steve Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Posiadam sprzęt jak w podpisie ,chciałbym jednak zmienić k.graf., mam do wyboru za niewielkie pieniązde dwie karty 1 CREATIVE ANIHILATOR PRO DDR 2 GFORCE MX400 OD HERCULESA Co będzie szybsze , mam na uwadze oczywiście starsze gierki np. fifa2002 lub q3 ,collin 1 itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 kazdy chyba potwierdzi ze CLAP (nr 1 ) bedzie wydajniejszy ;) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Dokładnie brać Clapa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Różnica niewielka, ale chyba brałbym clapa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 :!: a ja bym bral GF2 MX bo: - na starym kompie wydajnosc bedzie zblizona - pobiera mniej pradu, wiec mniej ciepla wydziela a co za tym idzie mozna dac pasywne chlodzenie (o ile nie podkrecamy) czyli jakis radiatorek sredniej wielkosci czego efektem jest CISZA :!: - Herc ma IMO lepsza jakosc obrazu niz CLAP w wyzszych rozdzialkach (choc podaje tu na podstawie GF3 Ti200 od Herca) PS co do podkrecania to wiekszy przyrost wydajnosci w GF2MX jest przy podkrecaniu pamieci niz GPU wiec na pasywnym tez mozna troche @ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 CLAPA bierz bedziesz mial w kompie kawalek legendy ;-) a powaznie to i CLAPa i gfmx obracalem no moze mx to nie byl herca jednakze mx szajzz nie dotykaj jest woniejszy 32bit i 1024 na clapie pojdziesz we wszystkie starsze gry w ful detail na mx nie koniecznie najlepiej jednak sprawdz obydwie clap lepiej daje z mocnym procem mx natomiast chyba szybciej sie rozkreca na slabszym takze odpowiedz nie jest jednoznaczna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 GF2MX (nawet 200) bedzie az za duzo :D i za grosze go kupisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Bez roznicy na tym sprzecie. Co ci taniej wyjdzie to bierz a reszte kasy przepij Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Ja bym bral tego herca, mialem go kiedys i byl naprawde dobry jak na owe czasy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 z CLAP'em był bym bardzo ostrożny, bierze zajebi*cie dużo prądu (w porównaniu do Gf2)- z tego co pamiętam to bywały problemy we współpracy tej karty z niektórymi płytami głównymi. Poszperaj trochę w necie- zobacz czy twoja płyta nie miała z tą grafą problemów. A Gf2Mx400 też nie jest zły. Miałem kiedyś ELSA GLADIAC 511 64MB i śmigała całkiem ładnie. Na C400@450 192MB RAM wyciąłgałem 2500pkt. w 3Dmarku2k. Nawet w Colina2 można było bograć na High Deail, 800x600, Mapowanie: standard. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 skoro podajesz dokladne karty to moze masz blizszy kontakt z tymi ludzmi; popros o pozyczenie karty na pare godzin do testow, zapusc pare benchow (3dmark 2000 i 2001, q3) i wszystko bedzie jasne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Rozwalil mnie post jonathana Bez roznicy na tym sprzecie. Co ci taniej wyjdzie to bierz a reszte kasy przepij W pelnie sie z tym zgadzam i gratuluje dawki humoru w tym ponurym i zawilym swiecie i tak powaznym problemie kolegi steve`a :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 w pelni popieram :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Dziekuje, dziekuje. :D Ale tak serio kiedys sam mialem podobny problem. I okazalo sie ze poprostu stary sprzet "ograniczal" karty. Wiec po co sie rozmyslac przetestowac i juz (o ile jest mozliwosc) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Mialem CLAPA z tydzien na AsusP2B i zaliczalem ciagle zwiechy - nie wyrabial port AGP (zasilanie karty) - poczytalem pozniej ze P2B z rev. 1.02 (nie pamietam dokladnie moge sie mylic) i wczesniejszym za cholere nie mialy pary zeby pociagnac CLAPA i tak mialem farta ze nie zfajczylem MOBO - wymienili mi od reki na moja prosbe na ... Matroxa Millenium G400 MAX (nie nie zwariowalem) i to byla ostatnia karta kanadyjczykow w moim kompie (a szkoda - to byla super firma). Ja bym bral dla swietego spokoju Herkulesa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Z kartami na GF256 czyli np. CLAP były problemy z zasilaniem na niektórych płytach - jak zresztą zauważyli przedmówcy, dlatego zdecydowanie polecam MX400 przy tym procu różnicy w wydajności zapewne nie będze więc weź herca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...