sejgo Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 witam mam mianowicie taki problem i mam nadzieje ze ktos madrzejszy odemnie pomoze mi jemu sprostac. A wiec w pliku np: cos.txt posiadam linijka pod linijka adresy stron : www.wp.pl www.onet.pl www.gmail.com www.google.pl itd... i teraz jak napisac kod w php czy java aby po wejsciu w plik index zczytalo plik cos.txt z adresami i zaczelo w nowym oknie uruchomienie pierwszego adresu np : www.wp.pl. skrypt dalej pracuje index i po otworzeniu pierwszej strony odczekalo podajmy 10 sekund i uruchamia kolejny adres w tym samym okienku co www.wp.pl i zaladowalo strone kolejna z pliku cos.txt czyli www.onet.pl i tak dalej pozniej znowu 10 sekund i kolejny adres po zakonczonych ladowaniach stron czyli po ostatnim adresie z pliku cos.txt okienko tamte ze strona zamyka sie automatycznie a w index pojawia sie komunikat strony wszystkie ukazane. jezeli ktos jest w stanie mi pomoc to prosze o pomoc w tym poscie lub bezposrednio na gg:4872016 lub na email: marcinkuzma@gmail.com. dziekuje z gory za pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 W chwili wywołania nowego okna tracisz nad nim kontrole i nic wiecej z nim nie zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) pehapem... bo jsem się da oczywiście Musisz ustawić timera w js i wywoływac skrypt php z odpowiednim parametrem (liczbą określającą kolejny link), php to sobie czyta z pliku i zwraca właściwy link. Zresztą, poco kombinować, wszystko js zrobi jak mu przekażesz tą tablicę linków. Edytowane 7 Stycznia 2009 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...