Skocz do zawartości
JerryM

Środek Za 800

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam obecnie

ASUS A8N-SLI SE

AMD64 3200 +

512MB RAM 400

Radeon X800

Modecom 300

Segate 160GB

Tylko tyle szczegółów pamiętam (nie mam go przy sobie). Prawdopodobnie padł procek lub płyta (ciągle w "reperacji").

Wszystkie części już bez gwarki więc wymiana będzie mnie kosztować koło 200 (tylko nówki wchodzą w grę).

Wolę za to wymienić cały środek oprócz dysku.

Myślę nad :

Intel Celeron Dual Core E1400 - 205 zł

Gigabyte G31M-S2L - 179 zł

GoodRam 2x1GB 800MHZ - 70zł

Modecom MC-350ATX 2.0 - 115 zł

Razem 569zł

Karta graficzna : ????????????

Zestawik z topicu Miguel707'a :wink:

Tak wiem, że znacznego wzrostu nie będzie ale muszę mieć części na gwarancji (bo często się u mnie psują - takie moje szczęście :(

Na całość mam 800zł i ani grosza więcej ;(

Jaką kartę byście polecali?

A może coś innego wsadzić ?

Komputer głównie do:

Filmów, muzyki, pisania, netu i czasem do gier.

Z góry dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proca to lepiej takiego kupić:

http://www.allegro.pl/item521783074_intel_...hz_1mb_oem.html

Grafa też musi być nowa?? Jak rzadko grasz to ten radzio x800 jeszcze styknie. Sam miałem takiego jeszcze kilka miesięcy temu i było spoko. A ty przez ten czas uzbieraj na coś lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom procek wart uwagi.

Co do radeona to muszę go wymienić już 2 razy był w serwisie .... 3 razem go nie przyjmą bo gwarka się skonczyła wiec chialbym go wymienic :)

Powiem tak : w ciagu 3 lat w tym zestawie tylko dysk się nie zepsuł, no i obudowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedz mi czy podkręcasz, bo jeśli nie to imho nie warto brać E1400 i jemu podobnych i do tego g31m-s2l. W tej cenie masz sporo lepszy zestaw na AMD. Np X2 5000+, lub sporo taniej na allegro jakis 4200/4400+ i do tego dajmy na to Asus M3N78-CM. Jak nie chcesz mATX to bierz M3N78.

Taki zestaw będzie wydajniejszy, bardziej przyszłościowy i ogólnie lepszy. W czym? Porównaj możliwości tego GB i asusów które poleciłem. niebo a ziemia. Ten gigabyte jest okrojony chyba najbardziej jak tylko się da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ciągłe palenie nie jest czasami skutkiem jakiegoś zasilaczopodobnego urządzenia?...

Raczej jego brak tzn jakiegos UPS'a albo własnej elektrowni w domu. Podejrzewam, że ciągłe problemy z komputerem wynikają ze słabej instalacji elektrycznej.

A powiedz mi czy podkręcasz, bo jeśli nie to imho nie warto brać E1400 i jemu podobnych i do tego g31m-s2l.

Ja może i troszkę bym pokręcił (a już na pewno swojego własnego kompa) ale to komp mojej narzeczonej :unsure:

Dać jej metalową kulkę to popsuje :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Praktycznie wszystkie komponenty, które miałem włożyć do mojego drugiego kompa podrożały o 20-30zł na esc.pl i agito.

A miałem nadzieję, że stanieją po Nowym Roku :mur:

Wygląda na to, że wymienię procka, płytę, zasilacz i ram a grafika pozostanie ta co była (X800GTO).

Może jeszcze jakieś sugestie ?

Jak nie chcesz mATX to bierz M3N78.

Miałeś na myśli ASUS M3A78 ?

Edytowane przez JerryM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi