Krzysiu1983 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Witam, moj sprzęt to: 1) E7200 (jeszcze nie kręcony) 2) Mobo MSI p45 NEO2 3) Palit 4850 512 Ram 4) 2x2 GB A-Daty Extr. Edition 5) Samsung F1 250 GB no i do tego nieszczęsny ModeCom 500W ... ale on prawdopodobnie wiesza mi całość - zwiechy, atrefakty itp. W sumnie myslalem ze udzwignie ale przy obciążeniu pada ... Zwłaszcza ze mam zamiar kręcić proca - więc potrzebuję coś stabilnego - ile W minimum ??? I jaka firma ? Nalepiej naleoszy stosunek jakość / cena ... myslalem o OCZ StealthXStream 500W ... tylko nie wiem czy nie brac czegos mocniejszego ? I tak na marginesie - dlaczego nieszczesny ModeCom sie wiesza ? Przez wachania V ? czy moze najnormalniej w świecie nie wyrabia z W ??? Zakładając sprawnośc na poziomie 75% - powinien mieć 350 W ... a chyba 350 W nie przekraczam mym sprzętem - wyprowadzcie mnie z błędu jak się mylę :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3rr0r Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Feel? Ten OCZ w zupelnosci wystarczy-mozesz tez poszukac czegos od BQ, Corsaira itp lepszych firm ;) Modecom ogolnie jest dobry-ale raczej nie Feel'e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zakładając sprawnośc na poziomie 75% - powinien mieć 350 W ... a chyba 350 W nie przekraczam mym sprzętem - wyprowadzcie mnie z błędu jak się mylę :)Mylisz się. 500W namalowane na dobrym zasilaczu oznacza że tyle jest w stanie oddać do komputera (a pobiera z gniazdka np. 600W). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu1983 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Czyli jak rozumiem np. OCZ czy inna markowa zasiłka ma 500 W i niżej w specyfikacji sprawność na poziomie 83% to da mi pełną moc ? czy raczej zagwarantuje mi że te ~420W będę miał ? aaa i jeszcze jedno - jeżeli zakładam OC - rozumiem ze musi mi stabilnie trzymać napięcia... zwrocic na cos uwagę należy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...