Skocz do zawartości
crackers

PALIT czy Prolink (PixelView) ???

Rekomendowane odpowiedzi

mam standardowe , normalnie dzialam na 300/600 a do testow np 3dmarka daje na 310/620 i w calym tescie na takich ustawieniach artefakty zadko sie pokazują , tylko na dragonatic to ztym smokiem , na innych niema

no to u mnie ciut gorzej :300/600 karta znosi bez najmniejszych artefaktów ale gdy dam już 305 na core lub 610 na mem karta pokazuje artefakty albo wyrzuca mnie z 3dmarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tych dwoch to chyba Prolinka, choc sam mam Gf3Ti200 128Mb Palita i kreci sie wysmienicie (obraz 2D na poziomie markowego radka8500 - wiem, bo mialem przez dwa dni oryginal 8500 w domu). Ale niedawno kupilem znajomemu gf4ti4200 Creativa (ag8x, 64Mb - tez niezle sie kreci) za 539zl (proline)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie Prolink przez ostatnie 2 lata bardzo poprawił jakośc swoich produktów i nie licząc bubla jakim jest radiator na Ti4200-8x (który trzeba lekko zmodować by pełnił swoją funkcję, zresztą miałem niedawno przypadkiem msi i tak samo źle zrobiony-nie dociska do pamięci) to produkty te są w swojej klasie cenowej chyba najlepsze.

a palit - dla mnie kuppa.

na tą kartę którą mam w podpisie przesiadłem sie chwile po posiadaniu prolinka ti4600 - różnica w jakości obrazu 2D - marginalna, naprawdę, co najwyżej przy 1600x1200 jakas dostrzegalna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... jak problemy z chłodzeniem, to już ich nie ma!

Otóż wystarczy zamówić w 4max-ie:

+ GeForce 4 Booster Thermaltake-a z CoolMod-em ( 75zł )

+ Copper RAM Chip Cooler CRC-U01 ( 41zł )

+ Arctic Silver 3 ( zasoby własne :) )

...i możemy sobie kręcić ...i gapić w niebieską diodę moda :D

I chyba tak zrobię ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

crackers nierozumiem dlaczego porownujesz karte prolinka do palita :? prolink to juz nie jest ta sama firma z przed dwoch lat kiedy robila badziewne podzespoly teraz moze naprawde konkurowac z kartami z wyzszych polek. Sam jestem posiadaczem prolinka spokojnie chodzi na 300/600 uzywam ja od roku i (odpukac) zero problemow

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dijkstra popraw sobie sygnaturke link do 3dm2001 neidziala i chyba mas zdysk wiekszy od 40MB

Co do linka w wyniku 3D marka, to go tam nie ma...

Co do dysku, dzięki

Co do Twojego MX400, to ostro go pojechałeś...ja u siebie core mogę i na 280, ale memorki już nie pojadą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to cos kiepawy ten prolink skoro niby moze "konkurowac" z kartami z wyzszej polki. Moj MSI G4Ti4200-TD64 (MS-8870) idzie 330 core i 660 pamiec, chyba przesada jest porownywanie prolinka z "wyzsza polka" :wink:

chociaz nie ukrywam ze z bardziej low-endowych producentow jest najlepsza alternatywa do produktow palita, sparkle'a czy nie daj boze art'a :)

z pozdrowieniami dla wszystkich nvidiowcow 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to cos kiepawy ten prolink skoro niby moze "konkurowac" z kartami z wyzszej polki. Moj MSI G4Ti4200-TD64 (MS-8870) idzie 330 core i 660 pamiec, chyba przesada jest porownywanie prolinka z "wyzsza polka"  :wink: 

chociaz nie ukrywam ze z bardziej low-endowych producentow jest najlepsza alternatywa do produktow palita, sparkle'a czy nie daj boze art'a :)

z pozdrowieniami dla wszystkich nvidiowcow  8)

niejaki Wofek z tego forum wykrecil :twisted: prolinka wyzej albo tak samo (na standardowym chlodzeniu oczywiscie) uzyj opcji szukaj a sie przekonasz :D :)

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to cos kiepawy ten prolink skoro niby moze "konkurowac" z kartami z wyzszej polki. Moj MSI G4Ti4200-TD64 (MS-8870) idzie 330 core i 660 pamiec, chyba przesada jest porownywanie prolinka z "wyzsza polka"  :wink:  

z pozdrowieniami dla wszystkich nvidiowcow  8)

niejaki Wofek z tego forum wykrecil :twisted: prolinka wyzej albo tak samo (na standardowym chlodzeniu oczywiscie) uzyj opcji szukaj a sie przekonasz :D :)

pozdrav

Lagier

to mial chlopak szczescie, tak jak napisalem z low-end'ow jest to chyba najlepsza karta ale to ze jakis egzemplarz poszedl na takich ustawieniach o niczym nie swiadczy. po prostu dobry egzemplarz sie trafil. juz niejedna osoba stwierdzila ze ti4200 od msi jest najlepszym wyborem, jednak jezeli ktos kasa nie grzeszy niech kupuje w ciemno pixelview (prolink) napewno sie nie zawiedzie

pzdr

ZoLtaR 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to cos kiepawy ten prolink skoro niby moze "konkurowac" z kartami z wyzszej polki. Moj MSI G4Ti4200-TD64 (MS-8870) idzie 330 core i 660 pamiec, chyba przesada jest porownywanie prolinka z "wyzsza polka"  :wink:  

z pozdrowieniami dla wszystkich nvidiowcow  8)

pozdrav

Lagier

to mial chlopak szczescie, tak jak napisalem z low-end'ow jest to chyba najlepsza karta ale to ze jakis egzemplarz poszedl na takich ustawieniach o niczym nie swiadczy. po prostu dobry egzemplarz sie trafil. juz niejedna osoba stwierdzila ze ti4200 od msi jest najlepszym wyborem, jednak jezeli ktos kasa nie grzeszy niech kupuje w ciemno pixelview (prolink) napewno sie nie zawiedzie

pzdr

ZoLtaR 8)

no tak MSI jest naprawde dobre ale o ile dobrze pamietam pierwsze egzemplarze nie mialy az tak dobrych memorkow i byly male problemy z o/c ale jak widac szybko to naprawiono :D

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie da sie ukryc na poczatku chyba byly jakies 4ns szjasy pomontowane, teraz sa Hynixy 3,6ns i to co mozna z nimi wyprawiac przechodzi najsmielsze oczekiwania jak na te 3,6ns. 8)

O/C rox w msi :)

ale nie da sie tez ukryc ze cena tez sie trzyma wysoko. Pamietam jak kupowalem karte miedzy Prolinkiem a MSI bylo 40 pln roznicy a teraz 120 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie da sie ukryc na poczatku chyba byly jakies 4ns szjasy pomontowane, teraz sa Hynixy 3,6ns i to co mozna z nimi wyprawiac przechodzi najsmielsze oczekiwania jak na te 3,6ns. 8)

O/C rox w msi :)

ale nie da sie tez ukryc ze cena tez sie trzyma wysoko. Pamietam jak kupowalem karte miedzy Prolinkiem a MSI bylo 40 pln roznicy a teraz 120 8O

no coz zawsze mamy cos za cos, dlatego wlasnie napisalem ze jezeli kogos nie stac na bardziej markowe sprzety to z low-end'ow pod wzgledem mozliwosci/cena Prolink jest chyba najlepszym rozwiazaniem.

Ja kupowalem mojego Ti4200 w bardzo dobrym momencie, dalem za niego 650zl brutto :D

pzdr 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wszystko w miarę jasne.

Ale...

Znalazłem kilka innych ciekawych ofert Ti 4200:

- X-Power 64MB 4ns Samsung, DVI, VO, AGP 8x - 500zł

- Meduza Albatron 64MB 3.6ns, VO, AGP 8x - 550 zł

- Creative 64MB Hynix 3.6ns, DVI, VO, AGP 8x - 537 zł

Opłaca się <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> coś z tego zamiast prolinka??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...