L3X-T3R Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Genius SP-HF3000A czy SP-HF2000X ? Cenowo wychodzą mniej więcej po tyle samo, ale nie wiem jak z funkcjonalnością, nie mam możliwości przetestowania obu. Na papierze nowsze 3000a wyglądają lepiej bo są mocniejsze, z kolei gdzieś czytałem, że 2000x są jednak lepsze. Głośniki będą oczywiście podłączone do komputera, kartę mam zwykłą alc888. Często słucham muzyki (trance, house, dance, techno) i niekiedy zagram w coś. Które z nich waszym zdaniem są lepsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 (edytowane) Wszystkiego możesz dowiedzieć się na forum.Z okazji nowego roku odpowiem w skrócie. 3000a graja bardziej naturalnie z powodu lepszego głośnika wysoko tonowego, bardzo ładnie słychać talerze perkusji itp.(do trance i techno tez się przydają wysokie tony :D ), czego brakowało w 2000x. 3000a są troszkę mniej funkcjonalne z racji włącznika i gniazda słuchawek umieszczonych z tylu. Edytowane 1 Stycznia 2009 przez Xarlith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3X-T3R Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Super! Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem, dodam tylko, że te przełączanie z tyłu czy też wejścia nie przeszkadzają mi absolutnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Ja czytałem że to 2000x grają lepiej niż 3000x. A tak naprawdę to oba modele grają bardzo podobnie i podobnie kosztują. Różnice na poziomie "placebo" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) hmm.. piszesz chyba o 3000A? z tego co poczytałem seria X ma większy głośnik niskotonowy, więc chyba lepiej odtwarza dolne pasmo? Nie sądzę żebym potrzebował mocy zestawu 3000A, jeśli 2000X dzięki dokładniejszym basom da odpowiedniego "kopa" przy odsłuchiwaniu rocka i metalu. Dobrze myślę? Głośniki chcę do laptopa. Miałem kupować jakąś dźwiękówkę pod USB, ale z głośników chyba będzie większy użytek, zwłaszcza że z tego co czytam lepiej mieć porządne 2.0 niż źle rozmieszczone takie sobie 5.1. Ehh.. szkoda że nie ma czarnych lub chociaż grafitowych.. Edytowane 2 Stycznia 2009 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 To że ma większy głośnik absolutnie NIC nie świadczy. Bas może być gorszy niż na mniejszym głośniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 A jak wygląda sprawa z trzeszczeniem tych głośników z powodu słabej linii elektrycznej ? Mam teraz Logitechy Z-4, które grają bardzo dobrze, tylko są bardzo wrażliwe na jakość linii elektrycznej - jak tylko ktoś zapali światło lub włączy się lodówka - trzask w głośnikach. Dodam, że kiedyś miałem Creative P380 i nie trzeszczały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 To że ma większy głośnik absolutnie NIC nie świadczy. Bas może być gorszy niż na mniejszym głośniku. no wiem że ogólnie o niczym to nie świadczy, ale mnie interesuje ten konkretny przypadek - Geniusy do 200zł (bo microlaby i vigoole sa za drogie na moje chamskie ucho, a redstarów nigdzie nie ma, no i kiepskie komentarze tu o nich czytałem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 To że 3000a, maja więcej mocy nie świadczy o głośności. Sa podobno cichsze od 2000x, ale nie ma zniekształceń przy odkręceniu gałki na maxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3X-T3R Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 A może ma ktoś z was test obu głośników? Wszyscy używamy "podobno", a potrzeba jest konkretów ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 (edytowane) W skrócie, sprawa jest bardzo prosta - o czym koledzy wyżej nie wspomnieli - 2000X od 3000A odróżnia przede wszystkim moc, ale nie tylko. 2000X to zestaw bardziej funkcjonalny z racji umiejscowienia potencjometrów na przednim panelu, a nie - jak ma to miejsce w 3000A - z boku. Kwestia gustu ;). Niektórzy lubią regulować poziom głośności z poziomu Windowsa, inni ręcznie łapką macać ;). Czego byś nie kupił, i tak będziesz zadowolony! :D Edytowane 30 Stycznia 2009 przez twec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...