Skocz do zawartości
steve

WYBYR KARTY GRAF. DO STAREGO PII450

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam sprzęt jak w podpisie ,chciałbym jednak zmienić k.graf.,

mam do wyboru za niewielkie pieniązde dwie karty

1 CREATIVE ANIHILATOR PRO DDR

2 GFORCE MX400 OD HERCULESA

Co będzie szybsze , mam na uwadze oczywiście starsze gierki np. fifa2002 lub q3 ,collin 1 itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:!:

a ja bym bral GF2 MX bo:

- na starym kompie wydajnosc bedzie zblizona

- pobiera mniej pradu, wiec mniej ciepla wydziela a co za tym idzie mozna dac pasywne chlodzenie (o ile nie podkrecamy) czyli jakis radiatorek sredniej wielkosci czego efektem jest CISZA :!:

- Herc ma IMO lepsza jakosc obrazu niz CLAP w wyzszych rozdzialkach (choc podaje tu na podstawie GF3 Ti200 od Herca)

PS co do podkrecania to wiekszy przyrost wydajnosci w GF2MX jest przy podkrecaniu pamieci niz GPU wiec na pasywnym tez mozna troche @

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CLAPA bierz bedziesz mial w kompie kawalek legendy ;-)

a powaznie to i CLAPa i gfmx obracalem no moze mx to nie byl herca jednakze mx szajzz nie dotykaj jest woniejszy

32bit i 1024 na clapie pojdziesz we wszystkie starsze gry w ful detail na mx nie koniecznie

najlepiej jednak sprawdz obydwie clap lepiej daje z mocnym procem mx natomiast chyba szybciej sie rozkreca na slabszym takze odpowiedz nie jest jednoznaczna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z CLAP'em był bym bardzo ostrożny, bierze zajebi*cie dużo prądu (w porównaniu do Gf2)- z tego co pamiętam to bywały problemy we współpracy tej karty z niektórymi płytami głównymi.

Poszperaj trochę w necie- zobacz czy twoja płyta nie miała z tą grafą problemów.

A Gf2Mx400 też nie jest zły. Miałem kiedyś ELSA GLADIAC 511 64MB i śmigała całkiem ładnie.

Na C400@450 192MB RAM wyciąłgałem 2500pkt. w 3Dmarku2k.

Nawet w Colina2 można było bograć na High Deail, 800x600, Mapowanie: standard. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwalil mnie post jonathana

Bez roznicy na tym sprzecie. Co ci taniej wyjdzie to bierz a reszte kasy przepij

W pelnie sie z tym zgadzam i gratuluje dawki humoru w tym ponurym i zawilym swiecie i tak powaznym problemie kolegi steve`a :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem CLAPA z tydzien na AsusP2B i zaliczalem ciagle zwiechy - nie wyrabial port AGP (zasilanie karty) - poczytalem pozniej ze P2B z rev. 1.02 (nie pamietam dokladnie moge sie mylic) i wczesniejszym za cholere nie mialy pary zeby pociagnac CLAPA i tak mialem farta ze nie zfajczylem MOBO - wymienili mi od reki na moja prosbe na ... Matroxa Millenium G400 MAX (nie nie zwariowalem) i to byla ostatnia karta kanadyjczykow w moim kompie (a szkoda - to byla super firma). Ja bym bral dla swietego spokoju Herkulesa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kartami na GF256 czyli np. CLAP były problemy z zasilaniem na niektórych płytach - jak zresztą zauważyli przedmówcy, dlatego zdecydowanie polecam MX400 przy tym procu różnicy w wydajności zapewne nie będze więc weź herca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...