dr_Misiek Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Witam! Montuje kolejne WC i przeglądając aukcje natknąłem się na coś takiego: http://www.allegro.pl/item523738865_plyn_c...ant_pro_1l.html Wiecie co to takiego i jaką spełnia rolę?? Dotychczas używałem (4 lata) czysta woda kranówka + płyn DYNAGEL w stosunku ~65/35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Z pewnością będzie to lepsze, niż zestaw którego używałeś. Jednak nikt nie jest w stanie powiedzieć jak płyn działa na codzień, już o to pytwałem. W krótce sam zaleje nim układ, to się wypowiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Snow* Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Myślicie że można to spokojnie mieszać z feserem one ? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 A czy używać tego jako 100% czynnika chłodzącego, czy jako dodatek (tak jak robiłem to dotychczas)?? Czytałem gdzieś że się to "wgryza" w miedz, ale nie powoduje uszkodzenia (pisali też o jakijś paści ale tak było zaplecione że nie wiem czy mieli na myśli płyn czy paste). Ciekawe stwierdzenie ale dobrze było by to skonfrontować z kimś kto wie o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Myślicie że można to spokojnie mieszać z feserem one ? ;p Bądź pierwszy i to sprawdź. A czy używać tego jako 100% czynnika chłodzącego, czy jako dodatek (tak jak robiłem to dotychczas)?? Czytałem gdzieś że się to "wgryza" w miedz, ale nie powoduje uszkodzenia (pisali też o jakijś paści ale tak było zaplecione że nie wiem czy mieli na myśli płyn czy paste). Ciekawe stwierdzenie ale dobrze było by to skonfrontować z kimś kto wie o co chodzi. Jakieś brednie, pewnie chodziło o Liquid Pro. Z informacji umieszczonych na stronie producenta wynika iż płyn jest nieszkodliwy dla komponentów, dodatkowo nie jest blokerem procesów korozyjnych i reakcji między materiałami np miedzią i alu. Ogólnie nadaje się do wszystkiego włącznie z przytulaniem, głaskaniem, lulaniem .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 OK a jak z używaniem?? 100% czy tylko jako jakiS % dodatek do całości?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brudny Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Witam! Montuje kolejne WC i przeglądając aukcje natknąłem się na coś takiego: http://www.allegro.pl/item523738865_plyn_c...ant_pro_1l.html Jak kupować to już w Cooling bo i płyn i przesyłka wyjdzie taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Dolej spirytusu on podobno obniż o parę stopni, paruje w bloku ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 2-3 stopnie mnie nie zbawi. Wydajność dotychczasowego WC mnie zadowalała, bardziej chodzi mi o to aby bloczki nie zaszły czymś. Moge powiedzieć że A64 X2 3000+ @ 2x2800MHz nie przekraczał 65 stopni w stresie (kilka godziń) + ATI X800GTO @16 @ 595/1280 + chipset NF4 na DFI LanParty ULTRA-D. Niestety obecnie bloczek z chipsetu nie pasuje na P35 (ASUS P5K) i pewno będzie tylko proc i grafa chłodzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 2-3 stopnie mnie nie zbawi. Wydajność dotychczasowego WC mnie zadowalała, bardziej chodzi mi o to aby bloczki nie zaszły czymś. Moge powiedzieć że A64 X2 3000+ @ 2x2800MHz nie przekraczał 65 stopni w stresie (kilka godziń) + ATI X800GTO @16 @ 595/1280 + chipset NF4 na DFI LanParty ULTRA-D. duzo za duzo Dolej spirytusu on podobno obniż o parę stopni, paruje w bloku icon_wink.gif nie pisz tak bo potem ludzie tak zrobia "bo tam tak pisali" za duza dawka sprawi ze plexa pęknie OK a jak z używaniem?? 100% czy tylko jako jakiS % dodatek do całości?? dodatkiem jest koncentrat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 do kupienia jest 1L tego płynu. Tzn ze jak obieg ma np 4L to 3L wody + 1L płynu i jest OK ?? Jakie + będą zastosowania tego płynu zamiast płynu chłodniczego (takiego jak napisałem w pierwszym poście). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Snow* Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 ehhh... poczytaj sobie tutaj na temat tego płynu KLIK! masz tam wszystko ładnie opisane. Jeśli w układ wchodzi 4L płynu to kup 4L jeśli zmieszasz go z wodą to może nie do konca ale straci swoje własciwosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Dzięki za link i odpowiedz. Z tego co widzę to zastosowanie tego płynu nie jest wcale takie tanie :-( Zatem zapytam nieco inaczej. Czy opłaca się (warto) go stosować, czy wystarczy to czego używałem dotychczas ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 A czy to forum dla wróżbitów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Czy opłaca się (warto) go stosować, czy wystarczy to czego używałem dotychczas ??Na pewno warto, ale w nieco bardziej wspolczesnych konstrukcjach, gdzie pojemnosc ukladu to sporo ponizej litra przy niezbyt zaawansowanych konstruckjach. Przy takiej pojemnosci nie za bardzo oplaca Ci sie jego stosowanie... Jesli chodzi o ten coollaboratory poszukaj jeszcze koncentratu, w mniejszej butelce, ale rozcienczany bodajrze 1:10, w madtech.pl mieli cos takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Mój układ jest taki pojemny głównie przez zatapialną pompkę ATMAN 305, dobra ale jak powszechnie wiadomo potrzeba wody żeby ją zalać, a pojemnik jaki znalazłem (kóry mi odpowiada) ma pojemność 3L i tak właśnie szacuje całość na 4L ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...