Skocz do zawartości
shooter

Praktyki Wakacyjne Jako Programista

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jako, ze jestem na III roku studiow chcialbym znalezc jakies praktyki wakacyjne. Nie chodzi mi o praktyki typu: zrob kawe, moderuj forum, etc.

Chcialbym sie czegos nauczyc - np. jak pracuje team programistyczny IT, etc.

Moze jakies wskazowki, stronki inetowe gdzie szukac?

Temat niech bedzie wskazowka dla szukajacych praktyk studentow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdź np. na pracuj.pl i poszukaj oferty Samsunga, szukają ludzi "którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę" w C/C++ na 2 miesięczne szkolenie (płatne), a później przyjmują do R&D. Tylko musisz się pośpieszyć, z tego co pamiętam to termin składania aplikacji mija 15 grudnia.

EDIT: sry, nie zauważyłem miasta. Oferta szkolenia napewno dotyczy warszawy

Edytowane przez Julo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłby mnie ktoś oświecić czy dla 18-latka da się znaleźć praktyki z programowania na wakacje ? (okolice Krakowa)

Jak na swój wiek to jestem samoukiem w tych sprawach, a chciałbym w końcu uczyć się od kogoś kto będzie wymagał czegoś od mnie itd.. nie chodzi mi nawet o zarobki, tylko abym mógł wreszcie robić coś, z kimś i w jakimś konkretnym celu :)

Chcę zdobyć jakiekolwiek rozeznanie jak wygląda praca na stanowisku programisty.

Tak bardzo mi zależy, że docenię każdą wypowiedź ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że z praktykami będzie ciężko, bo zazwyczaj takowe organizuje się dla studentów od 3, 2 roku. Wbrew pozorom, jeśli naprawdę potrafisz pisać, to chyba łatwiej byłoby Ci znaleźć normalną pracę niż praktyki stricte dla studentów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi