Wyspa Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Podczas grania w Anno 1701 nagle na górze ekranu i z lewej strony wyskoczył mi czarny pasek (kilku pixelowy) na dodatek podswiatlał się na niebiesko co jakis czas :sad: :blink: -> podpiąłem 2gi monitor 19stke Samsunga 943N pod kompa i ten tez sie zepsuł!!! tez paski wyskoczyły a był dobry!! :sad: :sad: :sad: -> Wziąłem monitory do kolegi ale u niego tez były te paski... wziąłem grafe do kolegi ale u niego paski sie nie pojawiły... ale odeslalem grafe na gwarancji i powiedzieli po 3tyg ze naprawili i odeslali spowrotem ale paski czarne dalej sa na monitorze :( -> jak odłącze monitor na amen to widać ze na górze pixele sa lekko innego koloru... tak jakby fizycznie sie uszkodził... na dodatek oba monitory sa jakby fizycznie uszkodzone :( -> mysle teraz ze moze to byc płyta głowna ale juz sam nie wiem -> moge wymienic monitor na gwarancji ale jak sie zepsuje kolejny to juz w ogole bedzie lipa... co doradzacie...?? obawiam sie ze jak podłącze wymieniony na gwarancji monitor T220 to tez pasek sie zrobi czego bardzo bym nie chciał :( Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Podobne przekłamania miałem kiedy na LCD ustawiłem większe odświeżanie niż 60 Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Podobne przekłamania miałem kiedy na LCD ustawiłem większe odświeżanie niż 60 Hz. czytalem gdzies o tym ale jak zmienie z 75Hz na 60Hz to nic sie nie zmienia :( -> zmiana odswiezania niestety nie rozwiazuje tego problemu :( Pomysły mi sie skończyły :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Ja obstawiam, że albo masz coś nie halo z systemem albo karta graficzna jest uszkodzona i wcale jej nie naprawili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Ja obstawiam, że albo masz coś nie halo z systemem albo karta graficzna jest uszkodzona i wcale jej nie naprawili. robiłem formata... wszystkie wirusy i spyware usunąłem do zera... eh... jak karta graficzna wróciła to tak jakby nic nie naprawili przynajmniej tak sie czuje :sad: ale wkładałem do swojego kompa inną karte graficzną (radek 3850) i tez jest lipa z monitorem :( -> moze sprzedac tą grafe i kupic nową? sam nie wiem -> prawdpodobnie daje w poniedziałek kompa do takiego kolesia co zajmuje sie naprawą to moze on cos wykombinuje :unsure: moze to przez to ze grafe podkreciłem w riva tuner na stałe na takie parametry jak jest w podpisie ale nie sadze... w sumie w 2d i 3d pracowała tak samo ale aby ją to tak wykończyło? hmmm no nie wiem :/ Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 No kurde co za problem z diagnoza? Mowisz ze po wlozeniu dwoch kart pasy sa? Na innym komputerze tez pasy sa? Diagnoza prosta - uszkodzony monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 No kurde co za problem z diagnoza? Mowisz ze po wlozeniu dwoch kart pasy sa? Na innym komputerze tez pasy sa? Diagnoza prosta - uszkodzony monitor. no tak ale mój komp psuje monitory bo mój drugi lcd 943N samsung tez został uszkodzony jak tylko podłączyłem go do kompa :( -> jak wymienie monitor na gwarancji to moze mi sie i on zepsuc od razu :( dlatego w poniedzialek zanosze kompa do goscia co sie kompami zajmuje i zobaczy moze jakas czesc jest zepsuta albo cos :blink: :unsure: bo oddac monitor to nie problem :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 A skad ty wiesz czy to "komputer psuje"? Moze masz skoki napiecia w sieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 (edytowane) A skad ty wiesz czy to "komputer psuje"? Moze masz skoki napiecia w sieci? no nie wiem ale drugi monitor (N943 Samsung) był dobry i tylko jak go podlączyłem sie zepsuł :/ ej a moze napięcie na płycie głownej gdzies było zbyt małe i to spowodowało uszkodzenie monitorów hmmmm?? jest cos takiego mozliwe? hmmm Edytowane 4 Stycznia 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 wg mnie nie. Jak juz to skoki napiecia w sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 (edytowane) Przeinstaluj sterowniki od grafy (usuwajac wczesniej te co masz), moze pomoze (albo na jakims wolnym dysku postaw caly system od nowa). Jak nie pomoze, to monitory zapewne walniete. Mobo, czy inne komponenty (z wyjatkiem grafiki) nie maja raczej zadnego wplywu na uszkadzanie monitorow. ;) Predzej juz to, o czym Grinch pisal wyzej. Edytowane 9 Stycznia 2009 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...