valve90 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 (edytowane) Tak jak w temacie czy ta chłodnica z 2 wentylami wyrobi na kręconym Q6600 Edytowane 4 Stycznia 2009 przez valve90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Da rade, ale nie spodziewaj się niebotycznych wyników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valve90 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 (edytowane) lepsza by była BWA 122 z wentylami z jednej strony????? Edytowane 4 Stycznia 2009 przez valve90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 tak bo zawsze możesz dać z drugiej strony kolejne 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valve90 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 ale czy będzie wydajniejsza Bwa z wentylami z jednej strony czy Feser z dwóch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Chyba logiczne, ze większa chłodnica o tej samej konstrukcji będzie wydajniejsza :rolleyes: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 ale czy będzie wydajniejsza Bwa z wentylami z jednej strony czy Feser z dwóchKup obie, sprawdz i daj znac, bo sam jestem ciekaw :) Ja mam w moim HTPC w Lian Li PC-V350B BIP 2 + wentyle na 2 strony i TFC 120 z tylu z 1 wentylkiem. Wiatraczki pracuja na 5V i jest znosnie, mi zalezalo na ciszy i umiarkowanej wydajnosci. Co do sprzetu i blokow mam D-Tek V1, fullcover Koolance, MCW30, DDC z topem i rezem alphacoola, chlodzi to E6320 + 7900GT i jakies mobo asusa mATX, po dolozeniu Fesera tempy sporo sie poprawily, glownie dla tego ze do BIP mam bardzo kiepski doplyw powietrza niestety... Jak na moj gust na Q6600 daj lepiej 2x120 i wentyle na 2 strony, feser 120 bedzie sie dusil. Moge jeszcze jak bede mial chwile popatrzec jak sie zachowuje uklad w konfiguracji: 1. BIP2 passive, feser z wiatraczkiem na 12V 2. BIP2 z 2 wiatraczkami na 12V i feser passive Z tym ze musze jeszcze czas na to znalezc, tak ze pewnie nie za szybko mi sie to uda, zreszta kable poukladane juz i dostep w tej budzie kiepski do wszystkiego, wiec zchodzi troche z takimi zabawami, rozmontowywanie ukladu niestety nie wchodzi w gre... zwlaszcza ze siostra sporo tego kompa uzywa :) @Xarlith :mur: A od kad to feser ma taka sama konstrukcje jak BWA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valve90 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Jak bym miał kase to bym kupił TC 120.3 Kto ma BWA 122 na sprzedaż (używaną ale w dobrym stanie) to prosze o kontakt na PW Ogólnie to kupie wszystkie części do WC samego procesora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 @Xarlith :mur: A od kad to feser ma taka sama konstrukcje jak BWA ?Ok, przyznaje się bez bicia, pomyliło mi się z inną chłodnicą :oops: . Nadal wydaje mi się, że BWA może być ciut wydajniejsze, w szczególności jeśli puści się wentyle na 5v (mniejsze opory przepływu powietrza), ale należało by to sprawdzić w praktyce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 w szczególności jeśli puści się wentyle na 5v (mniejsze opory przepływu powietrza)Heh kolejna herezja... mniejsze opory mimo wiekszej grubosci ma Feser, podobnie jak i Thermochill, przez fesera spokojnie czuc dmuchanie na przyklad Xthermala na 5V, przez BWA juz nie bardzo, roznica jest bardzo wyrazna na korzysc Fesera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valve90 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 no wentyle będą chodziły na ok 1200rpm :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 no wentyle będą chodziły na ok 1200rpm :D :DW takim razie bierz BWA 2x120, jak widze na ciszy Ci nie zalezy, przy takiej ilosci rpm raczej na pewno bedzie wydajniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valve90 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 (edytowane) oki czyli wszystko wiem jeżeli ktoś będzie miał na sprzedaż taką chłodnice no to na PW Edytowane 4 Stycznia 2009 przez valve90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Heh kolejna herezja... :mur: Dobra, już nic nie mowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...