Skocz do zawartości
Krzysiu1983

Sklep Esc - Wybór Zasiłki Do 300 Pln

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nareszczie - ModeCom Fell idzie w odstawke, co mnie cieszy bo nie dało się praktycznie używać kompa - o grach juz nie wspomne ale co 5 minut zwiecha...

Chcę kupić zasiłkę dzisiaj w esc w trójmieście - MC idzie w rozliczeniu - proszę o krótką pomoc w wyborze:

Nowy będzie dzwigał:

E7200 - na pewno OC

Radka 4850 - przypuszczalnie też OC

2x2 Gb A-Daty Extreme - tez OC ?

Samsunga 250 GB F1

DVD

wifi :)

wszystko posadzone na MSI P45 Neo2

i mam teraz do wyboru w esc:

1) Antec EarthWatts 500W - 299 PLN

2) Chieftec 550W [GPS-550AB-A] - 269 PLN - słyszałem ze potrafią być dosyć głośne ....

3) OCZ ModXStream Pro 500W - 279 PLN

4) OCZ PCPower&Cooling Silencer 500W

5) Pentagram 620W Silent Force CAV-620-A12S - niestety chyba niedostępny

6) Tacens VALEO Smart 560W rev.2 - 299 PLN

Sporo zalet ma poz. 6 - czytając trochę w necie okazuje się całkiem solidną zabawką. Raczej na pewno nie będę dorzucał drugiej grafy - pewnie prędzej wymienie. Więc nie musi być elektrownią - zależy mi na stabilności (uraz po MC). Poza tym może warto mieć lekki zapas mocy ?

Czy wybór poz 6 - to wybór najbardziej optymalny spośród tych 6 zasiłek ?

Dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Antec EarthWatts 500W - 299 PLN

3) OCZ ModXStream Pro 500W - 279 PLN

5) Pentagram 620W Silent Force CAV-620-A12S - niestety chyba niedostępny

Ja bym z tych 3 wybierał, lub ew. Chiefteca CFT (Pentagram i Chieftec w tych samych fabrykach były robione kiedyś)

Co do 1.) to nie wiem ,ale ze wzgledu na wentyl 80mm bedzie głośny na pewno, 3.) podobno sa dośc głosne wentylatory 14 cm do cichych nie należą a i do fanswapa wybór 14-tek niewielki, 5.) jesli jest to model robiony przez Sirteca tak jak Chiefteki to będzie dośc cichy, wentyl 12cm jak nie trafisz na felerne łozysko jakies to będzie prawie niesłyszalny. Co do 6.) to nie znam sie na tacensach jak to z nimi jest nie wypowiem sie w tej kwestii.

Looknij może taniej i z gwarancja w bardzo dobrym sklepie chciał byś kupić zasilacz, który spkojnie spełni Twoje wymagania : http://forum.purepc.pl/Sprzedam-f19/Zasila...Sp-t286386.html

Edytowane przez boxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info ale za Chefa dzięki - chyba jednak wole nówke sztuke.

Co do Tacensa - zaletą są odpinane kable ... tylko nie wiem jak się sprawdza na codzień ... bo chyba mało osób takie coś posiada. a Pentagramy są dosyć ciężko dostepne - a wiele pozytywów o nich czytałem ... Tylko podobno linia 12V nie jest ich mocną stroną ... ale to tylko ze słyszenia - w razie czego proszę o korektę.

Poza tym ten OCZ - da radę ? Chodzi głównie nie tyle o bezgłośność co już raczej o stabilność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

500 W w zupełności wystarcz do takiego zestawu. Ba, nawet 400 W dobrej firmy będzie wystarczające. Ważne żeby na linii 12 V było minimum 30 A, ale to już norma w nowych zasilaczach.

A z wymienionych przez Ciebie brałbym bramkę nr 1, czyli Antka.

Natomiast sprawdzając ofertę w esc, wybrałbym:

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=15299 lub http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=12338 (brałem pod uwagę tylko z zasiłki w cenie poniżej 300zł).

Edytowane przez Stanko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybór padł na OCZ PCPower&Cooling 500W. Mam relatywnie małą budę i pod zasiłką siedzi Karakorum - a ta zasiłka ma wylot z tyłu więc mi na rękę - nie będzie mi "wiała" na procka.

Dzięki za rady - z zasiłki jestem strasznie zadowolony jak na razie - swoją drogą chyba fajny sprzęt za przyzwoitą cenę...

Wadą jest tylko dla mnie (paradoksalnie) mnóstwo kabli - ciężko upchnąc...

Linia 12V - wg tabliczki - 35A ... wierzyc nie chciałem ale zobaczymy ...

Temat można zamknąć

BTW. Dzięki wszystkim za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz z wentylatorem 120-140mm na jego spodzie przy Karakorum i obudowie z zasilaczem montowanym na górze prawdopodobnie by "głupiał", ja tak miałem. Po zamianie chłodzenia z CM Vortex na Karakorum wentylek w zasilaczu zaczął się wkręcać na strasznie wielkie obroty, po zmianie obudowy na CM Dominator wszystko jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi