Cysiek57 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Witam, mam kilka problwmow z kompem. Prosilbym Was bardzo o pomoc. 1 problem z otwieraniem nowych okien. Dla przykladu jak siedze na kompie i mam otworzone okno IE i jakies foldery to gdy klikam, aby cos otworzyc nic sie nie dzieje. Taka sama sytuacja jest z nowymi kartami w IE. Nie otwieraja sie jesli czegos nie zamkne (moze to byc nawet gg lub media player). 2 jak chce otworzyc "Zarzadzanie komputerem" w narzedziach administracyjnych to pokazuje mi sie komunikat: C:\WINDOWS\system32\compmgmt.msc 3 samoczynnie resetuje mi sie komputer kilka, lub kilkadziesiat sekund po wlaczeniu. Czasami wyswietla sie komunikat na dole ekranu (Express gate is not installed...). Niestety nie zdazylem przeczytac calego:/. Wczesniej znikalo wszystko z ekranu i nic nie mozna bylo zrobic tylko reset. Uzylem Debugging Tools for Windows. Plikow Minidump mam 29. Sprawdzilem kilka i po sprawdzeniu sa to takie pliki: fltMgr.sys, a347bus.sys, sptd.sys, ntoskrnl.exe. Ten ostatni byl kilka razy. Macie jakas rade co zrobic? Bo nie moge uzywac komputera, a siedzenie na awaryjnym nie bardzo mi sie podoba. Zreszta z wlaczeniem go tez sa problemy. Bardzo prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 1. Sprawdź, czy komp się nie grzeje i czy nie jest zakurzony. 2. Sprawdź pamięci przy pomocy GoldMemory. 3. Sprawdź napięcia na zasilaczu. 4. Sprawdź, czy wszystkie urządzenia mają zainstalowane sterowniki. 5. Sprawdź, czy nie masz robactwa. 6. W razie potrzeby zainstaluj ponownie sterowniki lub cały system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cysiek57 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Nie grzeje sie i nie jest zakurzony, a zasilacz w tamtym tygodniu byl wymieniany i problemow nie bylo. Robactwa tez nie mam juz sprawdzalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 1. No i jaki zasilacz zakupiłeś? Marka i model. 2. Pozostają sterowniki i sprawdzenie pamięci. 3. Sprawdź kondensatory na płycie - czy nie są "wybrzuszone". O tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cysiek57 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Chieftec CFT-500A-12S Zauwazylem, ze wiekszosc tych plikow znajduje sie w katalogu C:\WINDOWS\system32\drivers. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...