dawio Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witam. Mam płyte główną Fujitsu-Siemens D1382 dokładniej taką i dwie identyczne kości pamięci GOODRAM 512MB/400MHz/DDR-DIMM. Myśle że powinny działać w trybie Dual ale nie wiem czy tak jest bo nie wiem jak to sprawdzić, w biosie nic o dualu nie znalazłem w internecie szukałem i podobno w CPU-Z miało pisać czy dual czy nie ale też nic. Czy moja pamięć pracuje w dualu? Jak najprościej sprawdzić czy pamięć pracuje w dualu? Jakie są różnice w programach sprawdzających konfiguracje komputera przy pracy dual i kiedy kości nie pracują w dualu. Daje kilka screenów z mojej konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 (edytowane) AFAIR i845 nie wspiera DC. The standard configuration for most of today's PCs is a single-channel architecture, like that of the Intel 845 line; VIA KT333, KT400 and P4X400; and SiS 645DX and 648, among others.za http://www.cpuplanet.com/features/article.php/1587771. wiecej mi sie szukac nie chce :) Edytowane 5 Stycznia 2009 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawio Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Nie jestem tak bardzo obcykany w tych sprawach i nie wiele wiem z tego co mi napisałeś,chodzi chyba o to że chipset płyty nie nadaje się na dual? twoja pamiec nie pracuje na tej plycie w Dual Channel choc plyta obluguje D.CH. Przyczyna moga byc 2 rozne (inni producenci) kosci pamieciTo cytat z innego forum z tym samym zapytaniem. Ale nadal nic nie wiem :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernandez Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 (edytowane) przeczytales pierwsze zdanie ktore kolega napisal?? napisalem na tamtym forum i teraz sie powtorze "chipset i845, na ktorym zbudowana jest ta plyta, nie obsluguje trybu Dual dla RAMu" Edytowane 5 Stycznia 2009 przez fernandez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawio Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Dzięki za odpowiedzi, już wiem dlaczego nie pracuje w dualu-bo płyty z chipsetem i845 nie obsługują pamięci w Dual Channel.Znalazłem nawet taką przydatną tabelke gdzie o tym jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...