłem składać całość do kupy :D Układzik zalany i jak widać pc działa :D Jutro (znaczy dzisiaj ;) ) wrzucę fotki, teraz już nie mam siły aby coś pstryknąć. Ja ogólnie powiem, że nie podoba mi się za bardzo bo jest jeden problem :( Grafka musiała powędrować do dolnego slotu PCI-E ponieważ nie było innej możliwości - blok haczył o złączkę na sb :( Przez 4h kombinowałem jak ładnie węże ułożyć i jakoś się nie da tego ładnie zrobić :( Zresztą zobaczycie. Ogólnie to szykujcie się na kolejną rewizje ;) Teraz to muszę zmienić mobo :D Normalnie jak nie urok to sr***ka, cholera :( Najważniejsze jest to, że temperaturki na mobo fajnie poleciały w dół :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Jaki masz blok na SB ? Z tego co widzialem na fotkach masz bloczek EK ASUS 1, jego zakladales ? Mam podobna plytke, zwodowana na EK mosfet i MCW30 na mostkach, ale przy GX2 i bloku koolance jaki planuje niebawem wstawic nie wejdzie mi na pewno przy tym MCW30 na SB, juz teraz mam moze z 1-2mm luzu miedzy SB a 9800GTX+ z blokiem koolance (tylko grubszy zmodowany top, plexi 10mm) Jesli bloczek ASUS 1 masz na SB czekam z niecierpliwoscia na fotki, przy NK12 teoretycznie wygladalo by na to ze powinno mi wejsc GX2, jednak wolal bym rzucic okiem wczesniej jak to sie prezentuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 i jak Paker wyspałeś się już? bo fotek się doczekać nie mogę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Ta już dawno się wyspałem :) Dzisiaj jeszcze musiałem zrobić porządek z kabelkami i jeszcze małe poprawki ;) Na razie wrzucam tylko dwie fotki bo kompletnie nie mam już czasu. Przez ostatnie 3 dni 90% przeznaczyłem na składanie kompa :P Jak będzie jeszcze czas później to powiem co zrobiłem względem rewizji 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Fajnie to wygląda ale po co ta katowka na GTZ? To mi sie juz nie podoba :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 No bardzo ładnie, i ta niewidzialna ręka Maniakalnego znów się objawiła ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Musze powiedziec ze bardzo ladnie Ci to wyszlo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 :legal: dół wyszedł elegancko, nie myslalem ze tak ładnie to bedzie wyglądać :zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 zgadzam sie ze ta katowka na gtz jest niepotrzebna. a poza tym wyglada efektownie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Dzięki za miłe słowa ;D Mi ogólnie też tam ta kątówka nie pasowała, ale musiałem jakoś bloczek nb z prockiem połączyć, na nb musiałem mieć kątówkę, a jak potem chciałem normalnie to połączyć z CPU to taki dziwny zawijaniec się zrobił. Ogólnie to przez 4h myślałem jak te węże dać. Cały plan zepsuło mi to, że musiałem grafikę dać wyżej. Próbowałem dać wąż z GTZ zaraz do grafy ale to takie naciągane wyglądało, później znowu jakieś zygzaki, ale też było to takie kiczowate. Uważam, że teraz jak jest to jest najlepiej, te łuki ładnie się prezentują. Ten wąż DD by Feser jest naprawdę genialny ;) Polecam każdemu. Jeśli chodzi o zmiany względem rewizji 1 to tak: -wykonanie nowego mocowania na chłodnicę i przymocowanie jej maksymalnie u góry abym mógł włożyć panel Zalmana i napęd -nowe mocowanie na reza (konstrukcja z CM Cross Flow Fan) i lepsze poprowadzenie kabli przez wnękę -nowy plate na spód (do zakrycia "piwniczki" :) ) z moim nickiem wykonany przez Maniakalnego i podświetlenie. Chwała mu za to ;) , Cieszę się, że wymierzyłem to dobrze i weszło idealnie :) -węże i złączki z ID 1/2 Fesera na 10/16 Fesera -wszystkie bloki poniklowane z topami plexi (komplet EK) oprócz GTZ :) (Maniakalny liczę na ciebie ;) ) -dysk wylądował na spodzie w pojemniku Scythe Himuro (ogólnie to muszę go wymienić bo jest głośniejszy od pompki na 100% mocy), niestety nie posiadam jeszcze PowerAdjusta -nowy top na Swiftech 355- z OC Labs na EK X-Top V2 Plexi -poprawienie sleeva na kabelkach Teraz zdjęcia: Małe porównanie starej (prawa) i nowej złączki (lewa) Mocowanie reza Mocowanie chłodnicy Zakładanie węży Całość - przed zalaniem Gotowe Układ tak pozostanie aż zmienię mobo i grafka będzie mogła puść do swojego prawidłowego slotu. Wtedy wszystko wróci do normy. Kabelki SATA to mam te czerwone standardowe od Asus ale już zamówiłem inne ;) Jeśli chodzi o temperatury to cieszę się, że dałem bloczki na mobo bo z 58 stopni na mobo zrobiło się 35 w spoczynku! W stresie to mam teraz około 42 stopnie. To by było na tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 (edytowane) Szkoda tej grafiki, połączenie CPU - NB też nie najpiękniejsze, ale ogólnie bardzo przyzwoicie to wyszło :) Czy tylko mi się wydaje że te nowe złączki od Fesera sprawiają wrażenie gorzej wykonanych? Taki plate od Maniakalnego to duże koszty? Edytowane 23 Marca 2009 przez arczi_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 (edytowane) pięknie :) Edytowane 23 Marca 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Widze ze moj patent z mocowaniem reza sie przydal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Tak, przydał się ;) Tak to dużo lepiej wygląda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Snow* Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Fajnie luki wyszły, fesery 10/16 dają rade ;] ogolnie fajnie wyszło, nowe mobo napewno poprawi niedociagniecia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 (edytowane) w fullcoverku nie brakuje przypadkiem dystansów ? http://www.ekwaterblocks.com/download/EK-F...nstallation.pdf chodzi mi o długosc gwintu w złączce co by przepływ był OK ;) Edytowane 24 Marca 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...