Skocz do zawartości
pavel54

Problem Z Uzyciem Proca :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam sprzęt mam ten co w sigu problem polega na tym ze bardzo często firefox żre mi aż 50% cepa :sad: albo uruchomie gre diablo 2 w którą gram na bnecie i ona pochłania drugie 50% czyli razem procka wykorzystanie = około 100% co można na to zaradzić :? ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pavel54 zmień przeglądarkę, np. na google chrome ;)

firefox 3 jest niestabilny i przynajmniej u mnie 2 razy wykrzaczył się na amen (przy włączaniu), jedynym rozwiązaniem było usunięcie wszystkich (!) plików związanych z ff... do tego w porównaniu z chrome jest strasznie wolny (włączanie i ładowanie stron)

dodatkowo możesz mieć jakiegoś wirusa, bo diablo 2 praktycznie w ogóle nie powinno Ci obciążać proca, możesz mieć tez coś z flashem, który zżera procka.

-----Edit-----

@raczyk znajdź mi test gdzie chrome wypada najgorzej, bo jakoś nie znalazłem. jaką wybrać przeglądarkę? IE podziękuję, ff ma tendencje do wykrzaczania się na amen, w safari kuleje sprawdzanie pisowni i zamykanie/otwieranie zakładek (za pomocą kulki w myszce, a z tego korzystam), a opera mi nie leży. chrome nawet jak się wyłoży to wystarczy go wyłączyć, sam się aktualizuje, szybko się odpala i wczytuje strony, błędy się zdarzają, ale to najnowsza przeglądarka w sieci.

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akurat jesli chodzi o gry blizzarda te dosyc stare (starcraft/diablo2) to rezerwuja sobie spora ilosc mocy procka. swego czasu starcraft ktory jakby nie patrzec jest gra wiekowa uzywal 100% procka pomimo tego ze nie powinien ;] na szczescie ostatni patch usunal ten "problem"

doinstaluj flash blockera jak pisal Ant i przeskanuj system

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem nie raz takie problemy, zrób porządek w Windowsie i powinno wszystko być dobrze.

Co do chrome to korzystam z niego od czasu gdy wyszła beta i jest lepszy niż Firefox, strony szybciej wchodzą, lepszy widok zakładek ale potrafi zabrać trochę pamięci ale jakiś problem to nie jest. Pliki pobieram Firefoxem bo chrome po wyłączeniu anuluje pobieranie a Firefox ma osobne okienko i ściąga dalej.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi