pavel54 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Witam sprzęt mam ten co w sigu problem polega na tym ze bardzo często firefox żre mi aż 50% cepa :sad: albo uruchomie gre diablo 2 w którą gram na bnecie i ona pochłania drugie 50% czyli razem procka wykorzystanie = około 100% co można na to zaradzić :? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Witam sprzęt mam ten co w sigu problem polega na tym ze bardzo często firefox żre mi aż 50% cepaDoinstaluj sobie flash block. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 przeskanuj antywirem, przelec jakims czyscicielem rejestru a jak nie pomoze to strzel format ;] PS: jesli diablo 2 zabiera ci 50 % proca to chyba masz niezly bajzel xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) pavel54 zmień przeglądarkę, np. na google chrome ;) firefox 3 jest niestabilny i przynajmniej u mnie 2 razy wykrzaczył się na amen (przy włączaniu), jedynym rozwiązaniem było usunięcie wszystkich (!) plików związanych z ff... do tego w porównaniu z chrome jest strasznie wolny (włączanie i ładowanie stron) dodatkowo możesz mieć jakiegoś wirusa, bo diablo 2 praktycznie w ogóle nie powinno Ci obciążać proca, możesz mieć tez coś z flashem, który zżera procka. -----Edit----- @raczyk znajdź mi test gdzie chrome wypada najgorzej, bo jakoś nie znalazłem. jaką wybrać przeglądarkę? IE podziękuję, ff ma tendencje do wykrzaczania się na amen, w safari kuleje sprawdzanie pisowni i zamykanie/otwieranie zakładek (za pomocą kulki w myszce, a z tego korzystam), a opera mi nie leży. chrome nawet jak się wyłoży to wystarczy go wyłączyć, sam się aktualizuje, szybko się odpala i wczytuje strony, błędy się zdarzają, ale to najnowsza przeglądarka w sieci. Edytowane 22 Grudnia 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczyk Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 google chrom to najgorsza przegladarka jaka jest. Poczytaj troche testów ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 akurat jesli chodzi o gry blizzarda te dosyc stare (starcraft/diablo2) to rezerwuja sobie spora ilosc mocy procka. swego czasu starcraft ktory jakby nie patrzec jest gra wiekowa uzywal 100% procka pomimo tego ze nie powinien ;] na szczescie ostatni patch usunal ten "problem" doinstaluj flash blockera jak pisal Ant i przeskanuj system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 (edytowane) Też miałem nie raz takie problemy, zrób porządek w Windowsie i powinno wszystko być dobrze. Co do chrome to korzystam z niego od czasu gdy wyszła beta i jest lepszy niż Firefox, strony szybciej wchodzą, lepszy widok zakładek ale potrafi zabrać trochę pamięci ale jakiś problem to nie jest. Pliki pobieram Firefoxem bo chrome po wyłączeniu anuluje pobieranie a Firefox ma osobne okienko i ściąga dalej. Edytowane 25 Grudnia 2008 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...