Skocz do zawartości
Zieger69

Zasilacz - Pomoc W Wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, temat jeden z wielu, ale jestem w dużej potrzebie.

Zmieniłem grafę i zauważyłem, że mój zasilacz zaczął popiskiwać ... Konkretnie chodzi o Tagana TG580-U22. Czytając forum doszedłem do wniosku, że dobrym wyborem będzie Enermax Modu82+ 625W, ale na przeszkodzie stoi Jego cena ... W związku z tym mam pytanie, istnieje jakaś tańsza opcja, która uniesie mój zestaw ? Cały zestaw w sygnie. Drugie pytanie, ile wart jest taki Tagan ?

Dzięki za wszelkie sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, temat jeden z wielu, ale jestem w dużej potrzebie.

Zmieniłem grafę i zauważyłem, że mój zasilacz zaczął popiskiwać ... Konkretnie chodzi o Tagana TG580-U22. Czytając forum doszedłem do wniosku, że dobrym wyborem będzie Enermax Modu82+ 625W, ale na przeszkodzie stoi Jego cena ... W związku z tym mam pytanie, istnieje jakaś tańsza opcja, która uniesie mój zestaw ? Cały zestaw w sygnie. Drugie pytanie, ile wart jest taki Tagan ?

Dzięki za wszelkie sugestie.

Jestes pewien, ze piski pochadza z zasilacza a nie np. z karty graficznej ?

W tym TG580-U22 masz 70W wiecej na lini +12V niz moj leciwy Chieftec GPS-400-AA-101A a konfig podobny z tym, ze mam 5 dyskow, cpu @4GHz 1.3v, 4 kostki pamieci @900MHz 2.05v, x-fi i inne duperele.. wiec wspomniany Tagan nie powinien nawet zipnac przy Twoim konfigu..

Spokojnie starczy wersja 525W. Rzeczywista moc +12V w tym Taganie jest stosunkowo mała, było o tym wiele razy pisane.

Czy chodzi o to, ze nie ma tych 420W ktore widnieja na naklejce ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie to piszczy i zasilacz i karta. Cichutko po cichutko, ale piszczy. Jestem pewien. A ta wersja 525W będzie z zapasem ? Bo sprzęt planuję oczywiście rozwijać dalej :)

Jak piszczy to znaczy, że może w każdej chwili odmówić posłuszeństwa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym Enermaxie Modu82+ EMD525AWT 525W obciazalnosc linii +12V rowna jest 480W

Dorzucisz Quad Core wykrecisz do 4GHz, dorzucisz kilka dyskow i drugiego 280gtx i wtedy bedzie mial co robic ten zasilacz ;)

Moj 8800gtx pod obciazeniem piszczal caly czas, zasilacz wydaje z siebie rowniez jakies ciche syki ale ma tak juz od 2 lat ! Takze jesli Ci to nie przeszkadza, specjalnie bym sobie tym glowy nie zawracal ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy chodzi o to, ze nie ma tych 420W ktore widnieja na naklejce ?

Przy dużym obciążeniu 12V potrafi zejść dużo poniżej 11,4V - nawet do 11V.

Przykładowy test 530W 2Force: http://www.matbe.com/articles/lire/342/com...ons/page113.php

Edytowane przez luk1999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi