Gość Kamil200384 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Witam , czy zestaw został złożony poprawnie? Płyta Główna: Asus P5QL-CM/Intel G43 Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6MB Pamięć RAM: Kingston 4GB (2x2GB) PC800 CL5 Dysk: Samsung 160 GB 7200 RPM 8Mb Cache Karta Graficzna: Gigabyte GeForce GTX 260 OC 896MB DDR3 Obudowa: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition/Black/ Zasilacz: Corsair 550W CPMSU-550VXE 1.Czy wszystko będzie działało poprawnie? 2.Czy nie będzie konfliktów? 3.Czy wszystko siebie obsługuje? Jestem początkujący w składaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ok z tym że płyte zmień na P5QL PRO i ewentualnie proca na E3110. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Płytę na P5QL Pro lub E (oczywiście lepiej ta druga :) ) i może dysk na WD 320G AAKS (nie chodzi mi o wielkość dysku tylko o parametry pracy). No i jeszcze jakieś lepsze chłodziwko na cpu (auras wave , pentagram karakorum) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil200384 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ok dzięki za rady, ale czy esc.pl to sam składa czy przywozi niezłożone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Za dopłatą(Niestety dużą) esc.pl składa. Biorą chyba 20 zł od komponentu. Jeśli już byś brał Pentagram Karakorum na chłodziwo procesora to polecam zrobić fan swapa na Xthermal BFT 120 Pro, to będzie dużo ciszej. :) Cennik serwisu esc.pl Edytowane 14 Stycznia 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Za dopłatą(Niestety dużą) esc.pl składa. Biorą chyba 20 zł od komponentu. Jeśli już byś brał Pentagram Karakorum na chłodziwo procesora to polecam zrobić fan swapa na Xthermal BFT 120 Pro, to będzie dużo ciszej. :)od kiedy trzeba dopłacać za złożenie w esc ? Jeszcze nie tak dawno składali za free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Ja jak ostatnio z gościem pisałem to mi napisał, że jeśli złożę zestaw na więcej niż 5000 zł(Zestaw dla kumpla) to mi dadzą zniżkę na złożenie. Ale dzięki za info, może uda się "wyżulić" za free, bo sądzę, że nikt by nie chciał za złożenie płacić 150-200 zł. :/ Edytowane 14 Stycznia 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil200384 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Oni napisali : Montaż elementu w laptopie od każdego podzespołu, dotyczy pamięci, dysków i napędów optycznych czyli chyba nie wliczają karty pamięci, zasilacza procka itd co nie? Edytowane 14 Stycznia 2009 przez Kamil200384 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) To się tyczy laptopów. Patrz wiersz wyżej... stacjonarnych. Od wszystkiego po 20 zł. Jutro zadzwonię i spróbuję ładnie się dogadać czy by złożyli za free. ;) Edytowane 14 Stycznia 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil200384 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Postanowiłem zmienić kartę na ZOTAC GTX260-2 Tylko nie wiem co znaczy te " -2" no bo sli chyba kosztuje 2000tys a nie 1099 zł To dobry wybór?Płytka zmieniona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Pewnie chodzi o nowa gtx 260 z 216 procami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil200384 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Pewnie chodzi o nowa gtx 260 z 216 procami. Lepsze to jest od powszednika Gigabyte GTX-260 ? Odświeżam temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Informujemy, że cena dowolnego zestawu komputerowego równa jest cenie wszystkich komponentów wchodzących w jego skład. Przygotowanie specyfikacji, montaż, konfiguracja oraz instalacja zakupionego wraz z komputerem systemu operacyjnego Microsoft Windows są bezpłatne.ze strony esc , gdzie wy to macie że za każdą część 20 zł ? Według stron producentów obie karty mają po 216 SP , ale zotac jest trochę bardziej podkręcony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ooo... czyżby chcieli sobie na mnie zarobić? Uhaha... "Pow. 5000 damy rabat na montaż wszystkich komponentów". :huh: Dobrze, że w porę się dowiedziałem. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ooo... czyżby chcieli sobie na mnie zarobić? Uhaha... "Pow. 5000 damy rabat na montaż wszystkich komponentów". :huh: Dobrze, że w porę się dowiedziałem. ;)może chodziło o wysyłkę , bo koszt wysyłki każdej części liczony jest osobno nawet w przypadku złożenia zestawu (bo i tak muszą wysłać pudełka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Pewnie windowsa nie bierzesz, dlatego cię liczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...