Skocz do zawartości
Maxforce

DFI Lanparty UT X58-T3EH8 | DK X58-T3EH6 | JR X58-T3H6

Rekomendowane odpowiedzi

nie ma mnie jeszcze dzis w domu, jestem tak po tylach ze nie wyslalem nawet zdjecia procka z batchem dla zainteresowanych, a Tobie obiecanej wiadomosci;) takze co do rev nie jestem pewien, ale bios jest z konca lutego a pierwszy wlasciciel kupil plyte w kwietniu,

wynik z 3dm06 pod avatarem byl robiony na poczciwym QX9650

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem DFI DK X58 - T3eH6 w znanym sklepie internetowym i dostałem używkę. Pewnie powiedzą, że była nowa.... Na swoją obronę mam (jak mi się wydaje) rewizję płyty. Płyta jest w REV A czyli chyba dość starej? Piszecie, że oprócz rewizji są jeszcze numerki n: Rev A51, A56. Jak odczytać ten numerek? Na płycie mam samo A. Pozatym jakie obecnie rewizje tej płyty powinny być w handlu? Na płycie jest też coś jakby numer seryjny, ale w ogóle nie pasuje do numeru seryjnego na pudełku.

Płyty jeszcze nie odpalałem bo nie mam proca....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwoniłem.... pan wykonał zdziwienie i powiedział, żeby odesłać na ich koszt to zrobią korektę faktury i dostanę nową płytę (a gdybym chciał zrezygnować z tego zakupu to mam odesłać na swój koszt). Niby dobrze. Tylko, że dzisdiaj dostanę resztę gratów a tu zonk, czekanie do połowy przyszłego tygodnia na płytę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poswiec dzien i potestuj, zobacz ile wykrecisz OC a potem jak bedzie nie teges to odsylaj :) az z ciekawosci zaraz zajrze do budy jaka ja mam rev :)

Hmm A50 mam :) Proc sie dobrze kreci i nie narzekam jakos specjalnie , wiec chyba panikujesz nie potrzebnie :)

Edytowane przez ilear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rev A.51 niczego sobie, sekcja popiskuje ale kolo z i4memory sypie ponad 235 BCLK na niej , raczej slaba nie jest:)

Ja niedlugo wsiadam na potwora , bedzie atak na 240 BCLK,potem moze 250 jak trafi sie selekt proca :)

Pozdrawiam

Maly OFFTOP :

PS:

Potrzebuje pomocy szybkiej z zasilaczem, jest ktos kto ma Cosa HX 1000/Silvestone 1kw+ dowolny na wymiane,

albo chetny na mojego Tagana, pewien mobas moze go nie obsluzyc, enermaxy nie dzialaja ;/

Edytowane przez DARK666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foxconna sobie odpusc - Quantum Force mozna rzec .. kleklo :(

a co do DFI polecam UT - mialem, 0 zaznaczam 0 problemow, istna siekierka :)

Teraz celuje jeszcze wyzej ale ogranicza mnie zasilacz ;/ pomoze ktos ??

DFI UT T3eH8 x58 - piekny mobasik, wysokie BCLK, pamiatki prowadzi bardzo dobrze

Asus p6t Deluxe V1 - tez mialem, plyta w porzadku, potrzebowala wyzszych napiec, brak Tri-Sli,

cieplejszy Chipset. BCLK jednak nizsze ;/ poza tym dla uzytku 24/7 jak najbardziej

DFI DK x58 T3eH6 - dla 4.0 GHz ?? spokojnie jak kazdy mobas na x58

Pozdrawiam

Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

epidemi nie zauwazylem:) kwestia szczescia, dfi sie albo kocha albo nienawidzi i w wiekszosci przypadkow nie kupuje sie je do powiedzmy uzytku codziennego, starczy zobaczyc jak bios bardzo jest rozbudowany i odrazu sie wie do czego te plytki sa przeznaczone:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe boje sie, bo mialem (mam) kilka plyt DFI - ta ostatnia lipa troche, ale daje sie zyc.

Jak z tym bacplate - nie ma problemow z montowanie blokow wodnych z wlasnym backplate - ja mam Swiftech GTZ.

Z calym szacunkiem i bez obrazy ale gigashita wole nie dotykac.

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Memki Tridenty 2000 mhz cl9 [podobno Elpida ] , potem cosy GT jak sie uda :)

Blackwhite zdziwilbys sie co do gigusia ud3r :) jest na nowej revizji , mozna rzec ze ma zaimplantowanego

hard mod'a i umozliwia wysokie BCLK :) niedlugo nowe gigusie x58A - zobaczymy jak sie beda sprawowac

Jak miales DFI i sie sprawdzila to mozesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> znowu, ja mialem 1 -szy raz i napewno nie ostatni :)

Plyta jest konkret i to w dobrej cenie :)

Pozdrawiam

Krzysiek

Edytowane przez DARK666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi