DARK666 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 jaka masz rev. mobasa!?, ja mialem A.B0 - sprzedalem razem z procem :) Jeszcze zasilacz musze sprzedac. w 3dmark06 22036 na gtx 260 ?! a na hd 4870x2 ile ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 nie ma mnie jeszcze dzis w domu, jestem tak po tylach ze nie wyslalem nawet zdjecia procka z batchem dla zainteresowanych, a Tobie obiecanej wiadomosci;) takze co do rev nie jestem pewien, ale bios jest z konca lutego a pierwszy wlasciciel kupil plyte w kwietniu, wynik z 3dm06 pod avatarem byl robiony na poczciwym QX9650 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElFi Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Kupiłem DFI DK X58 - T3eH6 w znanym sklepie internetowym i dostałem używkę. Pewnie powiedzą, że była nowa.... Na swoją obronę mam (jak mi się wydaje) rewizję płyty. Płyta jest w REV A czyli chyba dość starej? Piszecie, że oprócz rewizji są jeszcze numerki n: Rev A51, A56. Jak odczytać ten numerek? Na płycie mam samo A. Pozatym jakie obecnie rewizje tej płyty powinny być w handlu? Na płycie jest też coś jakby numer seryjny, ale w ogóle nie pasuje do numeru seryjnego na pudełku. Płyty jeszcze nie odpalałem bo nie mam proca.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 dokladny nr revizji masz na slocie PCIE[od strony socketu na procesor patrz] - ktoryms, napisz gdzie brales.. u mnie bylo napisane rev. A.B0 i plytka hulala az milo,hulala bo sie sprzedala :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElFi Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Więc płyta kupiona w Komputroniku i posiada rewizję A51 - o starszej rewizji nie słyszałem........ Chyba takimi rewizjami w tak poważnym sklepie to się w tej chwili nie handluje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 wiesz czemu by nie, mają na stanie to sprzedają, spróbuj się z nimi kłócić, ale mała szansa ze to coś da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElFi Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zadzwoniłem.... pan wykonał zdziwienie i powiedział, żeby odesłać na ich koszt to zrobią korektę faktury i dostanę nową płytę (a gdybym chciał zrezygnować z tego zakupu to mam odesłać na swój koszt). Niby dobrze. Tylko, że dzisdiaj dostanę resztę gratów a tu zonk, czekanie do połowy przyszłego tygodnia na płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) poswiec dzien i potestuj, zobacz ile wykrecisz OC a potem jak bedzie nie teges to odsylaj :) az z ciekawosci zaraz zajrze do budy jaka ja mam rev :) Hmm A50 mam :) Proc sie dobrze kreci i nie narzekam jakos specjalnie , wiec chyba panikujesz nie potrzebnie :) Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) rev A.51 niczego sobie, sekcja popiskuje ale kolo z i4memory sypie ponad 235 BCLK na niej , raczej slaba nie jest:) Ja niedlugo wsiadam na potwora , bedzie atak na 240 BCLK,potem moze 250 jak trafi sie selekt proca :) Pozdrawiam Maly OFFTOP : PS: Potrzebuje pomocy szybkiej z zasilaczem, jest ktos kto ma Cosa HX 1000/Silvestone 1kw+ dowolny na wymiane, albo chetny na mojego Tagana, pewien mobas moze go nie obsluzyc, enermaxy nie dzialaja ;/ Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez DARK666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElFi Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Jak tylko dostanę proca to wykonam jakieś testy (o ile ta płyta wogóle jest sprawna). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Najnowsze rev ut i dk to AC0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Na jakiej rev. chipsecie są najnowsze DFI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Pytalem o Foxconna, kazdy raczej odradza - moze DFI - choc zrazilem sie do tej marki. Czy dk X58-t3eh6 jest bardzo problematyczna w uzyskaniu 4 Ghz na D0? NIe wiem czy sobie nia glowe zawracac czy jednak Asusa P6T dlx kupic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Foxconna sobie odpusc - Quantum Force mozna rzec .. kleklo :( a co do DFI polecam UT - mialem, 0 zaznaczam 0 problemow, istna siekierka :) Teraz celuje jeszcze wyzej ale ogranicza mnie zasilacz ;/ pomoze ktos ?? DFI UT T3eH8 x58 - piekny mobasik, wysokie BCLK, pamiatki prowadzi bardzo dobrze Asus p6t Deluxe V1 - tez mialem, plyta w porzadku, potrzebowala wyzszych napiec, brak Tri-Sli, cieplejszy Chipset. BCLK jednak nizsze ;/ poza tym dla uzytku 24/7 jak najbardziej DFI DK x58 T3eH6 - dla 4.0 GHz ?? spokojnie jak kazdy mobas na x58 Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 jednak wolabym taniej niz ut czy evga - czyli co brac t3eh6? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Dark, widze ze zapowiada sie goraco, a jakie memki??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Beaz przesady DFI sie czesto psuje. Mialem 2 plyty i w koncu sprzedalem. Plyta porazka. Fox dziala o wiele lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) Psuja bo ocowales na maxa, czy same z siebie padly?Bo mnie jak do tej pory żadna DFI nie padla. Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 no to znaczy ze mam farta jak malo kto, mialem juz 3 dfi, i tyle co je wymeczylem, zadna nie odmowila wspolracy, widocznie kwestia szczescia, osobiscie zlego slowa nie moge powiedziec na dfi, firma legenda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Nie krecilem na zadnego maxa. Poczytajcie posty wczesniej ilu forumowiczom padla DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Kurcze kupilem juz proca D0, mam juz RAM - potrzebuje plyte - jaka???Help :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 epidemi nie zauwazylem:) kwestia szczescia, dfi sie albo kocha albo nienawidzi i w wiekszosci przypadkow nie kupuje sie je do powiedzmy uzytku codziennego, starczy zobaczyc jak bios bardzo jest rozbudowany i odrazu sie wie do czego te plytki sa przeznaczone:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 jak się boisz dfi to kup gigabyte ud4p. płyta daje radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) NIe boje sie, bo mialem (mam) kilka plyt DFI - ta ostatnia lipa troche, ale daje sie zyc. Jak z tym bacplate - nie ma problemow z montowanie blokow wodnych z wlasnym backplate - ja mam Swiftech GTZ. Z calym szacunkiem i bez obrazy ale gigashita wole nie dotykac. Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 konkretne argumenty czy tylko dlatego, że GB? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 hehe wiedzialem ze sie odezwiesz :P Nie mowie o Extreme , ale tanie U3DR czy jakos tam mnie nie kreci, bo to lipa. Na extreme nie mam kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) Memki Tridenty 2000 mhz cl9 [podobno Elpida ] , potem cosy GT jak sie uda :) Blackwhite zdziwilbys sie co do gigusia ud3r :) jest na nowej revizji , mozna rzec ze ma zaimplantowanego hard mod'a i umozliwia wysokie BCLK :) niedlugo nowe gigusie x58A - zobaczymy jak sie beda sprawowac Jak miales DFI i sie sprawdzila to mozesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> znowu, ja mialem 1 -szy raz i napewno nie ostatni :) Plyta jest konkret i to w dobrej cenie :) Pozdrawiam Krzysiek Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez DARK666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 No tak, tyle ze ty masz UT a ja chcę DK ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 DK to ubozsza wersja UT jednakze przy AC/WC osiagi sa porownywalne :) DK ~900 zl UT ~1100zl Uwazam ze warto dolozyc do UT, masz wtedy pelne Tri-Sli, mocniejsza sekcje, lepsze chlodzenie sekcji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 od kiedy to pełne SLI (16x/16x/16x) jest na dfi ut? UT 16x/8x/8x DK ma 16x/16x/4x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...