Skocz do zawartości
Misiek007

Czy Chłodnica Klimatyzacji Da Rady W Pasywie?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na razie config to x6800, 4870, UTp35. Myślałem żeby poprzykręcać po prostu wentyle 140 do niej ile się zmieści.

Mam jeszcze inną opcje, posiadam taki o to wentylator

http://moto.allegro.pl/item502825923_merce...wentylator.html

Wieje tak mocno że aż z stołu chciał spać :lol2: no ale jest głośny więc wymyśliłem że zastosuję inny silnik bo samo śmigło chodzi bezgłośnie i bez oporów no ale nie wiem jaki silnik zastosować żeby był cichy i dość mocny z racji dużej masy śmigła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Autor

Fliny nie są hiper gęste, mój zestaw oddaje około 70W mniej ale chodzi na nagrzewnicy od ax w pasywie ;)

Chłodnica właściwa ->Rez->pompa->Gpu->NB->Chłodniczka mała jako intercooler->cpu->chłodnica właściwa .

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Tak na marginesie dla upierdliwców"
Skoro autor nie napisał co zrobił, mój czyn chyba nie jest odkopywaniem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej bylo by jak bys dal do obudowy chlodniczke 1x120 albo 2x120 z wentylatorami na 500-600rpm, do tego ta wielka chlodnice na zewnatrz, z tym ze polozona koniecznie w poziomie, jesli miala by pracowac pasywnie, wtedy spokojnie da rade, z tym ze dobrze bylo by dolozyc wlasnie 120 albo 240 na niskoobrotowych wiatrakach.

Sam niebawem planuje zabrac sie za projekt pasywnego WC, kilka koncepcji juz przetestowalem, ale caly czas szukam najlepszego rozwiazania :)

Calkowicie pasywny uklad jak dla mnie nie bardzo ma szanse utrzymac sensowne temp na mocnym sprzecie w stresie (w jakiejs przyzwoitej cenie oczywiscie i rozsadnych rozmiarach), dla tego choc minimalne wspomaganie jest mu potrzebne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi