JerryM Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam! Mam obecnie ASUS A8N-SLI SE AMD64 3200 + 512MB RAM 400 Radeon X800 Modecom 300 Segate 160GB Tylko tyle szczegółów pamiętam (nie mam go przy sobie). Prawdopodobnie padł procek lub płyta (ciągle w "reperacji"). Wszystkie części już bez gwarki więc wymiana będzie mnie kosztować koło 200 (tylko nówki wchodzą w grę). Wolę za to wymienić cały środek oprócz dysku. Myślę nad : Intel Celeron Dual Core E1400 - 205 zł Gigabyte G31M-S2L - 179 zł GoodRam 2x1GB 800MHZ - 70zł Modecom MC-350ATX 2.0 - 115 zł Razem 569zł Karta graficzna : ???????????? Zestawik z topicu Miguel707'a :wink: Tak wiem, że znacznego wzrostu nie będzie ale muszę mieć części na gwarancji (bo często się u mnie psują - takie moje szczęście :( Na całość mam 800zł i ani grosza więcej ;( Jaką kartę byście polecali? A może coś innego wsadzić ? Komputer głównie do: Filmów, muzyki, pisania, netu i czasem do gier. Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Proca to lepiej takiego kupić: http://www.allegro.pl/item521783074_intel_...hz_1mb_oem.html Grafa też musi być nowa?? Jak rzadko grasz to ten radzio x800 jeszcze styknie. Sam miałem takiego jeszcze kilka miesięcy temu i było spoko. A ty przez ten czas uzbieraj na coś lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Nom procek wart uwagi. Co do radeona to muszę go wymienić już 2 razy był w serwisie .... 3 razem go nie przyjmą bo gwarka się skonczyła wiec chialbym go wymienic :) Powiem tak : w ciagu 3 lat w tym zestawie tylko dysk się nie zepsuł, no i obudowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 A ciągłe palenie nie jest czasami skutkiem jakiegoś zasilaczopodobnego urządzenia?... Proca to jakiegoś E2xxx. Na grafike zostaje 230zł. Chyba tylko Radeon HD4650/4670 od AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 A powiedz mi czy podkręcasz, bo jeśli nie to imho nie warto brać E1400 i jemu podobnych i do tego g31m-s2l. W tej cenie masz sporo lepszy zestaw na AMD. Np X2 5000+, lub sporo taniej na allegro jakis 4200/4400+ i do tego dajmy na to Asus M3N78-CM. Jak nie chcesz mATX to bierz M3N78. Taki zestaw będzie wydajniejszy, bardziej przyszłościowy i ogólnie lepszy. W czym? Porównaj możliwości tego GB i asusów które poleciłem. niebo a ziemia. Ten gigabyte jest okrojony chyba najbardziej jak tylko się da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 A ciągłe palenie nie jest czasami skutkiem jakiegoś zasilaczopodobnego urządzenia?... Raczej jego brak tzn jakiegos UPS'a albo własnej elektrowni w domu. Podejrzewam, że ciągłe problemy z komputerem wynikają ze słabej instalacji elektrycznej. A powiedz mi czy podkręcasz, bo jeśli nie to imho nie warto brać E1400 i jemu podobnych i do tego g31m-s2l. Ja może i troszkę bym pokręcił (a już na pewno swojego własnego kompa) ale to komp mojej narzeczonej :unsure: Dać jej metalową kulkę to popsuje :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) Praktycznie wszystkie komponenty, które miałem włożyć do mojego drugiego kompa podrożały o 20-30zł na esc.pl i agito. A miałem nadzieję, że stanieją po Nowym Roku :mur: Wygląda na to, że wymienię procka, płytę, zasilacz i ram a grafika pozostanie ta co była (X800GTO). Może jeszcze jakieś sugestie ? Jak nie chcesz mATX to bierz M3N78. Miałeś na myśli ASUS M3A78 ? Edytowane 8 Stycznia 2009 przez JerryM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...