Skocz do zawartości
dawio

Pamięć Ram-dual

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam płyte główną Fujitsu-Siemens D1382 dokładniej taką

i dwie identyczne kości pamięci GOODRAM 512MB/400MHz/DDR-DIMM.

Myśle że powinny działać w trybie Dual ale nie wiem czy tak jest bo nie wiem jak to sprawdzić,

w biosie nic o dualu nie znalazłem w internecie szukałem i podobno w CPU-Z miało pisać czy dual czy nie ale też nic. Czy moja pamięć pracuje w dualu? Jak najprościej sprawdzić czy pamięć pracuje w dualu? Jakie są różnice w programach sprawdzających konfiguracje komputera przy pracy dual i kiedy kości nie pracują w dualu.

Daje kilka screenów z mojej konfiguracji.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AFAIR i845 nie wspiera DC.

The standard configuration for most of today's PCs is a single-channel architecture, like that of the Intel 845 line; VIA KT333, KT400 and P4X400; and SiS 645DX and 648, among others.

za http://www.cpuplanet.com/features/article.php/1587771. wiecej mi sie szukac nie chce :) Edytowane przez Niemiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem tak bardzo obcykany w tych sprawach i nie wiele wiem z tego co mi napisałeś,chodzi chyba o to że chipset płyty nie nadaje się na dual?

twoja pamiec nie pracuje na tej plycie w Dual Channel choc plyta obluguje D.CH. Przyczyna moga byc 2 rozne (inni producenci) kosci pamieci

To cytat z innego forum z tym samym zapytaniem. Ale nadal nic nie wiem :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi