Ralfo Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 A wiec tak mam taki config X2 6000 (125W) Foxconn A690GM2MA-8KRS2H A-data EE viesta 1x2gb Modecom MC 350 All dopiero kupione i złożone i problem jest taki: Żadne sterowniki czy z strony Realteka czy z Foxconn'a nie chcą działać z tą onboard lan, cały czas mam urządzenie bez sterowników w menadżerze (PCI Device i wykrzyknik przy tym), znika jak w biosie zablokuje onboard lan więc wnioskuje że mimo all sieciówka działa. Zainstalowałem sieciówkę pod PCI i też nie chce działać, wykrywa ja też jako PCI Device wykrzyknik przy tym i nic nie można z tym zrobić (sterowniki z płytki jak chce wgrać to system twierdzi że żadne nie pasują) :S Pomału kończą mi się pomysły albo coś przegapiłem, any1 spotkał się z takim problemem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Być może coś nie tak z systemem. Spróbuj zainstalować od nowa z innej płytki. Nie było żadnych komunikatów podczas instalacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Być może coś nie tak z systemem. Spróbuj zainstalować od nowa z innej płytki. Nie było żadnych komunikatów podczas instalacji? System all ok instalowany kilka razy (bo też myślałem może jakiś błąd przy instalce). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Żadne sterowniki czy z strony Realteka czy z Foxconn'a nie chcą działać z tą onboard lan, cały czas mam urządzenie bez sterowników w menadżerze (PCI Device i wykrzyknik przy tym), znika jak w biosie zablokuje onboard lan więc wnioskuje że mimo all sieciówka działa. wydaje mi się ze cały czas problem jest w sterowniku .... jak system na masz .... jak się zgłasza chip w Everest wszystko co sie tyczy AMD Chipset Driver zainstalowane Edytowane 31 Grudnia 2008 przez mensir67pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 (edytowane) Wszystkie dostępne sterowniki zainstalowane (najnowsze), nie mam niestety płyty cd z sterownikami do tego (wersja OEM płytki :S) więc korzystałem z tych które są podawane na stronie foxconn'a (tam nie ma najnowszych, wiec do chipsetu potem jeszcze z amd strony ściągałem gdy nie mogłem zainstalować sieciówek ale nic nie zmieniło). W everku all ok wygląda... Swoją drogą dziś jeszcze po napisaniu posta podłączyłem kolejną sieciówkę i ją też wykrywa tak samo (PCI Device z wykrzyknikiem) Naprawdę nie wiem co jest nie tak, może mobo jest "uwalone"? Ale wszystko inne działa poprawnie bez problemów... Niestety nie mam nic innego teraz żeby podłączyć i sprawdzić jak wykrywa inne karty PCI... A może to jakaś opcja biosu (płytę dostałem z biosem który niestety nie działał poprawnie [ale nie mam pojęcia czy wtedy sieciówkę normalnie wykrywało, chyba też nie] ale po zainstalowaniu najnowszego już all działało dobrze [Clear cmos + load def set], prócz oczywiście sieciówek...) Edytowane 1 Stycznia 2009 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Jakiegoś świeżego linuxa livecd odpal i sprawdź czy sieciówka załapie, jeśli tak, to pewnie wina windy/sterownika.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 (edytowane) 0 doświadczenia w linuxie ale ok, poszukam linux livecd i zobaczę ^^ Szkoda ze nie można nigdzie zdobyć obrazu płyty cd z jakim sprzedawali tą płytę (tam pewnie autoinstall all jest) pewnie by się obyło bez problemów... [EDIT] Wersja Knoppix live cd będzie ok? :P Edytowane 1 Stycznia 2009 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Linux też wykrywa all karty sieciowe jako PCI Device, mobo uwalone? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Jeśli nie uwalone mobo, jedyne co przychodzi mi do głowy to to, że mobo potrzebuje napięcia -5V. Wiem, że praktycznie nie możliwe w stosunkowo nowej płycie. Jeśli jednak masz dostępny jakis zasilacz z linią -5V to sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) No to w moim przypadku już nie do sprawdzenia... normalnie padaka i teraz się zorientowałem dopiero że w paczce z sklepu w którym kupiłem mobo nie było żadnego rachunku ani nic... ciekawe czy przyjmą reklamacje xD Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...