Skocz do zawartości
Gość piotrAthlonXp

Jak To Upiekszyc?

Rekomendowane odpowiedzi

1. Co do upiększania to wyczyść budę z kurzu.

2. Wrzuć wentylator wyciągowy 80 mm.

3. Zaślep dwoma "śledziami" ( w sklepie komputerowym kupisz za parę groszy lub dostaniesz za darmo ) dziury po kartach rozszerzeń, będziesz miał lepszą cyrkulację powietrza w budzie.

4. Zamień miejscami karty rozszerzeń pod grafiką, ta niżej ma mniejszą powierzchnie PCB więc grafa będzie miała więcej powietrza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość piotrAthlonXp

i to w dodatku dwa wentyle na obudowie heh, chyba zerwe te naklejki AMD . bude malowalem wczoraj. spoko wyszlo co? (widac jeden "zaciek nad mobo :damage_wall: )

ale da sie przezyc biorac pod uwage ze malowalem sprayem... kable ladnie pochowalem.

mam tylko 1 problem, nie mam pokrywy a chcialbym okno zrobic, moja obudowa jest wiekowa i nic do niej nie znalazlem .

na froncie pisze tylko p4 case i nic wiecej. myslalem zeby zrobic cala klape z pleksi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal nie zaślepione dziury na śledzie :P

Te wentyle mają małą wydajnosć (ten z AMD to jak mniemam 70mm, a ten drugi z 60mm) przy na pewno dużym hałasie. BTW mocujące je śruby rządzą :P Dałbyś jeden 80mm i by było lepiej.

Grill na chłodzeniu proca na pewno podwyższa poziom hałasu wentyla.

Po co te radiatory na ramie w tak idiotycznych miejscach? :D

Edytowane przez qrvich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sto razy fajniej niz na fotce z pierwszego postu.

Radiatorki na memkach nie maja sensu bo przykrywaja tylko czesc kosci.

Czy na tyl nie wchodzi czasem wentylatorek 12 cm ?. Za parenascie zlotych taki kupisz i bedzie fajnie, chlodno i cicho.

Bok zrob z pleksi jak umiesz...co za ruznica czy blacha czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile na czarno-białej fotce to fajnie się prezentuje, o tyle różnorodność kolorystyczna sprzętu na fotce RL wygląda już biednie. Jedyne co mi się podoba to to, że nie widać kabli od zasilacza ^_^

Ja mam z tym problem xD

Dołączona grafika :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość piotrAthlonXp

O ile na czarno-białej fotce to fajnie się prezentuje, o tyle różnorodność kolorystyczna sprzętu na fotce RL wygląda już biednie. Jedyne co mi się podoba to to, że nie widać kabli od zasilacza ^_^

kupujac mobo i gpu nie myslalem o tym zeby pasowaly kolorystyczne do siebie :rolleyes: kolorystyczne musi zostac tak jak jest.

co myslicie o tym zeby ten wentyl z proca zamienic z tym z obudowy oryginalnym (poprostu ten z proca dac na obudowe, a ten co na obudowie dac na proca)

post-166571-1232222499_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam z tym problem xD

obrazek :lol2:

Górny napęd lub obydwa daj niżej i tam upchaj nadmiar kabli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość piotrAthlonXp

Ja mam z tym problem xD

Dołączona grafika :lol2:

Najlepsze te wstążki ktorymi sa kable powiazane do budy :lol2:

no i przełóż ta jeddna kosc ramu do slotu po lewej tak zeby kosci byly obok siebie i dzialaly w dualu

mam racje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim jesze coś napiszesz, pobierz i sprawdz to w manualu płyty Sensa.

Link do manuala.

Dokładnie. U mnie kostki muszą być w różnokolorowych slotach żeby działały w dualu. ;)

Najlepsze te wstążki ktorymi sa kable powiazane do budy

To jest dopiero bida ;) Tylko mi na estetyce nie zależy bo komp i tak stoi zamknięty, a temperatury są bardzo przyzwoite (Mugen :wub:)

Ale i tak kupie sobie te rzepki ;)

Szkoda, że moja buda nie ma na dole zasilacza tak jak w tym antecu ;(

Edytowane przez Sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi