daemonaray Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) Witam, Mam problem z integracją SP1 i Visty Business przy pomocy vLite. Otóż wszystko przebiega dobrze do około 70% paska odpowiadającego postępowaniu scalania SP z instalacją. Potem następuje jednak kilku sekundowy Abort i taki o to komunikat, który nic mi nie mówi: Próbowałem również integracji SP1 64-bit z Vistą Business 64-bit i następuje dokładnie to samo. Obie wersje mam wypożyczone z uczelni w ramach programu MSDNAA. Z wypożyczonych płyt utworzyłem obrazy następnie zaemulowałem je w DAEMON TOOLS i wskazałem vLite. Integracji próbowałem na Vista Business x86 i 64-bit. Service Packi oba pobierałem ze stron Microsoftu i są to wave1. WAIK pobrałem również ze stron Microsoftu, zainstalowałem i skopiowałem plik wimgapi.dll z folderu C:\Program Files\Windows AIK\Tools\x86 do C:\Program Files\vLite Nie mam pojęcia co robię źle, kiedyś też integrowałem dokładnie to samo tylko że zamiast obrazu miałem pobrane z internetu pliki install.wim i boot.wim Antywirus jest wyłączony. Proszę o pomoc i pozdrawiam! Edytowane 22 Grudnia 2008 przez daemonaray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Daj katalog tymczasowy w vlite i kopie systemu na partycje, która ma conajmniej 20GB wolnego miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daemonaray Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Pomogło, wielkie dzięki i wesołych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...