bender83 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Po nowym roku zamierzam zmienić swój wysłużony komputer na coś nowszego. Aktualnie mam założony Scythe Ninja, ale starego typu (brak mocowań pod m.in. LGA775). Postanowiłem więc kupić Scythe Retention Kit. Czy po jego zastosowaniu zmienia się jakoś ogólna wysokość coolera? Pytam, bo aktualnie wchodzi mi prawie na styk do obudowy a po jego zastosowaniu chciał bym mieć mimo wszystko zamkniętą obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Jak nie zastosujesz miedzianej plytki z zestawu tylko mocniej pociagniesz na srubach mocujacych... Pozatym 'prawie na styk' wiele nie mowi ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 "prawie na styk" to mniej więcej pół centymetra między bokiem obudowy a najbliższym punktem Ninjy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 5mm to dla Ciebie malo? I uwazales ze SRK przesunie Ninje o >2mm? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Wolałem się upewnić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Dognij mocowanie Scythe z czuciem. Wyeliminujesz w ten sposób miedzianą płytkę, która jakby nie było jest niepotrzebnym elementem przewodzącym :wink: Bez niej uzyskasz dużo lepsze temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...