Skocz do zawartości
forest kila zbila

Zakupy W Uk,, Co Gdzie Kupić żeby Dobrze Sprzedać

Rekomendowane odpowiedzi

HEj

Mam możliwość zamawiania gratów z uk z tanią przesyłką i w trybie instant.

Jakie sklepy w uk polecicie ? Co można kupić u nich wyraźnie taniej ? Jakiś towar z gwarancją na całą europę ?

Liczę na małe tips'n'tricks albo odwiedzenie mnie od pomysłu i zakończenie tematu ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo rzadko znajdziesz produkty w starej EU z gwarancją europejską, która obejmuje Polskę. Niestety, ale kanały dystrybucji się nie zmieniły i gwarancja europejska to często mit. (kup sobie PS3 w Polsce i napraw w starej EU, powodzenia)

Edytowane przez djsilence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z uk to chyba opłaca się targać tylko komórki hehehe, w ogóle chcesz targać ten towar a później opychać go na lewaka ? trochę kicha bo ani nie będziesz mógł wystawić dowodu sprzedaży ani nie będziesz miał na to gwarancji no i kto będzie się za ciebie babrał w wysyłanie tego do producenta jak się sypnie, to notabene ty jesteś sprzedawcą czyli pośrednikiem i w znacznej części gwarantem.

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to właśnie chodzi,, nie stawiałbym raczej na różnorodność a na ilość,, nie ma problemu z dołączeniem instrukcji jak postępować na wypadek gwarancji a przesyłki po europie nie są takie drogie ;)

monitor 28" full hd, komplet złącz, hanns, 1150zł z dowiezieniem do polski,, + marża kilkadziesiąt procent,, monitory bardzo fajne i w cenie 1800 mogłyby robić zamieszanie ;) gwarka w niemczech, przesyłka gdyby coś się stało ok 100zł, odsyłają free. mógłbym mieć je przejrzane pod kątem badpixów.. sprzedać 10 w miesiącu i dodatek do pensji jest okej ;)

pierwszych kilka można ściągnąć prywatnie potem - oczywiście - trzeba by to ubrać w jakieś ramy prawne..

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przesylka jest niska, normlane ceny sa w okolicach 35-40f za 30kg, ale i taniej tez sie da ;). zawsze na poczatek mozna sprobowac czy to sie bedzie oplacac, czy bedzie zbyt, choc nie wiem czy nie lepiej bylo by cos mniejszego a w wiekszych ilosciach..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwieksze okazje sa na tzw. car-boot'ach czyli wyprzedaze rzeczy niepotrzebnych w domu.

Za grosze mozna kupic rozne fajne rzeczy. Ja bylem jedynie 3 miesiace, ale kupilem: 20calowy tv z pilotem za 3funty (wszystko sprawne) jakiejs malo znanej firmy, ale ja to do playstation2 chcialem takze co mi tam. Gosc sprzedawal jeszcze 14calowe sonówki za 1funta ale ja wolalem wiekszy tv.

Playstation2 z karta pamieci i joyem kupilem za 25f. Tel. Nokia 7610 bez sima za 10f.

Ale najbardziej oplacalo sie tam kupowac ciuchy, np. spodnie umbro za 1f, koszulka newcastle adidasa za 3f. Dzieciece ubranka za 50p, 1f itd.

Ewentualnie na sundey-marketach nowe rzeczy tez sa w miare tanie. Przykladowo kupilem buty Lacoste za 50f jak w Polsce byly najtansze za 330zł (na allegro, bo w sklepach to jeszcze wiecej). Nowe spodnie umbro za 4f, nowa koszulka umbro za 3f, nowa bluza airwalka za 10f itd.

Ja akurat bylem w lecie, ale wielkich roznic napewno teraz nie ma.

Edytowane przez agr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi