Skocz do zawartości
Gość

Tagan Tg380-u01

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam zasilacz Tagan TG380-U01 i zastanawia mnie jedna rzecz , czemu on tak sie grzeje.

Czy w nim regulacja obrotów wiatraczka dostosowuje sie tylko do obciazenia a nie temperatury w srodku?

Posiadam amd64x2 5000 + radeon 3650 + jeden dysk twardy + nagrywarka i karta tv.Obroty sa naprawde niskie

a wychodzace powietrze cieple , obudowa zasilacza tez sie nagrzewa niezle.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

one tak maja, ponoc nawet jak jest podlaczony do pradu a komp wylaczony to tez sie grzeje.

Ale tego juz nie sprawdze bo mi sie spalil ;] i to jak byl wylaczony komp.

Chyba nadaja sie tylko do zestawow z zintegrowaną kartą graficzną , bo jak wyjolem karte i pracowal na zintegrowanej to byl zimny.Pewnie ma duze radiatory i dlatego male obroty wiatraczka.Zmienie pozniej

na enermaxa pewnie nie bedzie glosniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takiego tagana i jest zimny, po godzinie grania jest zaledwie letni. Myśle że mój pc zużywa troche więcej prądu(e2180@3.0 1.21v 9600gso 3 dyski) więc dziwne że u ciebie jest ciepły ^^

Moze ma uszkodzoną regulacje obrotów wiatraczka?Bo wyglada tak ze mają stałą prędkość nawet jak gram z godzine.

Moze wymienic wiatraczki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może się zakurzył w środku? Wnętrze tej zasiłki jest dość ciasne, jakieś paprochy mogą blokować drogę powietrzu i z tąd ta temperatura.

BTW nigdy nie zauważyłem żeby prędkość wentylatorów się u mnie zmieniała.

Edytowane przez papillon86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki sam zasilator przy konfigu: pentium d 820, 2x512 ram 533mhz, 7300gt, asus p5vd2-x. Podczas spoczynku czuc ciepłe delikatnie wylatujące powietrze, a podczas benchmarkow, czy gier jest troszke mocniejszy i cieplejszy powiew. IMHO wiatraki mają tak chodzić, aby był cichy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi