Skocz do zawartości
Dannn

Komputer Do 3500zl. (bez Monitora).

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mógłby mi ktoś złożyć komputer do 3,5 k bez monitora? Komputer będzie do gier. Chciałbym , zeby na luzie poszlo mi gta 4, żeby bylo 4gb ramu i conajmniej 500gb hdd. Ceny proszę podawać w oparciu o esc.pl.

Proszę o CALKOWITE napisanie wszystkich niezbednych czesci typu zasilacz,obudowa,pasta, karta dzwiekowa, zebym mogl wszystko sobie zamowic w esc.pl, bo jestem kompletnie zielony.

Pytalem sie juz kilku ludzi i radzili mi abym za te cene kupil :

procesor: core 2 duo e4800 albo intel xeon E3110. jaka roznica?ktory lepszy?na ktorym lepiej sie gra? ew. zeby wraz z innymi czesciami zmiescic się w przedziale 3.5k podawajcie inne lepsze procki (o ile sa w tym przedziale)

karta graficzna : Gigabyte Radeon HD4870x2 2GB, lub Gainward Radeon HD4870x2 2GB DDR5 /256bit/ 2xDVI HDTV. j/w. ktory lepszy?czy moze sa inne lepsze w obrebie tych cen?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw Miguela:

Procesor : Intel Xeon E3110 - 639 zł

Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum - 90 zł

Pasta Termoprzewodząca : Zalman ZM-STG1 - 25 zł

Płyta Główna : Asus P5QL-E - 349 zł

RAM : A-Data 2x2GB 800MHZ Extreme Edition - 220 zł

Karta Graficzna : Gigabyte Radeon HD4870x2 2GB - 1599 zł

Zasilacz: Pentagram CAV-620-A12S - 275 zł

HDD : WD 640GB 16MB Cache AAKS - 240 zł

Napęd : Pioneer DVR-216 SATA - 99 zł

RAZEM : 3536 zł

Xeon jest procesorem serwerowym i dlatego będzie trochę wydajniejszy, moze się mniej grzać, lepsze OC itp. itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź Core 2 Duo w 45nm seria E8xxx, mało się grzeje lepsze oc ciszej pracuje chłodzenie.

E3110 to E8400 w wersji serwerowej. Doczytaj zanim zaczniesz poprawiać ;)

Co do karty lepszą wydajność w grach od 4870 x2 Palita, ma Toxic Sapphire. Chłodzenie starczy.

A czasami 4870x2 wszystkie nie są referencyjne i poza ceną i taktowaniem domyślnym nie różnią się niczym?...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi