pukaaa Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Witam Mój problem polega na tym ze restartuje mi sie komputer. Może zacznę od początku. Kupiłem nowy Komputer, sam skladalem na allegro , Karta Palit Gforce 9600GT Gddr3 Plyta Głowna Asus P5K\EPU Procek Core2Duo E4500 @2,2 Ghz Ram A-data 2x1Giga 800mhz Zasilacz Chiftec 500W Dysk Samsung Sata 160 Gb Coler na procka firmy Manhatan , Scoket T/672/930 Wiec złożyłem kompa, Początkowo były to nowe cześci ktore wymieniłem podłączone dostarego Dysku 80 Giga Sata samsung i do starego zasilacza Tracera 450W. Zrobilem formata, poinstalowałem sterowniki do plyty, karty itd. Ok wszystko fajnie włączam call of duty 4 RES kompa po parunastu minutach i blue screen. Zdażało sie to dośc czesto ale nie regularnie wiec uzyłem google no i wyczytalem ze slaby zasilacz, wiec wlozylem drugi slabszy 400W ale i to rowniez nie pomoglo wiec postanowilem ze kupie nowy zasilacz i tak zrobilem - Chiftec 500W. Gorsza z tym ze po podlaczeniu i po graniu paru minut w gre znowu restart. Znowu goole i lektura , poczym kupilem nowy dysk Sata Samsung 160 Giga bo myslalem ze stary moze byc zly itd. Zlozylem, znowu nic nie pomoglo, Wiec zalozylem pare tematow na forach itd, ludzie kazali mi dawac jakies informacje z rogramow na temat wirusow itd. nic nie pomoglo wiec mowili o tescie ram-u i karty grafiki, wiec zamówiłem nowy ram kingstona 2 giga , włożylem , nic nie pomoglo, poszedlem do kolegi , ozyczylem ram , tez nic nie pomoglo , zaczalem kombinowac z karta , ozyczylem od kolegi 8600Gt zotaca , dalej byly resy, kolega na forum kazal wyjac kompa z obudowy, polozyc go na jakies szmatce (czyms co nie przewodzi pradu) i sprawidzic, tak tez uczynilem - dalej resy. Po tych wszystkich nie udanych probach pojechalem do mnie do miasta do sklepu z kompami i chcialem oddac koma do sprawdzenia, podejrzewalem plyte gł. jednak pan w sklepie powiedzial ze nie warto wydawac kasy na sprawdzanie bo procki intela nie psuja sie, a jak sie juz popsuja to objawami nie bedzie blue screen. Wiec co zrobilem> ciekawe> allegro i zamówiłem plyte główna Gigabyte Ga-G31-1M_S2L, zlozylem i dalej restart. To obecny stan na ktorym sie zatrzymalem i nie wiem co dalej robic wiec napisalem ta wiadomosc i prosze o pomoc bo to jest straszne ! Dodam jeszcze ze w trakcie tych prob bylo robione ok. 10 formatow , duzo skanow anty wirami, antyspyware itd. nic nie pomagalo , czytalem rownierz o nadkruszaniu prockow itd, nic takiego u mnie nie dostrzeglem , pozatym temp. sa ok , napiecia rownierz , a co do resow to sytuacja po wymianie plyty, obecnie pracuje na gigabycie ulegla minimalnej zmianie , mianowicie jesli res wysteuje z windowsa , nie z gry to raczej w 90% rzypadkow jest to zwykly res, nie blue screen , tylko czasrny ekran , ale nie zawsze , resy sa roznie , np jak rano wlacze kompa , wlacze call of duty 5 i moge grac okolo 1-2 H , po czym jest restart i blue screen ( Bledy jakie wystepowaly - nv4_dispaly.dll , dxg.dll , usbport.sys i bodajze drivercab.sys) wlaczam odrazu ponownie kompa i jak juz sie 1 raz zrestartuje to potem jest obraz Win XP, napis zapraszamy i res , potem troche dalej ,łącze internet res , a potem znowu okolo 1h gry. nie wiem co mam robic wiec prosze kogos naprawde mądrego o pomoc i wypowiedz bo sam chociaz mam odrobinie pojecia o kompach w tej sytuacji jestem bezradny. Edit. Np. w call of duty 1 resetuje sie raz na 25 godzin gry Edytowane 4 Grudnia 2008 przez pukaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Jak mogłeś zobaczyć ukruszenie rdzenia, skoro masz IHS? Wydaje się być winnym tylko procek - nie masz pożyczyć od kogoś jakiegoś cepa na 775? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pukaaa Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Jak mogłeś zobaczyć ukruszenie rdzenia, skoro masz IHS? Wydaje się być winnym tylko procek - nie masz pożyczyć od kogoś jakiegoś cepa na 775? własnie w tym tkwi prob. ze akurat tej cześci nie , a sa moze jakies progr. testujace proce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 :blink: pukaaa: imo są 2 wyjścia: - jednak zapłać panu w sklepie - niech zrobi tak, żeby działało - sprzedaj wszystkie graty i kup nowe - może tym razem się uda bez urazy - poprostu nie widzę szans, żeby Ci pomóc "przez internet" (co nie znaczy że jest to niemożliwe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 a jaka masz temperature procesora i karty raficznej ?? bo ja tak mialem jak moja grafika sie grzala za bardzo i moglm nieraz grac jak bylo chlodniej a jak sie nagrzala to res. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pukaaa Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 a jaka masz temperature procesora i karty raficznej ?? bo ja tak mialem jak moja grafika sie grzala za bardzo i moglm nieraz grac jak bylo chlodniej a jak sie nagrzala to res. procka ok 35 -40 przy graniu a karty od 36 do 42 tez przy graniu :) sprawdzanie w biosie , everestem no i czuc ze zimne jak sie reka dotyka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Jesli to ma być proc to zapuść kilka razy superPi 32M i zobacz czy dobrze liczy, najlepiej zapuśc Orthosa w tym samym czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pukaaa Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Jesli to ma być proc to zapuść kilka razy superPi 32M i zobacz czy dobrze liczy, najlepiej zapuśc Orthosa w tym samym czasie. o co w tym chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 zostaw tego orthosa na 2 godziny jak sie nic nie stanie to sciagnij 3dmarka vantage i zrob pelny test ze 3 razy jak sie komp nie resnie to bedziemy dalej myslec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pukaaa Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) zostaw tego orthosa na 2 godziny jak sie nic nie stanie to sciagnij 3dmarka vantage i zrob pelny test ze 3 razy jak sie komp nie resnie to bedziemy dalej myslec orthos chodzi ze 40 min i nic zero bledow sprobuje tyym 3 d markiem sciagam , bedzie za 1 h Edytowane 4 Grudnia 2008 przez pukaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 a i jeszcze jedno winde instalowales zawsze z tego samego nosnika ? czy probowales z roznych plyt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pukaaa Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) a i jeszcze jedno winde instalowales zawsze z tego samego nosnika ? czy probowales z roznych plyt ? 2 rozne xp i jedna vista :( fajnie sciagnalem 414 mega a tu sie okazuje ze tylko pod viste ... ehh Edytowane 4 Grudnia 2008 przez pukaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 co tylko pod viste ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pukaaa Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 co tylko pod viste ?? ten 3D mark -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 a to ty teraz masz xpka ?:D to sciagnij 3dmark 2006 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 (edytowane) to sciagnij 3dmark 2006Albo coś, co mało miejsca na dysku zajmuje, a kartę graficzną bardziej zestresuje http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/index.php#download Edytowane 5 Grudnia 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...