Puchacz1 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 (edytowane) Witam, mam internet netii i łącze które podzieliłem sobie (3 miesiące temu) routerem na 2 laptopy ( transfer dzielony gdy komputery-laptopy są zalogowane). Problem polega na tym, od dzisiaj mam internet tylko na komputerze głównym (tym gdzie podpięty router) natomiast na laptopach pinguje strony normalnie ale wchodzić przez przeglądarki nie mogę ;/. Nie wiem co się stało gdyż rano wszystko grało jak należy. Nie jestem w stanie nawet żadnych błędów podąć bo ich po prostu nie widzę. Centrum pomocy w windows Vista milczy na ten temat. Może ma ktoś jakieś porady ?. Edytowane 29 Grudnia 2008 przez Puchacz1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Pingujesz po IP czy nazwie? Jeśli po nazwie, to zapewne masz jakieś robactwo lub ustawione proxy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 po nazwie. Nie możliwością jest aby było to robactwo bo podłączane są 2 laptopy bezprzewodowo. Oba nie działają! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Wygląda na to jak by system blokował dostęp przeglądarek do Sieci. 2 rzeczy przychodzą mi do głowy: - nowo zainstalowany program na obu laptopach (wiem - mało prawdopodobne) - robak (j.w.) Sprawdź ustawienia firewalla na obu kompach. Jeśli strony się nie ładują, to jak zachowuje się przeglądarka. Wywala błąd od razu czy próbuje się łączyć? Jakie komunikaty są na pasku statusu? "Wyszukiwanie strony"? "Łączenie"? "Pobieranie adresu sieciowego"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garrowq Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Miałem podobny problem. Nagle po prostu na żadnym kompie nie mogłem wejść na żadną stronę WWW. Chociaż na server w Call of Duty wchodziło bez problemu ;] Nie pamiętam dokładnie jak sobie z tym poradziłem, ale chyba po prostu wrzuciłem nowy soft do routerka, ustawienia dalem na default i śmigało :] Sprawdź czy nie masz może tego portu w routerze zablokowanego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...